Chirurgia refractivă – ce presupune acest serviciu disponibil la Clinica Medoptic din Suceava?

Este o procedură chirurgicală ce are ca scop reducerea dioptriilor și se realizează cu tehnologie ultraperformantă în cadrul clinicii Medoptic din Suceava. Scopul chirurgiei refractive este de a reduce dependența de ochelari, respectiv lentile de contact. Cu toate că  majoritatea pacienților scapă definitiv de ochelari, pot exista anumite cazuri în care aceștia continuă să fie o susținere importantă în desfășurarea diverselor activități.

Situațiile în care intervenția poate fi recomandată – medicul specialist ia această decizie – pot varia și pot viza cazurile de miopie, hipermetropie sau astigmatism.

 

Chirurgia refractivă – pas cu pas

Preoperator, medicul află istoricul medical al pacientului – existența unor alergii, medicația cronică, respectiv sunt luate o serie de măsurători despre care poți citi în detaliu pe medoptic.ro. De asemenea, e necesar ca pentru o perioadă de 2 săptămâni preoperator să fie întreruptă purtarea lentilelor de contact.

Nu există restricții legate de consumul de mâncare în ziua operației, însă nici un produs cosmetic nu va fi folosit. La MEDOPTIC, doritorilor li se administrează anxiolitic, ce stimulează relaxarea.

Operația se desfășoară într-un câmp steril. După pregătirea suprafeței corneene, se aplică tratamentul laser – care durează între câteva secunde și câteva minute, apoi se aplică lentila de contact cu rol terapeutic, care va fi purtată pentru 7 zile.

Cât despre reacții ulterioare și cum trebuie să abordeze pacienții situația, în cazul celor care sunt conducători auto și beneficiază de intervenție la ambii ochii, se recomandă să nu conducă în ziua operației.

Înainte de a te alarma din cauza efectelor resimțite după operație, respectiv când efectul anestezic trece, află că multe sunt justificate în caz de chirurgie refractiva. Vorbim despre disconfortul resimțit, de senzația de corp străin în ochi, de cea de căldură și de fotofobie. Pentru că acestea se pot extinde pe câteva zile, purtarea unor ochelari de soare este recomandarea specialiștilor.

Pot fi administrate picături speciale, cu aplicare pentru o perioadă de 5 săptămâni. Acestea se păstrează la rece. După ce se îndepărtează lentila terapeutică la 7 zile după operație, se vor administra picăturile în continuare. Ulterior va fi necesar controlul la perioadele indicate de medic.

Desigur, cu exactitate cum trebuie procedat și cum decurge totul afli atunci când optezi pentru consultul specialistului. Intră pe site-ul medoptic.ro pentru a programa un consult profesional și pentru a primi recomandările potrivite.

Deyutza

10 Comments

  1. Articol foarte util ,care este bine de știut ,pe viitor nu se știe ce se va întâmpla și poate vom avea nevoie de așa ceva .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.