Artmark și un omagiu adus lui Brâncuși

Ce român nu îl cunoaște pe Brâncuși și operele sale? Acesta a avut foarte multe la viața sa însă câteva sunt foarte cunoscute nu doar de noi românii ci de tot mapamondul.

Constantin Brâncuși și cele mai cunoscute opere ale sale

Constantin Brâncuși a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană. Constantin Brâncuși a fost ales membru postum al Academiei Române. Francezii și americanii îl desemnează, cel mai adesea, doar prin numele de familie, pe care îl scriu fără semne diacritice, Brancusi, pronunțându-l după regulile de pronunțare ale limbii franceze.

S-a născut pe 19 februarie 1867 și a trăit 90 de ani.

Cariera de sculptor și-a început-o încă din școala primară și lucrările sale au fost multe și diversificate. Muzeul Național de Artă Modernă din Paris (Centre Pompidou) are un număr important de lucrări ale lui Brâncuși.

În 1903 primește prima comandă a unui monument public, bustul generalului medic Carol Davila, care a fost instalat la Spitalul Militar din București și reprezintă singurul monument public al lui Brâncuși din București.

Printre cele mai cunoscute sculpturi și opere de artă se numără Coloana Infinitului, Masa Tăcerii, Cumințenia Pământului și Poarta Sărutului.

Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la nașterea marelui artist, cei de la Artmark au făcut un demers frumos, redecorând omagial poarta. Astfel au transformând-o pentru câteva zile într-o temă brâncușiană – și universal omenească – Poarta Sărutului.

Dacă ești din București am o veste bună pentru tine

După atâta energie negativă, atâtea vești proaste, ieși din casă și schimbă-ți starea. Acceptă invitația de-a merge și-a “săruta persoana dragă” sub Poarta Sărutului, tocmai de ziua lui Brâncuși pe 19 .

Tot cu ocazia zilei de naștere marelui sculptor Român Constantin Brâncuși, A10 by Artmark – Galerie si Licitatii de Arta a pregătit un tur virtual și o licitație dedicata marelui artist.

Galeria se poate vizita zilnic 10:00 – 20:00, la Palatul Cesianu-Racoviţă, Str. C.A. Rosetti, nr. 5, 010281 București

TU cum îl sărbătorești pe Brâncuși?

Artmark te îndeamnă să sărbătorește împreună cu ei Ziua lui Brâncuși!

Mergi la galerie și spune-le ce înseamnă Brâncuși pentru tine!

Apel la creativitate 📞 Încurajăm ca pe poartă să vă semnați și să răspundeți la întrebarea „Ce înseamnă Brâncuși pentru voi?”, cu cele mai inspirate și surprinzătoare idei (spray, desene etc).

Vom fotografia tot parcursul artistic al Porții! 😉

O Poartă a Sărutului deopotrivă a lui Brâncuși, cu caracter omagial, și a românilor, ce vrem să fie încărcată până la refuz! 🎨

Cum ți se pare acest tip de eveniment? Te-au convins? Mergi să vizitezi galeriile de artă sau să îți săruți persoana iubită sub Poarta Sărutului?

Deyutza

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.