6 sfaturi utile- Cum alegi cel mai bun aspirator

Alegerea unui aspirator este și nu este una ușoară. Aspiratorul este unul dintre cele mai cumpărate electrocasnice și cel mai folosit de gospodine 🙂
Mătura nu mai e de mult la modă, iar aspiratorul perfect trebuie să știe să își facă treaba bună,pentru a avea viață lungă în casa ta.
La mine, sincer, soțul se ocupă cu alegerea electrocasnicelor,eu doar îmi dau acordul dacă îmi place ca și aspect sau dacă face ceea ce vreau eu.
Ultimul aspirator l-am cumpărat recent, după ce cel vechi ne-a lăsat de bătrânețe. A făcut o alegere bună și de obicei se axează pe firmă, dar și pe caracteristicile.

Sfaturi utile  despre cum să alegi un aspirator bun

După cum ziceam alegerea unui aspirator bun,poate include anumite aspecte la care trebuie să fii atentă.Am învățat câteva ponturi de la soțul meu și de aceea mi-ar place să le împart cu tine, poate pe viitor îți surprinzi perechea cu cunoștințele tale 🙂

1.Tipul de aspirator

În primul rând trebuie să știi exact ce dorești. Se găsesc mai multe tipuri de aspiratoare:

  1. Aspiratoare cu sac;
  2. Aspiratoare fără sac;
  3. Aspiratoare cu spălare;
  4. Aspiratoare cu abur;
  5. Aspiratoare verticale;
  6. Aspiratoare robot;
  7. Aspiratoare de mână.

2.Puterea de aspirare

După ce te-ai hotărât, asupra tipului de aspirator, trebuie să te orientezi și asupra puterii de aspirare. Una aspirator bun trebuie să își facă treaba bine și eficient. Murdăria și firele de păr trebuie să dispară imediat așa că  specialiștii recomandă achiziționarea unor produse cu o putere cuprinsa intre 750 W și cel mult 1800 W.

3.Clasa energetică

Cu cât wați sunt mai mulți automat și consumul de energie electrică este mai mare, de aceea trebuie de avut grijă  și ce fel de clasă energetică are produsul ales. Totul începe de la A+++ și se termină la D unde consumul este cel mai ridicat. Așa dar sfatul meu caută un produs cu clasa energetică de A+ , A ++ sau A +++ pentru un consum redus de energie.

4. Dimensiune

Nimănui nu cred că îi place un aspirator mare, greoi și imposibil de manevrat. Încearcă să cauți produse de dimensiuni micuțe,dar care să facă treabă bună. Un aspirator de mici dimensiuni,nu doar că e mai ușor de manevrat dar e și mai ușor de depozitat mai ales în apartamente mai micuțe.

5. Nivelul de zgomot

Țin minte că am avut un aspirator și făcea un zgomot așa de enervant de se auzea de la parterul blocului până la etajul 4 :)) Sunt sigură că ți-ar plăcea să îl poți folosi la orice oră din zi sau din noapte fără să îți deranjezi vecinii. De aceea caută aspiratoare care să aibă nivelul de decibeli sub 65, acest criteriu este recomandat chiar și de specialiști.

6. Brand

După cum ziceam și la începutul articolului, brandul are și el un cuvânt greu de spus. Cel puțin la aspiratoarele pe care le-am avut eu până acum, brandul a făcut toți banii, iar acestea fie au fost donate că m-am plictisit de ele , fie au murit de bătrânețe 🙂

Alege un aspirator produs de un brand cunoscut, un brand cu tradiție în domeniu, un brand care respectă normele de calitate și care oferă garanție produselor sale. Bosch, Philips, Gorenje, Samsung, Zelmer, Electrolux ar fi câteva din recomandările mele.

Acestea sunt doar câteva aspecte după care te poți ghida, poți să mai fi atentă și la accesorii, prezența filtrului Hepa sau de gradul de manevribilitate.

 

Tu cum îți alegi aspiratorul ?După ce criterii te ghidezi ?

 

Deyutza

20 Comments

  1. Eu am un aspirator de ,,fitze”, cu apa, ma enerveaza ca trebuie apa schimbata si sters dupa fiecare utilizare. L-am abandonat in pod. Si am o jigodie mica, cu sac textil, trage de rupe, de ani de zile. Singura nemultumire e ca ma duc la ghena sa scutur sacul si ma umplu de praf.

    • Stiu ce zici , am avut si eu din ala cu apa, la fel ma enerva ca la fiecare utilizare, spala recipientul, schimba apa…. oo prea mult, L-am facut cadou 🙂 sa se chinuie si altii :))Momentan am un Bosh cu sac textil dar de unica folosinta, umplu sacul, il schimb si gata. un sac tine si o lună iar o cutie cu 3 buc de saci e 30 de lei. Deci un 10 lei pe luna e ok pt a nu ma mai prafui la curatarea sacullui 🙂

  2. Aspiratorul perfect pentru mine trebuie sa aiba sac textil, putere mare de aspiratie si sa fie usor de manuit(sa nu fie greu.)

  3. Eu am avut noroc si am castigat unul. Super bune, putere mare, brand cunoscut. Daca ar fi sa aleg eu m-as uita in primul rand la putere, clasa economica si niveluld e zgomot. Brandul nu ma prea intereseaza. Si cine are o garantie mai mare e de luat in considerare.

  4. Nivelul de zgomot este la fel de important ca si puterea aspiratorului. Am unul no de la Rowenta de care sunt f multumita pt ca e eficient si silentios:)

  5. Cam aceleasi criterii le am urmarit si eu atunci cand am ales noul aspirator. Acum, regret ca nu am luat unul vertical, am vazut pe la emisiunile despre curatenie si par mult mai usor de manevrat. Poate urmatorul.

  6. momentan am un aspirator bun cu sac,m,ar incanta unul cu apa dar citin dpareri este cam greu de intretinut ,necesita mai multa atentie la curatat,dar cand imi cumpar ma uit la clasa energetica si zgomot

  7. Noi avem unul fara sac, cu filtru. A mers cativa ani buni, dar se cam vrea schimbat. O sa tin cont de ponturile tale!

  8. Ai punctat foarte bine. Nici n-as mai avea ceva de completat. Daca implineste toate conditiile mentionate de tine. cu siguranta este un aspirator perfect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.