Cum alegem cel mai bun mop pentru a ne usura curatenia in casa?

Este cunoscut faptul ca influenta curateniei asupra vietii oamenilor este foarte mare. Curatenia reprezinta sanatate, astfel in lupta cu acarienii si bacteriile trebuie sa ne asiguram ca normele de igiena sunt respectate cu strictete.

Un element principal in lupta cu bacteriile il reprezinta mopul, deoarece podelele sunt cele mai predispuse la inmultirea parazitilor. In acest sens, in procesul de cautare trebuie sa ai in vederea gasirea celui mai bun mop care iti poate satisface toate nevoile.

In functie de preferinte si nevoi, exista urmatoarele tipuri de mopuri: mopul clasic cu coada sau mopul electric, cel cu abur dar si cu aspirator inclus. In functie de aceste caracteristici iti poti alege un mop care sa te ajute in efectuarea curateniei zilnice, fara prea mari eforturi.

Pentru a cunoaste insa toate aceste caracteristici, poti consulta un ghid al cumparatorului unde sunt trecute diferite criterii in functie de care poti cumpara produsele online.

Mopul clasic                                                                                                                       

Mopul clasic este folosit alaturi de o galeata, menita sa il curete in timpul folosirii. Acesta are o varietate de forme: plat, rotund, cu stoarcere manuala, etc.

Rezervele acestuia se pot inlocui usor prin infiletarea pe maner, cu sisteme de siguranta sau printr-o singura impingere.                                                                                             

Mopul cu abur si cu aspirator

Mopul electric cu abur reprezinta cea mai buna alternativa pentru curatarea unei incaperi. Este prevazut cu un recipient cu apa menit spalarii podelelor si un aspirator specializat pentru colectarea mizeriilor.  Aburul ofera performante ridicate in ceea ce priveste igienizarea, dar si dezodorizarea camerei, fara a folosi substante chimice.

Curatarea cu abur nu ridica praful in aer, cum se intampla in cazul aspiratoarelor clasice, reprezentand un avantaj pentru persoanele cu alergii.

Ce aspecte sunt importante atunci cand alegi un mop clasic?

Capacitatea galetii

In ceea ce priveste capacitatea galetii, trebuie sa aveti in vedere faptul ca in functie de capacitatea acesteia, puteti curata zone mai mici sau mai mari. In acest sens, este important sa va alegeti galeata dupa criteriul suparafetei pe care urmeaza sa o igienizati.

Daca aveti de curatat o casa mica, galeata cu capacitatea de 5 litri este ideala, fiind cel mai mic model. Daca vorbim de curatarea unei case mai mari, galeata de 6-10 litri este cea mai utila pentru voi.

Insa, galeata a carei capacitate este de peste 10 litri este indicata pentru suprafetele foarte mari, de regula curatenie spatii comerciale sau scari de bloc.

Micsorarea timpului alocat curateniei

Pentru a micsora timpul alocat curateniei, aveti nevoie de un mop cu storcere automata. Acesta ajuta la spalarea rapida si eficienta a suprafetelor, dar si la o manevrare usoara. In acelasi timp, efortul depus de dumneavoastra va fi considerabil mai mic.

Un alt element esential pentru reducerea timpului dedicat curateniei este materialul din care mopul este realizat.

Mopul din microfibra este foarte eficient in cea ce priveste absortia apei si a murdariei, putand fi folosit atat pentru parchet, gresie, marmura, dar si pentru faianta. In acest sens, nu este nevoie sa curatati de doua ori aceeasi incapere pentru a indeparta toata murdaria aflata pe podea.

Microfibrele albe sunt specializate in curatarea performanta, in timp ce fibrele rosii sunt utile in colectarea particolelor mici de mizerie.

Trebuie sa avem in vedere si faptul ca cel mai bun mop se poate detasa usor, pentru a putea fi curatat sau dezinfectat in masina de spalat. Acest aspect necesita o mai mare atentie pentru ca nu dorim sa inmultim bacteriile, ci sa le indepartam!

Un ultimul element ce completeaza tabloul celui mai bun mop este forma acestuia.

Mopul rotund este usor de manevrat si se poate roti la 360 de grade, caracteristica ce ii permite accesul si in cele mai inguste colturi. Mopul dreptunghiular este ideal pentru suprafete mai mari si locuri greu accesibile, fiind foarte usor de strecurat printre scaune/mese.

Deyutza

3 Comments

  1. Mulțumim pentru sfaturi draga mea ,așa este trebuie să ținem cont de unele aspecte pentru a ne ușura munca și mai întâi să ne orientăm și dupăbbugetul fiecăruia .Până acuma am folosit doar mopul clasic ,pe cel electric nu am avut ocazia de al încerca .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.