5 sfaturi pentru prevenirea dăunătorilor

Nu lăsa dăunătorii să devină o problemă, ci pune în practică sfaturile pe care ți le ofer în acest articol care te vor ajuta să ții dăunătorii departe de casa ta. Un mod grozav de a-ți garanta liniștea că dăunătorii nu vor ajunge în locuința ta este să o faci cât mai puțin primitoare pentru aceștia. Așa poți evita infestarea cu dăunători ce pot fi foarte ușor de combătut mai apoi.

Descoperă sfaturile generale foarte practice pe care  le-am pregătit pentru tine. Pune-le în practică iar astfel vei avea un mare avantaj în lupta împotriva dăunătorilor:

Casa ta ar trebui să fie mereu curată

O casă primitoare pentru tine, va fi în mod automat mai puțin primitoare pentru dăunători. Iar asta deoarece dăunătorii nu iubesc curățenia la fel de mult precum o facem noi. Drept urmare, ar trebui să faci regulat curățenie generală în casă, atât pentru confortul personal cât și pentru a ține dăunătorii departe.

Asigură-te că aceștia nu găsesc ascunzători în care să-și construiască cuibul, că umiditatea din casă este la un nivel optim și totodată că nu au la dispoziție resturi alimentare pentru a se hrăni.

Aerisirea ține dăunătorii departe

Așa cum spuneam, dăunătorii sunt atrași de mediile umede. Drept urmare, asigură-te că locuința ta nu reprezintă un astfel de mediu. Cum poți face asta? Ei bine, este simplu. Aerisește zilnic toate încăperile locuinței tale, iar astfel umiditatea va fi mereu la un nivel optim.

Lasă ferestrele deschise pentru cel puțin o oră sau chiar mai mult timp, dacă ai posibilitatea asta. Totuși, este recomandată folosirea plaselor anti țânțari, cele care te pot ajuta să ții și alte categorii de dăunători departe.

De asemenea, ai putea folosi o plasă metalică și pentru orificiile de aerisire. Ai putea avea în vedere și folosirea unui dezumidificator în acest sens.

Cumpără-ți un aspirator bun

Un aspirator puternic poate ajuta foarte mult la îndepărtarea dăunătorilor de mici dimensiuni, așa cum sunt puricii, gândacii sau alte insecte. Asigură-te că aspiratorul pe care îl cumperi este dotat cu un filtru HEPA sau un alt sistem de filtrare cât mai eficient. Sacul de praf din aspirator ar trebui curățat sau aruncat după fiecare utilizare, pentru a ca dăunătorii să nu se întoarcă în locuință.

Investește și în achiziționarea unui aparat cu ultrasunete de calitate. Iar dacă vei alege un model marca Pest Repeller, sigur nu vei regreta.

Folosește draperii opace

Foarte multe insecte sunt atrase de lumină. Asta nu înseamnă că nu ar mai trebui să aprinzi becurile, ci ai putea folosi draperii groase sau jaluzele, atunci când geamurile sunt deschise, pentru a evita astfel ca insectele să pătrundă în casa ta, fiind atrase de lumină.

Nu uita de tratamentele pentru animalele de companie

Tratamentele regulate împotriva puricilor și căpușelor sunt absolut obligatorii atunci când deții un animal de companie. Folosește un tratament de bună calitate sau optează pentru un abonament la veterinar care să includă și acest tratament. Astfel, ți se va aminti ori de câte ori este nevoie să aplici un astfel de tratament.

Punând în practică toate aceste recomandări, controlul dăunătorilor va fi mai ușor de realizat.

 

 

 

Acest articol este quest post*

Deyutza

5 Comments

  1. Of ce urat imi este de astfel de daunatori!Trebuie sa punem in practica sfaturile pe care ni le.ai dat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.