Regina Charlotte” de Julia Quinn și Shonda Rhimes – recenzie

După o lungă perioadă revin cu recenzia cărții Regina Charlotte. Am lipsit o perioadă bună de timp, asta după ce v-am înnebunit cu recenziile cărților Bridgerton

Mi-au plăcut atât de mult încât am citit aproape toate poveștile fraților Bridgerton. Și fiindcă serialul de  pe Netflix a mers atât de bine, aceștia au profitat de situație și au dezvoltat și povestea reginei Charlotte. Prima dată într-un serial și abia apoi în carte. Puțin atipic, fiindcă de obicei filmele/serialele se fac după cărți.

Chiar și așa dacă am văzut serialul mi-am dorit să citesc și cartea. Și deși știam povestea aș fi putut să scriu imediat o recenzie, insă mi-am dorit să termin cartea. Am vrut să mă asigur că totul e așa cum știu și în carte să nu se fi omis ceva sau să fie ceva mai multe detalii ca in serial. De obicei există acest timp de neconcordanță și sunt de părere că o carte e mult mai frumoasă ca un film. Totusi un film vazut după ce ai citit cartea îți alimentează imaginația și vizualizezi tot ce a deschis autorul în carte.

Regina Charlotte de Julia Quinn si Shonda Rhimes

  • Nr. pagini: 384
  • Colectie: Moon Light
  • Titlu Original: Queen Charlotte

Povestea începe în anul 1761, când Marea Britanie se pregătește de o nuntă regală. Proaspătului rege i s-a găsit consoartă, o tânără necunoscută venită dintr-o mică regiune germană. Nici Charlotte nu l-a întâlnit niciodată pe George, dar uite că este nevoită să se căsătorească cu el. Născută ca o prințesă germană, Charlotte de Mecklenburg-Strelitz este o tânără frumoasă, încăpățânată și extrem de inteligentă. Aceasta o va ajuta pe mai tarziu dar nu și când îți dorește să fugă de la propria nunta:).  Nevăzându-l pe regele cu care trebuia să se mărite, crede că e vreun capcăun, sau vreun moș urât ce nu îl dorește nimeni.

Totuși în timp ce voia sa funga de la propria nuntă, un tânăr chipeș apare în peisaj. Spune tot felul de lucruri urâte despre rege, iar acesta îi oferă posibilitatea să scape. Totusi ea se răzgandește și câteva clipe mai tarziu află că defapt acel tânăr este regele, viitorul ei soț.

Aruncată fără voia ei în noul rol de regină, Charlotte este nevoită să descâlcească și să înfrunte intrigile de la curte. Deși la inceput totul a fost lapte și miere, după nuntă George a părăsit-o plecând la reședința regelui. Atunci ea a aflat ca ei vor sta desparțiti, dezamăgirea fiind mare.  Credea ca dacă tot s-a căsătorit și este singură în toată aceasta aventura, George îi va fi aproape si vor forma o familie.  Deși este respinsă și ținută la distanță, ea se îndrăgostește iremediabil de George.

Intrigi si suspans

George, care părea un gentleman amabil și drăgăstos la început, se închide în el, lăsând-o pe regină singură. Dar încăpățânată cum e ea, nu se lasă și face tot posibilul să-l aducă lângă ea. Abia mai tarziu află și motivul pentru care George nu își dorea ca ea să îl vadă așa și prefera singurătatea. El suferea de o boală mentală, de care îi era rușine. A încercat să o țină la distanță și să urmeze tratamentul barbar a-l uni medic.

Charlotte bineînțeles că nu a suportat toate acestea și dupa multe zile de suferință si singurătate l-a adus pe George acasă.  Povestea nu este pe atât de simplă pe cât am prezentat-o eu ba din contră sunt o mulțime de intrigi. Și daca l-a adus o dată acasă nu înseamnă că va și rămâne sau ca totul v-a fi lapte și miere.

Între timp ea mai află dedesupturi și planuri puse la cale de mama lui George, Augusta, ceea ce o dă din nou peste cap și provoacă noi certuri și desparțiri. Îți face  prietenă și confidentă pe Lady Agatha Danbury. La început nici aceasta nu joacă corect, si tot ce află îi spune prințesei mamă Augusta. Apoi totul se schimbă.

Charlotte a ajuns la concluzia ca nu va mai fi niciodata doar Charlotte. In schimb, se vede nevoita sa isi implineasca destinul… ca Regina. De aici începe o altă parte frumoasă a poveștii, dar te las pe tine să descoperi.

 

 

 

Cartea se citește foarte ușor și plăcut. Pe lângă povestea reginei vei afla și despre viața prietenei sale Lady Aghata Danbury dar și despre cea a lui Brimsley. Acesta fiind valetul care i-a fost aproape mereu încă din tinerețe și chiar și la bătrânețe.

Mi-a plăcut tare mult la fel ca și restul cărților Bridgerton. Si după o pauză destul de lungă îmi doresc să reintru în viețile fratilor și să aflu noi povesti incitante de dragoste. Cartea o  găsești pe Libris la reducere și e chiar păcat să nu o ai în bibliotecă dacă îți place acest stil.

 

 

“Suntem o singura coroana. Greutatea lui este a mea, și greutatea mea este a lui”

 

 

 

Deyutza

14 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.