Copilul tau are autism? Terapia 3C de la Centrul Pas cu Pas ii va fi de ajutor!

Nu este deloc usor sa fii in postura parintelui ce are un copil diagnosticat cu tulburari de spectru autist. Practic, un copil cu autism are nevoie de o atentie speciala, de timp alocat in exclusivitate lui si de terapii in centre dedicate, terapii ce trebuie continuate si in afara centrelor pentru a avea rezultatele scontate.

Terapiile de care vorbim au rolul de a ajuta in recuperarea copiilor.

Recuperarea pas cu pas

Parintii ai caror copii au fost diagnosticati cu autism trebuie sa stie din start ca recuperarea acestora nu se poate face intr-un timp scurt. Este adevarat, fiecare caz in parte este diferit, insa este nevoie de o perioada mare de timp pentru ca cei mici sa isi atinga obiectivele.

Pentru parintii ce locuiesc in Municipiul Suceava sau in apropiere, Centrul Pas cu Pas este o recomandare in acest sens. In cadrul acestuia, copiii cu autism au posibilitatea de a urma diverse terapii precum: terapia individuala ABA, terapia de grup, terapia 3C, logopedia, kinetoterapia si masajul.

Toate aceste terapii sunt efectuate sub stricta supraveghere a unei echipe de psihologi, logopezi, kinetoterapeuti si psihopedagogi foarte bine instruiti si care au experienta necesara in a lucra cu copiii cu autism.

Terapia 3C – un aliat de incredere in recuperare

Dupa cum am mentionat anterior, copiii cu autism au parte de terapie 3C la Centrul Pas cu Pas din Suceava. In ce consta aceasta mai exact aflam in cele ce urmeaza!

3C vine de fapt de la cele 3 obiective pe care acest tip de terapie si le propune si anume: constientizare, coordonare si concentrare.

Constientizarea – copiii cu autism nu sunt constienti de propriul corp si nici de mediul in care se afla in anumite momente.

Coordonarea – copiii invata sa isi coordoneze miscarile corporale, dupa ce constientizeaza capacitatea lor de a face acest lucru.

Concentrarea – specialistii din cadrul centrului lucreaza intens cu cei mici pentru a le capta si a le mentine atentia de-a lungul exercitiilor pe care le fac impreuna.

Contact Centrul Pas cu Pas

Rezultatele acestei terapii se vad de la o sedinta la alta. Incet, pas cu pas, copiii cu autism reusesc sa se recupereze si sa se integreze in societate. Si totul datorita echipei care actioneaza cu profesionalism, empatie si mai ales cu dragoste fata de acestia.

Sediu: Strada Marasesti, Nr. 18, Et. 4, Camera 8, Suceava

Telefon: 0721 861 125

Site oficial: centrulpascupas.ro

Email: contact@centrulpascupas.ro

Deyutza

2 Comments

  1. Mulțumim pentru informații draga mea ,nu avem probleme de genul acesta ,dar este foarte important pentru cei care se confruntă cu așa ceva .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.