Chec low-carb, cu făină de migdale și fără zahăr

Nu știu tu cum ești însă eu deși nu îmi plac dulciurile în mod deosebit, îmi place să ronțăi câte ceva. De obicei seara când scriu câte un articol, îmi place să mai mănânc, ba un biscuite ba un sticks sau orice altceva.

Daca și tu te ”simți” vizată la treaba asta și știi că nu e tocmai ok, vin cu o rețetă super delicioasă dar fără zahăr. O rețetă de dulce mult mai sănătoasă, fără zahăr și low-carb – adică în loc de făina clasică am folosit făină fără carbohidrați. În cazul de față am folosit făină de migdale FitFoot de la NoSugarShop și în loc de zahăr am pus erithritol.

Faina de migdale contine mai putini carbohidrați decât făina de grâu, dar are un continut mai mare de grăsimi. Din păcate, acest lucru înseamnă că făina de migdale are un conținut caloric mai mare decât faina de grâu. Faina de migdale conține 163 calorii în 28 grame, în timp ce făina de grâu conține 102 calorii.

Cei de la NoSugarShop mi-au lansat o provocare, mi-au trimis cu pachet cu câteva ingrediente iar eu m-am apucat de treabă. Nu mă mai lungesc ….

Ingrediente Chec Low-Carb fără zahăr

● Oua 6 buc

● Indulcitor natural 100 g erithritol,

● Crema de branza 150 g tip Philadelphia, mai grasa si uniforma

● Unt topit 90 g

● Faina de migdale 250 g

● Praf de copt 1 linguri

● Sare 0.25 lingurite

● Esenta de vanilie 1 linguri optional si putina coaja de lamaie, sau alte arome preferate

Mod de preparare :

Modul de preparare este unul foarte ușor și foarte rapid. Checurile mi se par unele dintre cele mai rapide deserturi, pe când clătitele cele la care stai cel mai mult :). Bine aici mă refer la cele simple și ușor de preparat.

Într-un bol pui ouăle, îndulcitorul, crema de brânză, sarea, esența de vanilie și eventual coaja de lămâie rasă. Le amesteci foarte bine cu un mixer, apoi adaugi și untul topit și ușor răcorit. La final adaugi făina de migdale și praful de copt.

Amesteci din nou compoziți de data aceasta până devine uniforma și ceva mai densa, ca un iaurt sau cea clasică a unui chec.

După ce ai obținut consistența dorită, nici prea groasă nici prea subțire, torni totul într-o forma de chec în pare ai pus prealabil hârtie de copt sau ai tapetat-o cu unt și făină. Totuși pentru mine hârtia de copt e sfântă 🙂

Ingredientele folosite mi-au ajuns pentru o tavă de chec normală, dar am mai oprit eu puțină compoziție pentru a face 4 brioșe 🙂 Dacă vrei mai mult aluat dublează sau triplează cantitatea de ingrediente.

Teoretic checul se coace timp de 1 ora la 170 de grade, sau până trece testul scobitorii – (observă dacă iese curată când o înfingi în el. Eu am un cuptor electric ceva mai puternic și în maxim 15 min am scos checul copt și gata de mâncat. (Poate puțin prea copt totuși) 🙂

Brioșe delicioase din același aluat de chec

La fel și brioșele au ieșit ceva mai bronzate pentru că al meu cuptor era deja foarte incins și nu am mai avut nevoie de 15 min acestea s-ua făcut în mai puțin de 10. Nu doar la exterior ci și la interior. Dar faptul ca s-au bronzat nu a deranjat cu absolut nimic pentru că totul a fost devorat la fel de repede cum au fost pregătite și preparate,

Indicat este să lași checul să se răcească complet înainte de servire. Noi nu știm cum e checul rece, știm cu e călduț și da recomand să încerci această rețetă delicioasă.

Făina de migdale este o alternativă sănătoasă

Făina de migdale este o alternativă sănătoasă de utilizat în gătitul și coacerea fără gluten, fara soia sau Paleo. Dacă nu ești familiarizață cu gătitul cu făină de migdale, trebuie sa sti ca, deoarece aceasta făina nu conține gluten, produsele care o au in compozitie cresc mai greu atunci cand faina de migdale inlocuieste 100% faina obisnuită.

Ai incercat checuri low carb sau fara zahar? Ai pregătit prăjituri făra zahar ?Cum ți se par astfel de dulciuri? Toate aceste produse plus multe altele perfecte pentru a găti rețete sănătoase le găsești pe NoSugarShop.ro

Poftă bună !

Deyutza

20 Comments

  1. Nu am făcut niciodată fără zahăr ,numai cu îndulcitori sau făină de migdale ,dar ceea ce se vede arată super bine și sunt sigură că este delicios ! Poftă bună draga mea !

  2. Hai ca ne-am nimerit sa facem amândouă chec ;;) eu am folosit zaharul de la sweeteria dar ma faci curioasa sa încerc și ingredientele tale!💗💗💗

  3. Ff tare ca este fără zahar, mulțumesc pt aceasta recomandare gustoasa si sanatoasa. Voi lua si eu acest eritritol ❤❤

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.