O zi Varna – Bulgaria

 

Ajunsi in Nisipurile de Aur, am hotarât ca o zi să o petrecem în Varna. Am vrut sa descoperim acest oraș, atât cât timpul ne-o permite. Am plecat dimineața după micul dejun si ne-am întors seara la cină.

Din stațiune am luat un autobuz nr 9 cred care ne-a dus direct în Varna. Noi am oprit lângă Delfinariu ce se află în Parcul Primorski. Acesta este în zona centrala si cred ca e cel mai mare parc din oraș. Zic asta fiindca noi ne-am plimbat foarte mult prin acest parc, are multe atracții și tot nu l-am văzut pe tot.

Din Nisipurile de Aur si pana la Delfinariul din Varna sunt 14,8 kilometri. Noi cand am ajuns era deja inceput spectacolul iar urmatorul era la distanta de 3 ore asa ca am zis pas.

  • pret bilet adulti – 25 leva
  • pret bilet copii cu varsta intre 2 si 12 ani –  20 leva .

Gradina zoologica Varna

De acolo am plecat prin parc să exploram iar urmatoarea destinatie a fost Gradina zoologica. O gradina micuță ce e drept dar și cu prețul de intrare ceva mai ieftin. În jur de 3leva parca am dat. Acolo am văzut diferite păsări, iepuri, lei, maimuțe.

 

Explorând am mai descoperit un alt parc, in acest parc 🙂  care avea in interior o expozitie de serpi si insecte. Acolo a intrat doar copilul si a iesit tare incântat.

Parcul foarte imens și am trecut pe lângă un monument istoric dar si faleza si port.  În apropiere am vizitat acvariul dar si muzeul Naval. La acvariu nimic impresionant, e chiar mai mic ca cel din Constanta. Dar la muzeul Naval chiar mi-a placut.

Muzeul Naval – Varna

Intrarea a costat 6leva dar s-a meritat. Am putut vizita interiorul si am vazut o mulțime de chestii interesante dar și exteriorul unde am vazut barci si avioane, dar si ancore de diferite marimi si modele.

A fost o experiență frumoasă, chiar am vizitat și un submarin sau cel puțin asta cred că era. A costat separat 2leva dar mi-a plăcut.

 

 

 

 

După toate aceste vizite era deja trecut de ora 3 așa ca am zis încet încet să o luăm spre hotel. Toată distanța aceasta parcurgând- o pe jos. Totuși până la stația de autobuz, ne-am mai plimbat prin parc, chiar am ajuns și în centru unde ne-am mai pozat puțin și ne-am oprit la un suc, fiindcă da era și foarte cald.

După asta am vizitat și două mall-uri unde da am profitat și de ceva reduceri. Reduceri chiar foarte faine…Deja era în jur de ora 18.30 și trebuia să ne întoarcem spre hotel. Nu de alta dar incepuse să ni să facă și foame și bani de masă în oraș nu mai aveam că i-am cheltuit la mall :))

Catedrala din Varna

Acesta a fost unul dintre obiectivele pe care mi le-am dorit să le vizitez. Însă din păcate, nu am ajuns decât în fața catedralei dar nu am reușit să o vizitez. Pe de altă parte asta e un lucru bun fiindcă asta înseamnă că îmi doresc să mai ajung cel puțin o dată în Varna.Pierdeam autobuzul și următorul venea în mai bine de 1ora iar copilul nu mai avea răbdare. Așa ca am lăsat vizita

Varna este mare și nu am reușit să o explorăm așa că ne dorim să mai ajungem odată acolo.

Am comparat acest oras cu Constanța și chiar ne-a plăcut chiar dacă nu i-am descoperit toate frumusețile. Deci da urmatoarea vacanță în Bulgaria presimt că va fi direct în Varna, fiindcă apropo acest oraș are și niște plaje foarte frumoase.

A fost o zi prea scurtă și orașul prea mare. Ne-a plăcut și vrem să revenim.

 

Tu ai vizitat Varna? Ce alte recomandări ai pentru mine?

 

Deyutza

8 Comments

  1. Ai petrecut o zi foarte frumoasă și interesantă, mă bucur pentru tine.
    Eu nu am fost în Bulgaria decât în trecere spre Grecia, dar mi-am propus să merg în viitorul apropiat.

  2. Eu sunt o fire tare comoda si daca m-am dus intr-o statiune prefer sa lenevesc. Ca sa nu mai zic ca anul asta nu prea m-am clintit de la hotel.
    Ma incanta Varna si paote la anul, cand copii sunt mai mari o vizitez si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.