Recenzie – Bridgerton. Lui Sir Phillip, cu dragoste vol.5

Nu știu cum se face dar am ajuns deja la cartea cu numărul 5 din cele 8 care sunt din seria fraților Bridgerton. Abia aștept să le descopăr fiecăruia povestea dar pe de altă parte nu îmi doresc să se termine. Sunt atât de frumoase poveștile lor că le citesc cu mare drag.

  • Categoria: Romane de dragoste
  • Autor: Julia Quinn
  • Editura: LITERA
  • An aparitie: 2021
  • Editie: Necartonată
  • Nr. pagini: 336
  • Colectie: Moon Light
  • Serie: Bridgerton

 

Bridgerton. Lui Sir Phillip, cu dragoste

Cea de-a 5a poveste astea a celui de-al cincilea copil al familiei Bridgerton si mai exact a lui Eloise. Eloise este a 2a fată nascută a familiei, are 28 de ani iar la varsta aceasta este considerată fată bătrână. Nu își dorește să se căsătorească și nici nu a găsit un pretendent care să o facă să renunțe la acest statut de fată singură.

Eloise nu este de o frumusețe ieșită din comun insă compensează foarte mult cu alte calități. Este o tânără ambițioasă,inteligentă, descurcăreață, foarte vorbăreață și energică.

Povestea ei și partea palpitantă a vieții ei a început când o verișoară îndepărtată a murit. Imediat după moarte acesteia, Eloise a trimis o scrisoare de condoleanțe soțului îndurerat Sir Phillip Craine.

Phillip Craine a rămas un tată singur a doi gemeni Amanda și Oliver. Aceștia sunt tare neastâmpărați dar și foarte inteligenți. Philip este pasionat de botanică iar această pasiune trebuie impărțită cu grija copiilor, de care acesta din urmă nu e foarte sigur că se pricepe foarte bine.

Intre timp cei doi corespondează regulat, trecând aproape un an și văzând că nu mai face față cu copii, Philip ii propune lui Eloise să devină soția lui.

 

Cerere în căsătorie pe neașteptate

O cere in casatorie, imaginandu-si ca este o femeie banala si modesta – si un pic disperata sa se marite  si, astfel, el le va putea oferi o mama celor doi copii nazdravani ai lui. Surpriza a venit când a întâlnit-o pe aceasta și a realizat că nu e așa cum și-a imaginat. Odată cerută Eloise nu concepe să se căsătorească așa pe nepusă masă și mai ales cu un  bărbat pe care nu îl cunoaște. De aceea chiar în noaptea în care Colin si Penelope aveau de făcut un anunt în timpul unui bal, aceasta se furișează cu o trăsură închiriată tocmai acasă la Sir Philip.

Toate acestea nu înainte de a lăsa un bilet ca familia sa să știe unde este, dar să aibă și timp să îl cunoască pe acest misterios domn. Ajunsă la destinație, familia lui Philip dar și el sunt luați prin surprindere și nu știu cum să gestioneze acest aspect. Copii nu sunt foarte încântați și chiar sunt puși pe șotii. Nici între Eloise și Philip treaba nu stă mai bine, și asta din cauza că ei sunt destul de distanți. Eloise îți dorește să îl cunoască mai bine pe Sir însă acesta nu prea se lasă și petrece mult timp în sera sa. Nimic nu decurge așa cum spera Eloise si deja începe să regrete ca a ajuns aici.

Eloise Bridgerton – oare acest barbat imperfect ar putea fi perfect pentru ea?

Până să apuce cei doi, să mai aiba și alte discuții, frații Bridgnerton au ajuns acasă și le-au dat planurile peste cap. Frații  mai mari nu concep ca sora lor să fie singură cu un bărbat în aceiași casă asă că îi obligă se se căsătorească. Totuși după ce ”apele” se liniștesc și Eloise își spune doleanța, frații îi oferă oportunitatea de a alege dacă vrea să se casatoreasca sau nu. Cei doi sunt puși în situația de a lua o decizie importantă.

Și ce decizie vor lua te las pe tine să descoperi. Sunt singură că îți va placea mai ales daca ai mai citit si din celelalte carti din seria Bridgerton.

 

Oliver si Amanda

Pe lângă finalul cărții cu deznodământul poveștii, mai avem si o poveste a celor 2 frați. Ceea ce mă duce cu gândul că Julia Quin își dorește să mai scrie și alte cărți, la fel cum a făcut și cum Regina Charlotte . Toate acestea pot fi găsite pe Libris la reducere si transport gratuit.

 

Deyutza

12 Comments

  1. Nu am citit cartile din aceasta serie, dar am vazuf serialul. Fiecare personaj pare sa aiba cate o poveste tare interesanta.

  2. Wow! Vreau să văd serialul și vreau să citesc seria de cărți! Și să le compar! Ador să compar cărțile cu ecranizările! Mai mult decât atât, mi se pare interesant de studiat lifestyle-ul unei anumite categorii sociale specific epocii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.