Trenul orfanilor – Christina Baker Kline

  • Cod: TRE978-606-719-349-7
  • An aparitie: 2015
  • Autor: Christina Baker Kline
  • Categoria: Literatura contemporana
  • Colectie: Fiction Connection
  • Editie: Necartonata
  • Nr. pagini: 368

Am început mai greu această carte dar pe parcurs m-a prins din ce în ce mai tare. Este o carte pentru toate vârstele, de la adolescenți până la bunici. Este ușor de citit ce stimulează cititorul să o parcurgă ușor chiar dacă subiectul e ceva mai sensibil. Așa cum îi spune și numele cartea abordează un subiect emoționant, cu întoarceri în timp și reveniri în prezent.

Trenul orfanilor – Christina Baker Kline

Între anii 1854 și 1929, asa-numitele „trenuri ale orfanilor“ străbăteau în mod regulat distanța dintre orașele de pe Coasta de Est și ținuturile din Midwest, ducând mii de copii abandonați, a căror soarta avea să depindă doar de noroc. Urmau să fie adoptați de o familie iubitoare sau aveau să îndure o copilărie plină de lipsuri?

Puțini au fost copiii care intr-adevar au fost luați de către oameni cu suflet care și-au dorit fii și fiice, pe care altfel nu le-ar fi putut avea. Mulți dintre acești orfani au fost ‘dați‘ ca la o licitatie sau ca la un targ de vite către oameni ce aveau nevoie de forță de muncă, fie la magazine, fie acasa, fie la ferme.

Povestea lui Vivian Daly

De origine irlandeza, Vivian Daly a fost un astfel de copil, trimis cu trenul de la New York City către un viitor nesigur. Mai târziu, Vivian se întoarce în est și duce o viață liniștită. Dar în podul casei sale, ascunse în valize, se află vestigiile unui trecut dureros.

Atunci când, Molly Ayer vrea să scape de casa de corecție se angajează s-o ajute pe Vivian sa facă ordine în pod. Acest lucru dovedește că cele două tinere nu sunt atât de diferite pe cât par.

Pierderea persoanelor dragi, lipsurile pe care au fost nevoite să le îndure, decăderea la care au fost supuse le face neînțelese față de cei din jur. Amandouă încearcă să aducă din trecut lucrurile la care au renunțat sau care le-au facut rău, astfel luând totul de la 0.

Trenul orfanilor se dovedește a fi o poveste zguduitoare despre schimbare și curaj. Este o poveste despre noi începuturi și prietenii dintre cele mai neașteptate.

Deși este o carte tristă și emoționantă finalul este plin de speranță. Mai multe nu îți spun și dacă nu ai citit încă această carte o recomand cu drag. Aceasta se găsește pe Libris și are un preț bun, dar dacă vrei poți chiar să citești primele capitole din carte astfel să îți dai seama dacă îți place sau nu carte.

Sunt curioasă dacă printre voi există fete ce au citit cartea și cum li se pare.

Deyutza

10 Comments

  1. Nu am citit cartea ,dar cu toate că este mai tristă mi-ar plăcea să o pot citi cândva ! Acuma stau cam prost cu timpul ,mai am ceva cărți de citit ,dar le -am cam tot amânat .

  2. Mulțumesc pentru recenzie! Nu am citit această carte dar sigur o trec pe listă.

  3. Dacă nu mă înșel, am mai citit un rezumat al acestei cărți pe undevași chiar mă tentase să o citesc. Articolul tău m-a ajutat să îmi remintesc titlul acesteia, pentru că îl uitasem. Mulțumesc! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.