Recenzie – Iubirea unui libertin ( Povestea Francescăi Bridgerton)

Poveștile fraților Bridgerton m-au vrăjit și m-au făcut să citesc mai mult. Bine și Netflixul a jucat un rol important:) Insă îți zic sincer că o carte nu se compara cu un film. Sunt frumoase ambele însă cel mai mult îmi place să descopăr în film personajele sau întamplările citite în carte.

 

Povestea Francescăi este povestea celui de-al 6lea copil al familiei Bridgerton. Și după cum ziceam și mai sus îmi place că în serialul momentului Povestea lui Colin este implicată și puțin din povestea Francescăi. Cred că regizorii vor să ne bage ușor ușor în poveștile tuturor.

 • Categoria: Romane de dragoste, Carti romantice, Romane de dragoste, Literatura Universala
 • Autor: Julia Quinn
 • Editura: LITERA
 • An aparitie: 2021
 • Editie: Necartonata
 • Nr. pagini: 384.
 • Colectie: Moon Light
 • Serie: Bridgerton
 • Titlu Original: When He Was Wicked

Iubirea unui libertin – Povestea Francescăi

Francesca este căsătorită de 2 ani cu contele de Kilmartin, John. Au o poveste foarte frumoasă de dragoste. Se iubesc nespus de mult dar din păcate nu au reușit să facă un copil. Cu toate acestea sunt bine, se înțeleg perfect și nu își concep viața unul fără celălalt. Vărul lui John, Michael Stirling este ca un frate pentru acesta și cel mai bun prieten al Francescăi. Se înțeleg foarte bine uneori chiar din priviri.

Totul însă se schimbă când John simte o durere de cap și merge în camera lui să se odihnească puțin. Din păcate acesta nu se mai trezește din acest somn și se dovedește că acea durere de cap a fost de fapt o ruptură de anevrism cerebral.

Un șoc imens pentru toată lumea, Francesca își dorea un copil iar Michael a fost numit noul conte de Kilmartin. Cu toate acestea el a plecat din țară cu treburi mai mult sau mai puțin important. Deși era un crai notoriu și a avut multe femei, Michael a văzut în Francesca mai mult decât o prietenă și soția vărului său. Tocmai din acest motiv nu a vrut să îndrăznească nimic, fiindcă își respecta vărul mult prea mult și la fel și pe Francesca.

Acum Michael este contele si Francesca este libera, dar ea nu-l vede decat tot ca pe un prieten si un confident drag. Michael nu indrazneste sa-i vorbeasca despre dragoste, așa că preferă să fugă.

Ani la rând au ținut legătura prin scrisori dar la un moment dat Michael a decis să se întoarcă acasă la Kilmartin House. Acolo are loc o primă întâlnire a lor după mulți ani. Michael o revede pe Francesca și dragostea lui pentru soția vărului său se reaprinde și mai mult. O singura privire aruncata Francescai a fost de ajuns sa se indragosteasca atat de profund, incat si-a dat seama ca nimeni si nimic nu va putea vreodata sa schimbe asta.

După cum ziceam  Michael nu indrazneste sa-i vorbeasca Francescăi despre dragoste dar totul se schimbp intr-o noapte periculoasa, cand ea se lasa cu nevinovatie cuprinsa in bratele lui. Atunci  pasiunea se dovedeste mai puternica decat chiar si cele mai pacatoase secrete ale lui. De aici poveste devine interesantă cu suișuri și coborâșuri până când chiar Colin îi spune lui Michael că ar fi o idee bună să o ia de soție pe Francesca.

O situație la care nici nu vrea să se gândească nici unul nici altul. Ei sunt cei mai buni prieteni, ea a fost soția vărului să. Nu are cum să se întâmple așa ceva. Totuși Colin vine cu niște argumente foarte bune chiar dacă nu știa că Michael o iubea pe Francesca.

 

In toată aceste poveste există un ”dar” și o întorsătură foarte frumoasă. Ce se întâmplă nu îți zic te las pe tine să descoperi, chiar dacă poate bănuiești. Julia Quinn descrie minunat toată povestea și îți dorești mai mult  și mai mult.

Mă gândesc cu oarecare tristețe că familia Bridgerton mai are doar doi copii și eu mai am doar 2 povești de citit. Dar cu siguranță am sa mai caut și alte cărți scrise de această autoare.

Tu ai intrat în febra Bridgerton? Cartea o găsești pe Libris și așa cum ne-au obișnuit o găsești la reducere.

 

 

Deyutza

6 Comments

 1. Am vazut serialul Netflix si sunt tare curioasa cum vor ecraniza si povestea Francescai. Pana acum actiunea se petrecea doar intr-un sezon de bal, dar vad ca in aceasta carte se intinde pe mai multi ani.

 2. Serialul imi place la nebunie. De aceea m-am gandit sa incerc si cartile. Am inteles ca sunt mai bune si de aceea sunt tare curioasa. Faina recenzia ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.