Povestea Faridei – Fata care a învins Isis

An aparitie: 2016

Autor: Farida Khalaf, Andrea C. Hoffman

Categoria: Memorii Jurnal

Editie: Cartonata

Editura: RAO

Nr. pagini: 279

Povestea Faridei Fata care a învins ISIS ne aruncă în plin război islamic în ”numele religiei”, cel puțin așa își justifică statul islamic acțiunile de terorism și cruzime împotriva propriilor semeni.

Pe deoparte mă înspăimântă această lume Isis dar pe de altă parte îmi doresc să aflu mai multe. Îmi doresc să intru în mintea lor și să aflu de ce fac atâte răutăți și care este scopul lor.

Farida din păcate a aflat pe pielea ei cam ce doresc acești fanatici și ne-a povestit și nouă în cartea sa despre erorile suferite.

Este genul de carte care deși este tristă te face să îți dorești să o citești cât mai repede pentru a afla ce și cum s-a întâmplat. Cel puțin mie așa mi se întâmplă…. Farida este geniul matematician al școlii din Kocho și din păcate aceasta este trasă brusc din viața liniștită în care trăiește. Cel mai mare vis al ei este să devină profesoară de matematică dar acesta se spulberă încet încet când islamicii pornesc răscoala împotriva yazidiților și nu numai.

Când a început războiul , Farida și familia sa au încercat să scape dar din păcate păcăliți, cu arme luate aceștia au fost nevoiti să se supună. Pentru a scăpa de tirania fanaticilor aceștia trebuie să renunțe la religia lor și să se convertească la islam.

Ei, ca musulmani, erau supraoamenii, noi (yazidiții) suboamenii.

Bărbații yazidiți sunt uciși, băieții sunt ”spălați” pe creier pentru a putea fi atrași în rândurile armatei islamice, iar femeile și fetele sunt vândute ca sclave.

Povestea Faridei – Fata care a învins Isis

Sclavă sexuală ajunge si Farida alături de alte sute de fete. Acestea sunt vândute de la un stăpân la altul și supuse la diferite acte sexuale și bătăi inimaginabile. În captivitatea sa Farida se întâlnește cu buna ei prietenă cu care dezvoltă o prietenie și mai strânsă. Amândouă trec prin chinuri groaznice dar singura armă este curajul și dorința de a nu ceda, de a nu abandona și de a nu se lăsa învinse de tirani.

Chinurile groaznice la care sunt supuse nu au și nu vor avea niciodată o scuză plauzibilă. Distrugerea fizică și torturile psihice nu vor dispărea niciodată dar cu toate acestea ele au nenumărate tentative de a evada.

O lecție de viață – o luptă pentru supraviețuire

După șapte tentative eșuate de a se sinucide dar și de a evada, Farida a profitat, împreună cu alte cinci tinere, de o ocazie favorabilă de a fugi în deșertul libian. Dacă au reuși de data aceasta sau dacă au mai avut nevoie de alte tentative te las pe tine să descoperi. Merită să citești cartea și să afli povestea aceste fete curajoase.

Cartea aduce în prim-plan scene impresionante, izvorâte din memoriile unei tinere femei, arătându-ne ce înseamnă cu adevărat lupta pentru supraviețuire a unor oameni nevinovați, prinși la mijloc în războiul islamiștilor extremiști.

Cartea se găsește pe Libris și momentan are și o mică reducere ….dar binevenită.

Citești cărți de acest gen ?Cum ți se par ? Te-am făcut curioasă să afli în întregime povestea Faridei?

Deyutza

14 Comments

  1. Am tot văzut această carte și se află pe wishlist. Urmează să o achiziționez, aud numai de bine despre ea. Sunt curioasă de poveste.

  2. O carte foarte interesantă și frumoasă ,îmi place recenzia pe care i-ai facut-o ,poate voi reuși să o citesc și eu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.