Îngrijirea personală și cea a mâinilor cu produse adecvate + răsfăț

Nu mai e o necunoscută că pe Notino se găsesc tot felul de produse. Se găsesc atât produse de îngrijire, produse de make up cât și parfumuri de damă sau chiar de cameră. Mai nou aceștia au grupat toate produsele de îngrijire personală într-o secțiune numită Drogherie.

Acum mai mult ca niciodată avem nevoie de o îngrijire mult  mai riguroasă. Tot timpul este nevoie de o astfel de îngrijire dar acum cu acest virus trebuie să avem o grijă mult mai atentă.  De aceea și cei de la Notino vin în ajutorul nostru, vor ca alegerea produselor de pe site să fie mult mai ușoară. Căutarea produselor acum este facilitată, astfel găsind tot ce dorești într-o singură secțiune.

Acum la mare căutare sunt săpunul lichid, cremele de mâini și gelul dezinfectant. Toate acestea sunt primordiale în efectuarea unei igiene corespunzătoare a mâinilor.

Îngrijirea personală și cea a mâinilor cu produse adecvate

1. Spală-te frecvent pe mâini

Nu vreau să țin eu teorii, însă spală-te pe mâini după ce pui mâna pe orice obiect/aliment sau mai știu eu ce și este aduc din afara casei. Spală-te pe mâini imediat ce te-ai întors de la cumpărături, spală-te pe mâini dacă ai ieșit pe casa scării și ai pus mâna pe clanță. Spală-te pe mâini după ce faci orice lucru și aici mă refer în special la persoanele care încă lucrează și nu stau doar în casă.

Această sesiune de spălat trebuie să dureze cel puțin 30 de secunde. Spălatul trebuie efectuat cu săpun, indiferent că acesta este lichid ori solid. Freacă bine mâinile, printre degete,

2. Dezinfectează-te

După un spălat temeinic, nu uita de dezinfectant. Acesta trebuie să aibă cel puțin 70%alcool și să fie sub formă de gel. Din ce am înțeles spirtul nu este recomandat în această dezinfecție, decât dacă este folosit pe suprafețe și nu pe mâini. Motivul pentru care spirtul este mai puțin recomandat pentru dezinfectarea mâinilor este că se evaporă foarte rapid de pe piele și are mai puțin timp să acționeze / să distrugă virusul. Dacă nu mai găsești gel dezinfectant caută șervețele umede antibacteriene poate aici ai mai mare noroc.

3. Hidratează-ți mâinile

După atâta spălat și traumatizat cu gel dezinfectant, mâinile noastre suferă. Eu la servici port și mânuși  iar mâinilor mele nu le place deloc treaba asta. Cu sau fără aceste proceduri de spălat/dezinfectat, acum am o perioadă când pielea mâinilor mele simt o mai mare nevoie de hidratare. Mă ”cremuiesc” și mă ”cremuiam” mereu și înainte. Acum o fac mai des și deja într-o lună și ceva de am consumat 2 tuburi de cremă de mâini. Alege creme hidratante, reparatoare care să te ajute să ai mâinile catifelate și bine hrănite.

4.  Nu uita să te relaxezi

Acum este o perioadă tare stresantă indiferent că suntem oameni mare sau copii de 1an. Fiecare dintre noi avem o grijă, un stres sau o perioadă grea. De aceea după o zi stresantă e bine să ne relaxăm într-o cadă cu spumă sau cu un duș cald revigorat. Recomand gelurile de duș de la Bioderma sau Dermacol, cele din urmă au niște arome de îți vine să le pui pe pâine :).

Bineînțeles că o baie binemeritată merge de minune cu aroma unei  lumânări parfumată și apoi un somn bine meritat.

Nu de puține ori, înainte de culcare îmi aplic un puf de parfum. Nu știu dacă e bine sau nu, dar îmi place să miros bine, atât eu cât și pijamalele mele. Este o altă formă de răsfăț pentru mine. 🙂

Si pentru că îmi place să testez cât mai multe, am văzut că în această perioadă pe Notino au adus pe stoc o serie de parfumuri noi. Unul dintre ele este Lancôme La Vie Est Belle Intensément și mi-a atras atenția atât prin sticlă cât și prin notele sale. Zmeură,  patchouli, vanilie, floare de portocal, piper roz sunt doar câteva dintre notele care m-au făcut să mi-l doresc.

Tu ce faci pentru o igienă corectă a mâinilor? Care este rutina ta de îngrijire și răsfăț ? Îți place să testezi parfumuri nou apărute pe piață, sau aștepți întâi recenziile altora?

Deyutza

11 Comments

  1. În perioada asta mă spăl foarte des pe mâini cu apă și săpun,mă spălam și înainte,dar acuma mă spăl mai mult și seara mă dau cu cremă ,in timpul zilei nu mă dau ,doar seara ,ziua mai folosesc gelul dezinfectant ,în rest măști sau mănuși nu am absolut deloc .

  2. De dimineață până seara mă spăl pe mâini de foarte multe ori cu apa și săpun și mă dau o crema hidratanta.

  3. Cam asta este și rutina mea zilnică. Spălat, dezinfectat, hidratat și iar de la capăt. Cat despre parfumuri, îmi place să testez dar și recenziile sunt de ajutor.

  4. Si eu folosesc creme pentru maini zilnic acum. E mare nevoie sa avem grija de mainile noastre. Crema de la Bioderma imi place. 💕

  5. De fiecare data cand intru in casa ma spal pe maini si dupa ce ma usuc imi dau cu dezinfectant, toti oamenii normali la cap se igienizeaza mai mult in perioada asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.