Cum îți îngrijești și întreții costumul de baie

Acest articol poate părea scris prea în avans, dar de ce nu. Eu una prefer să îmi cumpăr costume de baie din timp mai ales dacă găsesc ceva ce îmi place și poate e și la reducere mai ales dacă e în extrasezon așa cum am găsit pe Plaza.biz

Am găsit o mulțime de modele noi la prețuri bune și ca în fiecare an mă gândeam să mai adaug un costum de baie la colecția mea. De aici mi-a venit și ideea de a scrie acest articol despre cum ne îngrijim și ne menținem culorile vii ale costumului de baie.

Înainte de a vedea cum să îți menții costumul de baie într-o stare bună mult timp, voiam să îți arăt și ce modele drăguțe am găsit pe site. Doar două fiindcă restul te las pe tine să le descoperi, cu siguranță ai ce alege.

Nu știu cum dar de ceva vreme m-am axat pe animal print iar costumul de baie Cleopatra mi-a cam căzut cu tronc. Acest tip de costum de baie dar și cel alb au nevoie de îngrijire atentă și de aceea te las mai jos să afli cum.

Factorii precum soarele, apa sărată și nisipul pot să îți distrugă costumul de baie. Chiar dacă este făcut din materiale de calitate, apa marii este destul de dura la fel și clorul din piscină. Astfel că în timp costumul de baie poate fi afectat. Pentru a evita și a menține într-o stare cât mai bună mult timp, nu trebuie decât să urmezi câțiva pași simpli.

Cum îți îngrijești și întreții costumul de baie – 5 reguli de aur

Înainte de a fi purtat pentru prima oara, recomandarea este să înmoi costumul de baie în apă călduță (30 ° C) care sa conțină un detergent ce nu ataca țesăturile. In loc de detergent de rufe, poți spala costumul cu un șampon delicat.

1.Spala-l la mână

Costumul de baie trebuie spălat de mana deoarece materialul din care este confecționat este sensibil și se poate deteriora foarte repede. Lasă costumul la înmuiat în apă călduță pentru 30 de minute. În acest timp clorul din apa de la piscina sau sarea din mare va fi eliminat din țesătura. Arunca apoi apa și repeta operațiunea folosind apa proaspătă în care ai turnat puțin detergent. Lasă din nou la înmuiat pentru 10-15 minute și spala-l cu mișcări blânde.

2. Folosește bicarbonat de sodiu pentru pete

Bicarbonatul de sodiu si oțetul sunt utili in aceasta situație. Pentru a scoate petele de pe costumul de baie, cum ar fi cele de înghețata sau pete de la loțiunea de corp, folosește o pasta minune. Aceasta o poți realiza simplu din două ingrediente adică bicarbonat de sodiu si apa si aplic-o pe acea pata.

De asemenea, poti lasa costumul de baie într-un lighean cu apa si cu putin otet pentru a fi sigura ca petele vor dispărea. Să nu îți fie frică fiindcă oțetul nu se va impregna în material, și dacă vrei să fii sigură clătește de mână puțin costumul cu șampon sau detergent lichid pentru rufe delicate.

3.Nu îl lasă sa se usuce în soare

După ce speli costumul de baie și bineînțeles că îl storci de mană, pune-l intr-un prosop, impatureste-l bine, sa absoarba excesul de umezeala. Apoi lăsă-l la uscat in aer liber, dar nu în soare direct ci la umbra. Soarele decolorează culorile si accesoriile costumului de baie. În plus, înmoaie elasticul din material și costumul tău va sta ceva mai larg pe tine, iar tu nu știi de ce.

4. Scutură și elimină nisipul de pe țesătura costumului de baie

De multe ori când ajungi în camera de hotel, observi fire de nisip în materialul costumului de baie. De multe ori chiar și pe piele. Un sfat ar fi acela că oricât ai încerca să scuturi nu vei reuși să elimini toate firicelele.

In schimb, poți tine costumul de baie în apă călduță și apoi il poți clăti folosind dușul. Presiunea apei va îndepărta nisipul. De asemenea evită să te așezi pe suprafețe rigide, și să freci slipul de acea suprafață. Astfel nisipul sau frecarea costumul de baie pe piatră sau altă suprafață vor scămoșa materialul și îl vor face să arate rău.

5. Așteaptă să se usuce crema de protecție solară

Dacă e plajă e soare și automat e vorba și de crema de protecție solară. Pentru a evita pătarea costumului, aplică inainte de a te îmbrăca crema de protecție solară, așteaptă să intre bine în piele și abia apoi îmbracă-te. Fii atentă și la antiperspirant, știi că și el pătează și pe negru chiar se vede urât.

De asemenea fii atentă pe fiecare etichetă a costumelor de baie, acolo găsești toate indicațiile despre cum să le speli și să le îngrijești.

Acum sunt curioasă să îmi spui tu dacă știai de aceste tipsuri și dacă mai ai și altele să le împărtășești cu mine.

Deyutza

18 Comments

  1. Nu șriam de asa ceva ,chiar că bicarbonatul scoate petele mi se pare ceva foarte bun .Mulțumim pentru articol draga mea și pentru aceste informații utile .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.