Un magazin online de 10 în 9 pași

Dacă până de curând majoritatea știrilor și discuțiilor erau numai despre pandemie, iată că am ajuns vremurile în care ne gândim la Covid-19 ca la o amintire urâtă. Cu toate acestea, perioada pandemiei a oferit un impuls foarte puternic pentru tot ceea ce înseamnă online marketing. Văzând beneficiile imediate, oamenii s-au implicat tot mai mult în dezvoltarea afacerilor online. Iar cei care au mizat pe asta, au avut de câștigat.

Cu o bună pregătire, cunoștințe și documentare riguroasă, deschiderea unui magazin online devine una dintre cele mai profitabile afaceri din mediul online.

 

9 pași de urmat pentru a deschide un magazin online de 10

  •         Alege o platformă. Orice site se construiește pe o platformă de hosting. De aceea există această taxă de host care trebuie plătită anual. Sunt multe astfel de platforme care găzduiesc site-urile – ceea ce este, practic, și un magazin online, însă fiecare are specificațiile sale și trebuie să alegi conform nevoilor tale.
  •         Alege produsul pe care vrei să-l vinzi. Sau produsele. Gândește-te care ar fi lucrurile de care oamenii au nevoie, pe care le caută sau și le doresc și fă un studiu de piață referitor la acestea pentru a vedea dacă acele produse vor fi sau nu cumpărate.
  •         Alege publicul țintă. Acest lucru trebuie făcut în acord cu produsele pe care le vei vinde. Nu vei dori să ai ca public țintă persoane care nu fac sport dacă în magazinul tău se vor găsi articole sportive. De asemenea, nu vei putea avea ca public țintă persoanele fizice dacă oferi spre vânzare obiecte de care au nevoie firmele, de exemplu aparatură pentru cabinetul stomatologic.
  •         Designul site-ului. Acesta trebuie să fie ușor de navigat și destul de simplu. Nimănui nu îi plac site-urile complexi și încurcate unde nu ai acces la informație și produse ușor. Fie că lucrezi singur la asta, fie că angajezi pe cineva, asigură-te că un potențial client poate trece ușor prin toate paginile magazinului.
  •         Introdu o metodă de plată. Pentru că plata cu cardul este la îndemână în zilele noastre, este obligatoriu ca în magazinul tău online să existe această posibilitate. Nu uita, însă, că este nevoie să oferi oamenilor și posibilitatea de a plăti cash la livrare. Această opțiune va fi cel mai des aleasă de persoanele mai în vârstă care sunt obișnuite cu banii cash.
  •         Creează o formă legală pentru business-ul tău. Pentru a fi acoperit din punct de vedere legal, magazinul tău online trebuie să aibă o formă juridică. Fie că alegi PFA sau SRL, important este să obții această acoperire legală. Cele două forme juridice nu sunt singurele, de altfel. Dar este nevoie să te interesezi care sunt specificațiile fiecăruia și ce se potrivește pentru tine.
  •         Contract cu o firmă de curierat. Cu siguranță opțiunea de a primi prin poștă produsele cumpărate nu mai este de mult timp o opțiune. Livrarea prin curier este cea mai comună metodă adoptată de magazinele online. Prin urmare, este necesar să ai această opțiune în magazin. Un contract cu o firmă de curierat precum cei de la Pttexpress.ro îți va aduce unele beneficii, printre care clienți mulțumiți pentru că vor plăti un preț redus al taxei de livrare, în comparație cu alte magazine online.
  •         Pregătește magazinul pentru lansare. Asigură-te că ai făcut toate demersurile necesare, ai conectat adresa de email la magazin, ai un domeniu și ai instalate tool-uri de marketing precum google analytics. Asta pentru a vedea evoluția și căutările organice pentru site-ul tău.
  •         Lansează site-ul. Pe toate platformele sociale unde ai cont și fă o reclamă google. În acest moment ești pregătit pentru a-ți începe business-ul.

În concluzie, deschiderea unui magazin online cere puțin de timp de organizare și stabilirea a detaliilor, dar de îndată ce-l vei avea, vei intra pe piața celor mai bine dezvoltare business-uri online. Lucru ce îți va aduce atât satisfacții emoționale, dar mai ales financiare.

 

Sursa foto: freepik.com

Deyutza

7 Comments

  1. Foarte utile informații pentru cei care vor să-și deschidă un magazin online .De când am stat in pandemie ,am inceput să comand tot mai mult online și în ultimul timp chiar și produse alimentare .

  2. Deși am fost tentată să spun că nu mă interesează să deschid un magazin online, după ce am citit articolul tău m-am răzgândit. Mi-am dat seama că sunt niște informații foarte interesante care la un moment dat, s-ar putea să-mi folosească.
    Mulțumesc!

    • Foarte faine informațiile. Și eu mă gândesc în viitor să deschid un magazin online de produse, dar cu siguranță nu o să mă ocup de el. Nu mă pricep la partea asta, de a crea pagini web.

  3. Ma tot gandesc de ceva timp la un magazin online. Informatiile din articolul tau m-au ajutat mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.