Recenzie – Charlie și fabrica de ciocolată Roald Dahl

Charlie și fabrica de ciocolată este a 4 sau a 5a carte citită de copilul meu. L-a captivat mult Roald Dahl și și-a dorit să citească cât mai mult cărți scrise de acesta.

Autor: Roald Dahl

Varsta: 5-7 ani

Varsta: 7-10 ani

An apariție : 2012

Numar pagini:200

O găsești pe Libris.roCharlie Bucket, personajul principal, era un băiețel sărac din Anglia care locuia împreună cu familia lui. Aceasta era formată din bunicuțul Joe, bunicuța Josephine, bunicuțul George, bunicuța Georgina și domnul și doamna Bucket adică părinții lui Charlie. Casa în care locuia el era amplasată lângă cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, a carui patron era domnul Willy Wonka.

Charlie iubea ciocolata și asta îl făcea să fie și mai curios cum se află în fabrica de ciocolată. Bucuria mare a fost când într-o zi, un articol dintr-un ziar spunea că domnul Wonka va prezenta fabrica unor copii. De aceea a pus în cinci ambalaje de ciocolată niște bilete aurii.

Charlie și fabrica de ciocolată Roald Dahl

Primul bilet a fost găsit de Augustus Gloop, un băiat gras. Al doilea bilet a fost găsit de Veruca Salt, o fetiță răsfățată care se trăgea dintr-o familie bogată. Tatăl Verucăi era patronul unei companii care producea alune. El a cumpărat mii de batoane de ciocolată și le-a spus angajatelor să desfacă ambalaje. Charlie și bunicuțul Joe au încercat de două ori să câștige un bilet, dar nu au reușit.

Într-o zi, Charlie a găsit un dolar pe trotuar. După aceea, s-a dus la un magazin să-și cumpere un baton de ciocolată. S-a gândit că asta e singura lui șansă să găsească un bilețel auriu.. Mare i-a fost bucuria și surprinderea când într-un final a găsit biletul norocos. El a fost ultimul fiindcă alte 4 erau deja găsite.

A doua zi Charlie și ceilalți câștigători au fost întâmpinați de domnul Wonka în fața fabricii. Apoi au intrat în fabrică. Prima dată au vizitat camera în care era râul de ciocolată. De aici începe toată aventura atât a lui Charlie cât și a celorlalți copii iar la final domnul Wonka le face o surpriză.

Despre ce e vorba te las pe tine să descoperi. Este o carte ușoară, captivantă și care se citește foarte ușor, în câteva ore este gata. Imagini captivante, replici draguțe și un mod foarte prietenos de scris.

Dacă copilul tău nu ști să citească, i-o poți citi chiar tu cu siguranță te va captiva si pe tine.

Deyutza

7 Comments

  1. Să știi că este chiar foarte frumoasă cartea și fata mea mai mare a citit ,dar doar o carte și mi-a zis că ia plăcut mult și vrea să mai citească .

  2. Am vazut putin din film, dar nu mi-a placut in mod deosebit si nu l-am terminat…probabil pentru copii este mai interesant.

  3. Abia aștept sa o cumpăr și eu. Vad ca găsesc de la vârstă de 5+, dar o sa i o citesc și eu, și asa cum spui, sunt sigura ca o sa fie captivanta ai ptr mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.