Demachierea-i mai ușoară cu dischete reutilizabile Bioderma

Demachierea este un pas important în rutina de îngrijire a tenului. Indiferent dacă te-ai machiat sau nu, seara este indicată o demachiere și o curățare temeinică a tenului. Chiar dacă nu te-ai machiat, tenul tot acumulează de peste zi, praf și tot felul de impurități.

Încerc să nu s-ar niciodată peste acest pas, și te sfătuiesc și pe tine să faci la fel. Dacă sari de multe ori peste această parte, în scurt timp te vei trezi cu puncte negre, coșuri și chiar ceva infecții oculare, dacă nu demachiezi rimelul.

Pașii corecți în demachiere

  1. Demachierea ochilor
  2. Demachierea buzelor
  3. Demachierea feței, gâtului și decolteului.

De-a lungul timpului am tot folosit ape micelare, pentru că aceasta este formula care îmi place și care cred eu că mi se potrivește. În ultimul timp însă am folosit doar apă micelară de la Bioderma. Am tot avut sticle în cantități mari și mi-au ajuns perioade mai lungi.

Adevărul e că îmi și place apa micelară Bioderma. Este delicata cu tenul, îndepărtează machiajul și impuritățile extrem de ușor și rapid. Un aspect important este acela că nu conține alcool, parfum și este recomandată pentru toate tipurile de ten.

In ultimul colet de la Bioderma , alaturi de apa micelară am primit si 2 săculeți cu cate 2 dischete demachiante reutilizabile. Auzisem, vazusem astfel de dischete dar nu le folosisem până de curând. Mi s-au părut interesante și eram curioasă să le încerc.

Dischete demachiante reutilizabile

Aceste dischete sunt făcute dintr-un material fin, tare moi și perfecte pentru a fi utilizate la îndepărtarea machiajului. După cum le zice și numele sunt reutilizabile deci pot fi spălate în mașina de spălat. Mi se pare o idee bună mai ales că nu mai e nevoie să tot cumperi dischete de unică folosință.

Un dezavantaj ar fi că trebuie să ai cât mai multe să poți să le folosești zilnic și când poți să le bagi la mașină. Cel puțin eu una nu spăl zilnic la mașină și până adun hainele la 3-4 zile, dischetele le murdăresc. Deci ai nevoie de cel puțin 7. Bine ele se pot spăla și de mână dar clar nu ies ca la mașină. În rest îmi plac și de asemenea mi se par practice de luat în scurte călătorii. În loc sa cari baxul de dischete îți iei 2-3 reutilizabile si le tot speli de mână zilnic.

În plus folosirea acestui fel de dischete ajută la protejarea mediului înconjurător. Deci dacă pot să ajut și eu la protejarea mediului printr-un gest atât de mic, de ce să nu o fac. De asemenea vă îndemn și pe tine să o faci, nu e greu de loc.

Tu ai încerca sau ai încercat dischetele demachiante reutilizabile? Cum ți se pare ideea?

Deyutza

14 Comments

  1. Nu am încercat aceste dischete ,dar o să le testez și eu pe viitor ,mi se pare ceva super fain !

  2. Folosesc produse de demachiere care nu necesita folosirea dischetelor demachiante. Știu că foloseam o mulțime la o demachiere și îmi doream să existe reutilizabile. Mă bucur că Bioderma le-au adus pe piață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.