Oamenii devin conștienți de substanțele chimice din cosmeticele tradiționale, care pot provoca alergii cutanate și daune mari asupra mediului. Există mai multe studii care arată că unele ingrediente și elemente din cosmetice sunt neurotoxice, așa că este mai bine să le schimbi cu cele organice.
Folosirea substanțelor chimice și a pesticidelor distruge pământul. Din fericire, dacă se acționează la timp se poate remedia. Producătorii de produse cosmetice bio, precum și progresele științei au găsit alternative la aceste substanțe chimice, cum ar fi extracte de plante și uleiuri din aloe vera, jojoba, nucă de cocos, semințe de in, nuci de shea, migdale și multe altele.
Cum să identifici produsele cosmetice organice?
Cosmeticele organice au de obicei etichete speciale, cum ar fi 100% natural, 100% organic, produs vegan, printre altele. De asemenea, dacă vei vedea pe eticheta ingredientelor că are în conținut vreun fel de substanță chimică, acest produs nu este 100% organic. În plus, trebuie să te asiguri că produsele cosmetice nu au fost testate pe animale sau nu au materii prime derivate din acestea. Cruzimea față de animale este un act pe care trebuie să-l elimină din viața noastră.
Care sunt cele mai comune ingrediente organice?
Ingredientele pentru cosmetica organică sunt acele elemente care provin din natură. Pot fi uleiuri esențiale, ceară și emulgatori, hidrosoli, uleiuri vegetale la primă presiune, active cosmetice, unt vegetal.
Care sunt ingredientele toxice în cosmeticele tradiționale?
Când cumperi un produs cosmetic, fie într-un magazin universal sau online, verifică și citește cu atenție eticheta ingredientelor, evita să cumperi produse cosmetice care conțin următoarele ingrediente toxice pentru piele și pentru mediu:
- Sunt foarte periculoase și se găsesc în formaldehide: Metilizotiazolinonă (MIT), Fenoxietanol, Diazolidinil uree, Imidiazolidinil uree.
- Ingrdiente parabeni: etilparaben, metilparaben, propilparaben, butilparaben
- Alte ingrediente periculoase: pigmenți sintetici, uleiuri minerale iritante, parafină, petrolatum, propilenglicol (PEG)
Care sunt principalele beneficii ale cosmeticelor organice?
Piele frumoasă și hidratată. Deoarece este făcut cu produse naturale, cum ar fi uleiuri, ceară și alte extracte, s-a dovedit că machiajul organic oferă mai multă strălucire și umiditate pielii, precum și substanțe nutritive care îi fac pe oameni să se simtă revitalizați.
Fără iritații sau alergii. Întrucât nu conțin coloranți artificiali, parfumuri, chimicale sau uleiuri, cosmeticele organice sunt hipoalergenice, adică nu creează alergii sau iritații ale pielii sau efecte secundare.
Absorbție crescută. Nefiind fabricată cu produse sintetice sau artificiale, o cremă de față bio va permite o mai mare absorbție și va stimula circulația la nivelul pielii.
Avem grijă de planetă. Să ajutăm mediul! Folosind acest tip de produse naturale împiedicăm marile fabrici din lume să continue să producă produse cosmetice cu chimicale periculoase și teste crude pe animale.
Zero acnee. Nu astupă porii, deoarece substanțele naturale permit un finisaj mai natural fără a înfunda porii sau a împiedica buna circulație la nivelul pielii.
Eficiență mai mare. Ca și cosmeticele tradiționale, majoritatea cremelor organice te protejează de razele UV și durează mai mult pe piele.
Bine de știut,informații utile!
Super bune produse .Mulțumim pentru articol !
Produse minunate.
Multumim pentru recomandare si articol, f informativ! Spor la scris si la cumparaturi. Numai bine!
Un articol foarte informativ. Îmi plac mult cosmeticele organice, încerc sa am tot mai multe în rutina de îngrijire.
Mulțumesc, a fost un articol informativ foarte bine structurat și ușor de înțeles. Nu știam unele lucruri chiar utile.
E bine sa ne informam inainte de a alege anumite produse.
Incerc sa folosesc numai astfel de produse, dar nu reusesc mereu
Prin informare corecta putem sa ii oferim pielii cea mai buna ingrijire!
frumos articolul