Fetița care a salvat Crăciunul – Matt Haig

Titlu original: The Girl Who Saved Christmas
Publicare: Nemira, 2017, 336 pg
Prima apariție: 2016
Gen: fantasy

Nr. pagini: 336

Amelia este o fetiță de 9 ani care trăiește împreună cu mama sa, într-o sărăcie lucie. Mama acesteia este grav bolnavă însă înainte de a se îmbolnăvi aceasta lucra ca și coșar. Acum toate îndatoririle iau fost preluate de către Amelia.

Fiindcă fetița este un copil cuminte, și crede în Moș Crăciun aceasta este primul copil vizat de către Moș. Fiindcă Amelia și mama ei riscă să fie evacuate din casă, fetiței nu-i mai rămâne decât speranța de a-i scrie Moșului în speranța că îi va asculta dorința. Când Amelia vrea să-și vadă dorința îndeplinita știe exact cu cine trebuie sa vorbească.

Fetita care a salvat Crăciunul

În același timp, la polul Nord trolii atacă satul Elfhelm, lăsându-l în ruină. Acest lucru duce la anularea Crăciunului întrucât Moșul era ocupat cu reconstruirea satului și descoperirea răufăcătorilor. În ajunul Crăciunului moare și mama Ameliei iar aceasta este dusă la un azil,unde trăiește o viață mizeră.

Totodată este și supărată pe Moș Crăciun că a dezamăgit-o. Își pusese toată speranța în el și voia ca mama ei să mai trăiască. Moșul este ocupat cu refacerea satului Elfhelm și este în plină pregătire de Crăciun. Totuși fără speranța Ameliei, bătrânul nu poate ajunge la copii să împartă darurile.

Moș Crăciun își dă seama ca singura șansă să salveze Crăciunul este să o găsească pe Amelia. Datorită speranței ei, acesta v-a reuși din nou să producă magie și să ajungă din nou la toți copii.

De la Amelia a început totul și tot cu ajutorul ei trebuie sa continue. Totuși Moșul pleacă într-o aventură să o caute pe fetiță. Pornește într-o frumoasă aventură spre Londra iar pe drum se întâlnește cu Charles Dickens și chiar cu regina Victoria. Moșul a pătruns din greșeală în apartamentul său de la palat și aceștia au avut parte de o întâlnire.

Oare va fi aceasta încântată să îl găsească pe Moș Crăciun în dormitorul său? Cum vor decurge lucrurile de aici te las pe tine să descoperi. Ce crezi o va găsi Moșul pe Amelia? o va scăpa de infernul de la azil ?

Dacă ți-am stârnit interesul , poți să afli singur/ă și te asigur că nu îți va părea rău. Odată cu Moș Crăciun vei avea și tu parte de o aventură frumoasă, și chiar dacă a trecut Crăciunul tot se merită să o citești și de ce nu să cauți și celelalte cărți din această serie.

Eu am luat cartea de pe Libris, însă momentan nu mai este disponibilă. Cu siguranță curând se va reactualiza stocul dar până atunci găsești alte cărți ale Matt Haig care sunt la fel de interesante și captivante.

Deyutza

20 Comments

  1. Cred că este foarte faină cartea ,poate o voi achiziționa și eu când va fi disponibilă .

  2. Cred că voi lua și eu această carte, povestea pare interesantă și îmi place prezentarea ei. O pun pe listă, anul acesta am multe cărți pe care doresc să le citesc.

  3. Nu e prima data cand aud de ea si imi place f mult , sper sa o achizitionam si noi ! Este f interesanta si plina de invataminte !

  4. Stiu si eu cartea. Povestea este ametitor de emotionanta. De cand am citit-o numele Amelia mi-a ramas in minte, de adaugat acolo la nume de bebe pentru viitor! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.