Alege mereu calitatea pentru geanta ta!

Atunci când vine vorba de alegerea unei genți damă, cele mai multe dintre femei se ghidează doar după aspectul exterior și preț. Din păcate, acest lucru înseamnă că nu întotdeauna vom alege ceva de calitate. De aceea, am decis să îți venim un pic în ajutor și să îți oferim un mic ghid pentru a alege mereu acele genți femei de calitate.

Materialul din care este fabricată

Există multe materiale care sunt folosite pentru a crea gențile pentru femei, dar dacă vrei calitate, atunci trebuie să alegi genți de piele damă. Este și normal, pentru că pielea este un material cu o mare rezistență și durată de viață, plus că este mereu la modă. Din fericire, ai la dispoziție o gamă variată de modele, așa că sigur vei găsi și tu acea poșetă care să îți fie pe plac și care să se potrivească precum o mănușă ținutelor tale. Și, un mic truc pentru tine: calitatea pielii se verifică apăsând cu degetul pentru a face mici cute și încrețituri. Dacă după ce ai făcut asta urmele inestetice dispar, atunci avem de a face cu piele de calitate.

Cusăturile contează

E geantă care are cusături neglijente, ața este de altă culoare decât restul genții, sau mai rău, sunt resturi de ațe la vedere, este clar că este una de calitate îndoielnică. Un astfel de produs nu trebuie să se afle niciodată în garderoba ta, chiar dacă prețul acestuia a fost unul care te-a atras la început.

Fermoare cu dinți metalici

De regulă, femeile preferă acele genți cu fermoare, pentru că sunt mult mai practice. Dar, cu toate că este un detaliu care nu iese prea ușor în evidență, asta nu înseamnă că trebuie să-l ignore. O piesă de calitate va avea fermoarele cusute bine, vor fi într-o nuanță cu geanta, iar dacă are și dinții metalici, atunci poți spune că ai făcut alegerea perfectă. De asemenea, un fermoar de calitate are la capăt o terminație de metal. Aceasta este de preferat, pentru că este mult mai rezistentă, chiar și față de terminația clasică, din piele, preferată de mulți producători.

Fii atentă la mânere

Dacă nu ai o geantă de umăr, la care mânerele nu sunt chiar atât de importante, atunci învață cum să recunoști o poșetă de calitate și după această piesă. Mânerele sunt cele care fac diferența, pentru că de multe ori ele oferă acel ”ceva” unei genți și care să o scoată din anonimat. În cazul în care optezi pentru o geantă care se poartă în mână, mânerele trebuie să fie rezistente, din aceeași piele din care a fost confecționată întreaga geantă, și să fie dublate. În caz contrar, riști să te trezești ca după un timp să ai parte de mânere crăpate, inestetice, chiar dacă geanta încă se mai prezintă bine. Și atunci, nu ai altceva de făcut decât să așezi geanta frumos, în dulap și să uiți de ea, pentru că nu ai cum să o mai porți.

O soluție pe care unii creatori de genți au găsit-o a fost să înlocuiască mânerele clasice, din piele, cu cele metalice, sau o combinație din cele două materiale. Din păcate, nici aici nu avem parte de acea siguranță dorită, în special atunci când vine vorba despre o geantă pe care o porți zilnic. În plus, mânerul metalic poate căpăta un aspect inestetic în timp, așa că mai bine pas.

Trăgătorul de fermoar

Am amintit ceva mai sus despre fermoar și despre cum deosebești un produs de o calitate superioară de unul care stă mai slab la acest capitol. Dar mai avem o informație pentru tine: atenție la trăgătorul de fermoar. Nu, nu zâmbi în colțul gurii. Fără îndoială că și tu închizi și deschizi geanta de nenumărate ori pe zi. Este și normal așadar ca acesta să aibă o mare importanță, pentru că dacă avem de-a face cu un accesoriu de calitate îndoielnică, se va rupe foarte rapid. Chiar dacă ai ales o geantă care are o bucată de piele atașată la tragător, aceasta trebuie să aibă marginea finisată. Nu mai aștepta, verifică și tu chiar acum acest detaliu la geanta ta, și te vei convinge dacă ai o piesă de calitate sau nu. De asemenea, fii atentă și la fermoarul din interior. Cel mai probabil, și tu ai rămas măcar o dată cu capătul metalic în mână atunci când ai vrut să închizi fermoarul din interior, așa că știi ce vrem să spunem.

Piciorușele metalice îți protejează geanta

O geantă de mână de calitate va avea întotdeauna piciorușe metalice la bază. Ți se pare un detaliu minor, și probabil consideri că suntem genul care depicăm firul în patru, dar nu este deloc așa. De fapt, tu știi care este rolul acelor piciorușe metalice? Nu, nu este vorba despre un detaliu estetic, ci mai degrabă unul practic: au rol de protecție. De asemenea, acestea sunt de regulă așezate pe o bucată de piele întărită, care va păstra perfect dreaptă baza genții. Aceasta trebuie să fie una fermă, pentru că nu îți dorești o geantă sau o poșetă care să se ”înmoaie” și să semene cu o plăcintă în farfurie.

Acestea au fost recomandările mele pentru alegerea unei genți de calitate. Acum știi mult mai multe, așa că data viitoare vei știi la ce detalii să fii atentă când urmează să faci o astfel de achiziție. Vei rămâne surprinsă că multe dintre gențile de renume nu stau prea bine la acest capitol, și că de fapt tu plătești marca și nu calitatea. În mod evident, și criteriul estetic este important, dar de ce să nu alegi ceva care să te țină cât mai mulți ani, mai ales dacă este o piesă care îți place foarte mult? Din fericire, există numeroase modele pe piață de unde poți alege, așa că fii atentă la sugestiile noastre, dar nu uita că o geantă trebuie să fie confortabilă, să ai suficient spațiu pentru tot ce ai nevoie să depozitezi în ea, să fie practică, rezistentă și să fie plăcută la vedere. Iar recomandarea fashion pentru magazinul de unde să-ți cumperi gențile este Manier (https://www.manier.ro)!

Deyutza

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.