Vrei să te apuci de înot, iată ce ai nevoie

Înotul este unul dintre sporturile mele preferate. Din păcate nu înot decât decât vara, dar chiar și așa îmi place să am la mine tot ce îmi trebuie atât mie cât și copilului.

Dacă aș locui într-un oraș ceva mai mare cu siguranță ștrandurile și piscinele ar fi ale mele pe toată perioada verii și nu numai. Totuși pentru cine își dorește să înceapă cursuri de #înot și nu știe cam ce ar trebui pentru asta vin cu o lista mai detaliată.

Vrei să te apuci de înot, iată ce ai nevoie

Echipamentul pentru bazin este esential sa poata practica sportul in cele mai bune conditii: de siguranta si de confort. Un echipament de inot bun trebuie sa fie de calitate si intotdeauna  completat de accesorii care se ridica la acelasi standard. Poate ca in calitate de incepator consideri ca in afara de un costum de baie  si casca de protectie pentru par nu este nevoie de nimic altceva, dar, in timpul antrenamentelor vei avea nevoie si de o serie de accesorii care sa iti usureze efortul fizic.

1. Costum de baie

În primul și primul rând înotul nu se poate practica fără a avea un costum de baie. Îndiferent că este vorba de un băiat sau de o fată se găsesc costume de baie și slipi pentru fiecare. Trebuie doar să știi de ce ai nevoie.

Dacă la băieți e ceva mai simplu adică ai 2-3 modele de slipi la fete sunt modele și modele și poți alege în funcție de preferințe estetice dar și de locul unde mergi să înoți sau să stai la plajă 🙂

Pe #DechatlonRomania găsești costume de baie atât pentru a merge la plajă cât și pentru a practica înotul de performanță.

2. Cască de protecție

Este unul dintre cele mai importante accesorii pentru inot. Nu are numai rolul de a-ti proteja parul de apa din piscina ci te va ajuta sa te antrenezi mai eficient fara nici o grija. O casca buna de protectie pentru inot trebuie sa fie potrivita pentru marimea capului tau, nu trebuie sa te stranga si nici sa fie prea larga intrucat, in caz contrar este doar un lucru in plus care sa te incomodeze.  Casca de înot favorizează susținerea și alunecarea, cu un plus de protecție împotriva pătrunderii apei.

3. Ochelari de înot

Indiferent de tipul de sport pe care il practici in apa, ochelarii de protectie pentru inot sunt mai mult decat o necesitate. Ochii expuși pe termen lung la clorul din apa din piscina dar și cea sărată a mării pot fi afectati astfel că te poți trezi cu neplăceri sau ceva iritații oculare.
Ochelarii te ajuta sa te antrenezi mult mai eficient si comod ceea ce duce la un succes în antrenamentele tale. Cu ochelarii ai vizibilitate mai mare și mai bună, mai ales când vine vorba de înot viteză. La fel ca si in cazul ochelarilor de soare, lentilele celor pentru inot pot avea culori diferite. Pentru a face o alegere cat mai inspirata in ceea ce priveste ochelarii pentru inot, asigura-te ca sunt fabricate din materiale de calitate iar cureaua si garnitura de etansare isi fac treaba eficient.

4. Papuci de înot

Poate părea un moft însă papucii de înot sunt și eu importanți. Fie ca e vorba de șlapi sau papuci din cauciuc ei trebuie să fie dintr-un material de calitate. În primul rand, trebuie sa iti ofere confort si sa nu alunece,talpa să fie antiaderentă . Cele mai bune tipuri de incaltaminte pentru piscina sunt slapii din plastic care pot sa se usuce repede si sa ofere confortul necesar.

5. Clești de nas și dopuri de urechi

Dacă ești la inceput practicării acestui sport,cele doua accesorii mici cum sunt clești de nas și dopurile de urechi, te vor ajuta sa ai un inceput mai usor. Apa va fi tinuta departe de nas si urechi și în acest mod de te vei putea concentra mai bine asupra înotului. Am văzut multe persoane, în special fete cărora le e frică să le intre apă în nas și sincer și eu sunt una dintre ele și de multe ori mă țin de nas înainte de a intra în apă. Prețul unui asemenea clește de nas este unul foarte mic și merită să îți cumperi unul.

6. Alte accesorii de înot necesare mai mult sau mai puțin

În funcție de locul unde practici înotul sau tipul și tehnica de înot abordată poți să îți mai achiziționezi labe pentru înot, palmare înot , halate , prosoape și o geantă impermeabilă pentru a căra cu tine tot ce ai nevoie.

Rolul accesoriilor este acela de a te proteja si de a-ti oferi toate conditiile necesare pentru a inota in deplina siguranta, in acelasi timp sa cresti performanta personala. Alegerea unor accesorii de inot de calitate inseamna mai multa siguranta si mai mult confort pentru orice sportiv, de aceea trebuie să alegi produse de calitate, iar pe Dechatlon știi că vei găsi mereu cele mai bune și performante produse.

#navigatie #profadesport

Ție îți place înotul? Practici acest sport ? Folosești accesorii la practicarea sporturilor sau preferi fără?

Deyutza

11 Comments

  1. Eu una nu știu să înot ,îmi este frică de apă ,dar în Decathlon găsești produse super bune .

  2. Fetita mea facea inot doar ca o data cu pandemia a oprit cursurile. Mi-as dori sa ler poata relua. Si eu tot echipamente Decathlon foloseam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.