Recenzie – Vrăjitoarele Roald Dalh

Editie: Cartonata

Traducator: Adrian Otoiu

Autor: Roald Dahl

Nr. pagini: 224

An aparitie: 2020

Categoria: Literatura Universala

După moartea părinţilor, personajul principal al cărții s-a mutat în casa bunicilor, din Norvegia. Aici, copilul a aflat cele mai fantastice poveşti cu vrăjitoare. Se știe că în pădurile norvegiene vrăjitoarele sunt îm mediul lor. Sau asta știa băiețelul de doar 7 ani până la vârsta asta. După ce petrece mai mutl timp cu bunica sa acesta află lucru neștiute despre vrăjitoare și află că ele sunt mult mai multe și chiar peste tot nu doar în păduri.

Astfel eroul nostru află că vrăjitoarele urăsc copii și își doresc să îi omoare pe toți. De la bunica sa află cum aceste fiinţe malefice au putut lua o fetiţă pe care au pus-o apoi într-un tablou, pe alt copil l-au transformat în găină, pe altul în piatră, în timp ce altul fusese transformat în delfin.

In povesti, ele poarta pălarii negre caraghioase si zboara pe maturi. In viata reala, vrajitoarele nu se deosebesc cu nimic de femeile obisnuite. Se imbraca in haine obisnuite, locuiesc in case obisnuite si au slujbe obisnuite. Si nu sunt niciodata prinse.  Totuși bunica copilului îi povestește câteva aspecte cu care vrăjitoarele se pot deosebi de oamenii normali.

În timpul unei excursii, cei doi se află în același hotel cu o Marea Vrăjitoare și gașca ei de subalterne.

Vrăjitoarele Roald Dalh

Printr-o întâmplare băiețelul află cât de tare urăsc vrăjitoarele copiii si tot odată află și complotul acestora de a pune in pericol viata pustilor din intreaga lume. Ajutat de bunica lui, personajul lui Roald Dahl porneste la o vanatoare de vrajitoare in toata regula, incercand sa le demaste, inainte sa fie prea tarziu.

Planul celor doi era unul foarte periculos însă miza era una pe măsură: puteau salva o mulţime de copii din calea pericolului pe de-o parte, dar în acelaşi timp puteau scăpa şi de vrăjitoare pentru totdeauna.

Mai multe nu îți mai povestesc ci te las pe tine să descoperi întreaga aventură. Mie una chiar mi-a plăcut fiindcă am citit-o și eu și nu mi-a luat mai mult de 2 ore. O poveste perfectă mai ales pentru această perioadă că tot ce apropie Halloween-ul 🙂

Cartea se găsește pe Libris alături de restul cărților din seria scrisă de Roald Dahl. Știai despre acest autor? I-ai citit cărțile ?

Deyutza

9 Comments

  1. Foarte faină cartea ,mulțumim pentru recenzie draga mea ! Este unul dintre autorii preferați ai fetiței mele.

  2. I-am cititi toate cartile impreuna cu fata mea si chiar am vazut cateva filme dupa cartile lui. Toate sunt minunate si coloreaza frumos imaginatia atat a copiilor cat si a adultilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.