PATRU moduri utile prin care să îți aerisești mai bine casa

Aerisirea încăperilor și, în general, a casei este importantă, pentru a avea parte de prospețime și pentru a îndepărta mirosurile neplăcute și chiar și căldura. Un aer fresh îți va conferi un confort, iar specialiștii susțin că este important ca activitatea cerebrală să fie menținută la un nivel optim. Mai mult decât atât, trebuie să aerisești locuința, atunci când speli, deoarece în aer sunt eliminate particule de detergenți care ar putea să dăuneze sănătății tale.

Iată câteva moduri eficiente prin care să îți aerisești încăperile:

  • Orele petrecute în bucătărie pot fi, uneori, istovitoare, mai ales dacă stai în căldură. De asemenea, trebuie să iei în calcul și faptul că mirosul ar putea să se imprime pe suprafețe. Iar, pentru aceasta există o soluție extrem de simplă! Poți opta să îți achiziționezi o hotă de bucătărie dintre modelele pe care Sensodays.ro le are în ofertă. Acestea se regăsesc în diferite forme, dimensiuni și culori și, cu siguranță, pe lângă faptul că îți vor înfrumuseța bucătăria, ți-o va aerisi corespunzător. Este important să deții un astfel de aparat în casa ta, pentru a elimina mirosurile neplăcute din bucătărie.

 

  •  Un alt mod prin care îți poți aerisi locuința este prin intermediul unui ventilator potrivit pentru spațiile care sunt expuse umidității. Fie că este vorba despre o bucătărie, fie că este vorba despre o baie, un ventilator te-ar putea ajuta la aerisirea spațiului. Precum hotele de bucătărie, și ventilatoarele se regăsesc pe piață sub diferite forme și mărimi, potrivite pentru toate casele.

 

  • Pe lângă faptul că este recomandat să aerisești natural încăperile, ținând geamurile deschise două sau trei ore pe zi, riști, însă, să îți intre praf. Dacă nu dorești să ai de-a face cu praful de afară, atunci ai putea opta pentru achiziționarea unui dezumidificator casnic. Acesta este utilizat pentru a menține nivelul de umiditate scăzut în cameră. De asemenea, poți parfuma încăperea, dacă utilizezi și câteva esențe în apă. Mai mult decât atât, dezumidificatorul casnic te poate ajuta în reducerea riscului apariției mucegaiului sau a igrasiei.

 

  • Un alt mod de a avea aer curat în casă este să deții cât mai multe plante cu frunze verzi. Acestea absorb dioxidul de carbon și elimină oxigen. Nu uita de faptul că nu trebuie udate constant și nici prea mult, pentru a nu risca să crești nivelul de umiditate din casă. Pe lângă faptul că vei avea în casă un aer mai curat, plantele îți vor înfrumuseța spațiul și îți pot crea o oază de liniște direct în intimitatea ta.

Specialiștii recomandă

Specialiștii recomandă ca locuința să fie aerisită zilnic, pentru a nu avea un aer uscat în casă. Totodată, există și alte trucuri care te-ar putea ajuta să ai un aer mai fresh în imobilul în care locuiești. De exemplu, se recomandă ca hainele să nu fie uscate în cameră și nici să nu fie puse pe un calorifer cald, deoarece devine o sursă de umezeală. Iar, pentru a avea un somn dulce, specialiștii recomandă să aerisești camera cu cel puțin jumătate de oră înainte de a dormi.

Sursă foto: Pexels.com

Deyutza

3 Comments

  1. Da ,aerisesc in permanență și eu camera ,nu aș rezista fără să o aerisesc ,chiar și iarna și plantele sunt nelipsite .Mulțumim pentru articol,draga mea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.