Dechatlon susține sustenabilitatea și protejează planeta

Sustenabilitate – un cuvât pe care îl aud din ce în ce mai des și asta nu poate decât să mă bucure. Mă bucură faptul că suntem mai atenți cu natura și pământul care sincer nu știu cât o să mai poată să ne suporte. Suntem în secolul vitezei și de cele mai multe ori nu dăm importanță lucrurilor mărunte care înseamnă mult. Vrem tot timpul mai mult și mai mult și nu punem preț pe ce avem. Poate nu te interesează că lași apa să curgă deși nu o folosești,  lași lumina aprinsă mai mult timp decât ai nevoie sau cumperi sacoșe ori de câte ori mergi la cumpărături. După cum spuneam nu par lucru interesante sau care sa afecteze cu ceva însă pe termen lung și făcut de multă lume acest lucru afectează.

Din acest motiv tot mai multe firme s-au mobilizat și au demarat proiecte de sustenabilitate. Printre ele se numără și cei de la Dechatlon și asta nu poate decât să mă bucure fiindcă este un magazin de unde cumpăr cu drag. Cum se implică Dechatlon în acest proiect? Simplu și frumos prin câteva inițiative și beneficii nu doar pentru ei, natura ci și pentru noi clienții.

Produse Ecodesign

Ești o persoană pasionată de mediul înconjurător și îți dorești ca ceea ce cumperi să fie produse ecologice sau produse care să aibă un impact cât mai mic asupra mediului? Decathlon a găsit soluția pentru a crea produse din materiale reciclate, astfel încât să poată reduce impactul asupra mediului pentru fabricarea echipamentelor sportive și pentru crearea accesoriilor. Poți accesa acest link  pentru a ajunge mai ușor la produsele tale preferate fabricate din materiale reciclabile.

Produse Resigilate Sau second Hand

Să cumperi produse resigilate poate fi un mod frumos prin care nu doar Dechatlon protejează natura și ci tu îi susții.

Prin cumpărarea unui produs resigilat, beneficiezi de:

√SIGURANȚĂ – 100% din produse sunt verificate înainte de a fi puse în vânzare

√ACCESIBILITATE – au prețul redus

√ZERO RISCURI – beneficiezi de politica de retur și garanție Decathlon

√SUSTENABILITATE – ai un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Sa cumperi second hand nu e o rușine, cel puțin nu acum când totul e scump și salariile mici. În Dechatlon găsești și această secțiune, unde te poți bucura de produse la prețuri bune și într-o stare excelentă. De ce să nu dai mai puțini bani pe o bicicletă spre exemplu, mai ales dacă este cumpărată pentru un copil și la anu e posibil să trebuiască schimbată.

Metoda Buy Back  foarte tentantă și ea

Această metodă este una profitabilă de ambele părți, așa cum îi spune numele,cumperi și îți primești banii înapoi.  Dacă spre exemplu bicicleta cumpărată din Dechatlon ți-a rămas mică, du-te cu ea în magazin și vei primi pentru ea un voucher cadou. Cu acest și mai pui tu poate o diferență, te poți bucura ulterior de o bicicletă nouă.  Voucherul poate valora până la 60% din valoarea ei. De asemenea  echipamentele sportive mici, pe care vrei să le schimbi, pot fi vândute în categoria second hand.

O discuție cu tehnicienii din magazine te poate ajuta să înțelegi mai bine cum merge treaba cu toate aceste propuneri și totodată te pot ajuta să profiți de cele mai bune oferte.

Atelier

Atelier este departamentul și inițiativa despre care am aflat acum cum ocazia scrierii acestui articol. M-am gândit că ar fi util să afli și tu, mai ales că te poate ajuta pe viitor. În atelier se pot face multe reparații, înlocuiri de accesorii sau orice ai nevoie. E un service al echipamentelor sportive, un service care te va ajuta sa economisești bani. Dacă spre exemplu a sărit o roată la role și nu are cine să o pună la loc, iar tu crezi că e gata trebuie role noi, sa știi că te înseli. În magazinele Dechatlon poți rezolva aceasta problemă dar și multe altele, cum ar fi ceruire skiuri sau placă, ascuțire patine sau altele. În secțiunea atelier poți afla mai multe. Prețurile sunt mult mai mici decât te-ar costa în orice alt atelier 🙂

Acestea sunt doar câteva dintre inițiativele pe care le-au propus cei de la Dechatlon pentru a proteja planeta și natura. Dacă ei pot și vor, atunci cu siguranță putem și noi, nu-i așa?

Tu cum susții sustenabilitatea? Ce ai făcut sau faci pentru acest lucru?

 

Deyutza

3 Comments

  1. Un lucru foarte bun din partea lor .Eu nu am Decathlon aici la mine ,dar din câte am auzit au produse bune .

  2. Bună,
    La Decathlon se găsesc produse pentru orice buzunar, încurajează lumea să facă mișcare și metoda buy back e super mișto.
    Multă sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.