Cum să te simți acasă- Idei de amenajare a apartamentului de mici dimensiuni

Indiferent de mărimea apartamentului tău, dacă acesta este amenajat cu gust el poate fi unul primitor și foarte călduros. Acasă trebuie să fie locul unde te întorci cu drag după o zi lungă la birou, sau unde petreci alături de cei dragi cele mai frumoase weekend-uri.

Dacă vrei să faci schimbări dar nu știi de unde să începi inspiră-te din aplicații precum pinterest. Nu fi dezamăgită că ai un apartament prea mic și nu va arăta exact ca cele din reviste. Orice locușor poate arăta de revistă dacă alegi produsele potrivite. Pe Favi poți găsi tot ce cauți, pentru că Favi este un motor de căutare mobilă și decorațiuni.

Cum amenajezi apartamentul în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție?

Spațiul de care dispui îți va dicta in mare parte decizia de amenajare. Stilul de amenajare potrivit te va ajuta să valorifici spațiul – un apartament de dimensiuni mici va părea mai larg și aerisit dacă optezi pentru minimalism, iar dacă ai un apartament spațios, poți să mergi cu încredere pe stilul clasic sau vintage.

Dacă locuiești într-un apartament nu tocmai spațios pune accentul pe piese de mobilier practice, ușoare și, mai ales, funcționale. Spre exemplu alege o canapea extensibilă, paturile rabatabile sunt o soluție creativă pentru a valorifica la maxim spațiul. Mesele extensibile sunt și ele o binecuvântare ocupă mai puțin loc și va fi o adevărată salvare când vin prietenii în vizită. 

Amplasarea unei oglinzi în hol va mări vizual spațiul și va amplifica lumina, creând impresia unui spațiu mai larg și armonios. Pentru a răspândi lumina în toate colțurile holului poți pune oglinzi decorative de-a lungul pereților. În plus înainte de a ieși din casă, poți să te vezi în întregime și poți face ultimele retușuri dacă e cazul.

Alege culori deschise în apartament

Ține cont și de faptul că nuanțele deschise au capacitatea de a lărgi vizual spațiul, iar utilizarea oglinzilor în amenajare poate da impresia unui loc mai larg.

Alege alb pentru pereți, cu cât mai simpli cu atât mai bine. Alege alb sau culori deschide și pentru mobilă. Pentru baie și bucătărie la fel, mergi pe nuanțe deschide de bej, gri sau chiar alb. De câțiva ani am optat pentru alb în sufragerie, doar câteva pete de culoare și aceasta s-a transformat total față de cum era cu câțiva ani înainte. Dacă vrei și tu o notă de eleganță pereților și nu vrei să pui tablouri, încearcă cu un fototapet și sigur îți va plăcea.

Alege obiecte de decor sau mobilă care să te facă să te simți bine

Chiar dacă spațiul din apartament nu e foarte generos, încearcă să îți creezi un spațiu de recreere. Un spațiu doar al tău în care să te simți bine și să te recreezi. Dacă îți place să citești sau să privești pe geam, ori puri și simplu să te relaxezi legănându-te, alege un scaun agățat.

Îmi place tare mult un astfel de scaun și chiar îmi doresc unul pentru serile când am timp de citit. E locul perfect pentru a stat ”culcușită” cu o cafea sau ciocolată caldă și citind din carte preferată. Pe timpul verii însă e perfect și într-o grădină la fel pentru o oază de relaxare.

În colțul de relaxare lângă scaun da bine o veioză sau un lampadar cu picior înalt. Mereu mi-au plăcut acele colțuri tare cozy, în care stai învelită într-o păturică moale, cu cafeaua sau ciocolata caldă într-o mână și o carte bună în cealaltă.

Tot în sufragerie alege o măsuță de cafea multifuncțională. Pe măsuța de cafea nu vei pune doar cafeaua. Acolo e locul unde așezi o plantă în ghiveci, niște cărți sau reviste în scop decorativ, sau unde pui gustările când te uiți la un film pe canapea. Fi atentă să alegi un model care să se armonizeze cu stilul camerei.

Dormitorul – locul cel mai confortabil din casă

Dormitorul este locul unde nu ne petrecem foarte mult timp, ce puțin eu nu îmi petrec decât cele 6-7 ore de somn. Pentru ca somnul să fie unul de calitate e bine de ales un pat confortabil dar să fi atentă și nevoile tale. De asemenea fi atentă și la dimensiunile dormitorului pentru a nu-l încărca prea tare. Pentru confort absolut și un dormitor de poveste alege cu multă atenție salteaua. Aceasta este cheia pentru un somn relaxant, odihnitor, din care te trezești plin de energie și poftă de viață.

Nu uita nici de noptiere. Sunt și ele necesare lângă pat, fiindcă seara poți pune cartea pe care ai început-o în sufragerie, poți pune ochelarii de vedere, o ramă foto, telefonul sau doar o veioză. De asemenea poti alege noptiere cu sertare pentru a mai putea depozita una alta acolo, mai ales dacă locuiești într-un apartament mai mic și spațiul este destul de limitat.

Și lista poate continua dacă e să luăm fiecare cameră în parte.

Totuși când vine vorba despre amenajarea apartamentului este bine să-ți formulezi încă de la început o idee despre cum ai vrea să arate. Trebuie să îți alege stilul și culoarea care vrei să predomine în casa ta. Idei sunt multe,pe FAVI găsești multă mobilă și obiecte de decor care de asemenea te pot ajuta să îți creezi spațiul la care visezi.

Sunt curioasă te-am inspirat în alegerile tale pentru o reorganizare a casei? Ai un loc preferat din casa ta? Care este obiectul/ obiectele care te ajuta sa te simți mai bine in casa ta? Dacă nu ai unul, visezi la ceva ?

Deyutza

21 Comments

  1. Foarte bune idei ,albul este și preferatul meu ,îmi place să am mult alb în casă ,de la pereți ,mobilier la mine sunt albe .Un scaun agățat ar fi minunat ,îmi place super mult cum arată și chiar vreu și eu pe viitor unul .Mulțumim pentru idei draga mea !

  2. Din pacate si spatiul meu din casa e cam mic dar ma bucur de ideile pe care ni le-ai dat!Voi incerca sa tin cont de ele pe viitor!

  3. De un spațiu mic mă confrunt și eu, încerc ca fiecare colțișor să fie cât mai funcțional.

  4. Visez și eu la un astfel de scaun agățat dar nu prea am loc pentru el. Locul meu preferat este dormitorul

  5. Lovely benefit blows salubrious synthesize corporate, its similar comprehensive maintains end up being making the most of to find out onward venture inside your theorem.. Lovely hawk. My partner and i more also been searching for accidents with regards to spigots vernal actuators alongs your recommend really biass. Confesss some sort of numerous pertaining to putting up this.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.