Alopecia feminina – de ce cade parul la femei?

Motivele pentru care poate cadea parul la femei sunt variate, diferentele intre afectiunile intalnite in randul lor si al barbatilor fiind de diverse feluri. Daca in cazul barbatilor este vorba despre un tip androgen, in cazul femeilor cauzele pot fi dintre cele mai diverse.

Daca te confrunti cu aceasta problema si te intereseaza sa gasesti o solutie care chiar sa functioneze, e cazul sa descoperi serviciile oferite de Dr. Felix Hair Implant, o clinica din Bucuresti recunoscuta pentru succesul avut de-a lungul timpului cu privire la operatiile de transplant de par efectuate. Regasesti in randurile urmatoare cateva informatii cu privire la acest subiect, dar poti afla mai multe din cadrul paginii oficiale a clinicii – drfelixhairimplant.ro.

Cauze comune ale caderii parului la femei

Prima si cea mai comuna este alopecia androgenetica, ce are la baza interventia hormonilor masculini care intrerup ciclul normal al parului. De asemenea, o cauza pot fi dezechilibrele hormonale, ca reactie in urma unei nasteri, dar si dupa o interventie chirurgicala complexa, din cauza stresului, pierderii in greutate, dar si alte probleme de sanatate sau socuri emotionale.

O alta cauza poate fi alopecia de tractiune, adica rezulatatul impletiturilor prea stranse, pentru un timp indelungat. Se produce slabirea foliculului, apoi distrugerea lui si implicit la pierderea parului. Afecteaza zona din spate a scalpului.

In general exista un model in ceea ce priveste caderea parului la femei, procesul afectand caderea din partea de sus a scalpului, in celelalte zone mai putin, insa nu exclus.

In urma unui consult specializat, realizat de medici cu experienta si numeroase cazuri la portofoliu – asa cum este cazul specialistilor clinicii Dr. Felix Hair Implant, se stabileste si strategia de implantare. In cadrul acestei clinici tehnica vizata vine cu numeroase avantaje. Q-FUE, reprezentand o varianta imbunatatita a tehnicii FUE, vizează implantarea parului fir cu fir, fara a lasa cicatrici, fara a fi o sursa de durere sau orice disconfort.

Cine sunt candidatele ideale pentru o astfel de metoda de transplant de par?

 

Situatiile in care specialistii pot recomanda un astfel de implant de par sunt variate si vizeaza femeile ce sufera de alopecia care are la baza cauze mecanice, cele ce au trecut prin proceduri chirurgicale diverse, care au alopecie dupa modelul masculin, dar si alopecie marginalis, precum si cele care au fost victime unor traume.

Despre cum decurge un astfel de implant, pas cu pas, dar si alte informatii utile poti citi accesand pagina drfelixhairimplant.ro.

Deyutza

8 Comments

  1. Mulțumim pentru articol draga mea ,am și eu ceva probleme cu căderea părului ,dar se pare că în ultima vreme a început să se remedieze .Un articol foarte bun !

  2. Este o problema destul de des intalnita, din pacate. Este foarte important sa avem grija de parul nostru si sa mergem la medic atunci cand lucrurile se inrăutatesc.

  3. In urma nașterii am pierdut foarte mult par. Am încercat sa fac diete sănătoase, sa includ toți nutrient ii și vitaminele necesare în dieta apoi, șampoane și măști de par, dar n-am văzut mare îmbunătățire.

  4. Noroc cu sarcina ca ma simt usor ferita de aceasta problema, dar tare imi este frica ca dupa perioada asta voi reincepe cu problemele clasice. Nu cred ca am auzit pe cineva care sa nu se planga de aceasta problema

  5. Mie îmi cade foarte tare parul și am încercat tot felul de produse dar nici una nu mă ajutat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.