Iată evoluția prețurilor imobiliare din Capitală. Ce va urma?

În cartierele rezidențiale ale Bucureștiului, imobiliarele se află într-o contiuă luptă, ce tinde să accelereze de la an la an. Apartamentele continuă să-și mărească prețurile, iar încă din începutul lui 2019, analiștii anunță o situție similară în continuare.

Comparând toamna anului 2014 cu cea a lui 2016, în Cluj, regăsim o diferență în prețuri de 46,9%, ceea ce va plasa acest oraș în fruntea clasamentului. Pentru prezent, creșterea față de 2016 este în procent de 16%. Evenimentele ce au dus la această situație ne pot duce cu gândul la apariția unui nou boom.

Dacă tindem la apartamente de maxim confort, trebuie să ne așteptăm la prețuri de următorul fel: Kiseleff (2.600 euro/mp), Herastrau-Nordului (2.370 euro/mp) si Dorobanti-Floreasca (1.970 euro/mp), pretul unui metru pătrat util fiind de aproximativ 1.230 de euro.

În ceea ce privește apartamentele noi, cei de la Flatfy au estimat o creștere de la 1.310 la 1.327 de euro/metru pătrat util, cu o majorare de 1.50%. Pe de altă parte, putem răsufla ușurați, deoarece prețul apartamentelor vechi a rămas același: 1.188 de euro.

Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

Motorul de căutare Flatfy

Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului. Încă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât și de pe tabletă și de pe telefonul mobil. De exemplu, puteți găsi apartamente de vânzare în București direct de pe telefonul dumneavoastră.

Pentru luna februarie, prețurile apartamentelor noi au crescut din nou, de aceasta dată la 1.371 de euro pe un metru pătrat util, prețul locuințelor vechi crescând, de asemenea, la 1.204 euro.

Ajungând în luna martie, realizăm că apartementele noi au atins deja prețul de 1.386 de euro, iar al celor vechi 1.219. Surprinzător, luna aprilie a sosit cu scăderea prețurilor în cazul apartamentelor noi : 1.372 de euro, iar cele vechi și-au menținut creșterea: 1.234 de euro.

În luna mai se revine le creșterile specifice în cazul apartamentelor noi:  de la 1.372 de euro la 1.389 de euro pe un metru util, prețul apartamentelor vechi rămânând constant. Aceste variatii pot fi gasite, in detaliu, pe indicele imobiliare.ro.

Din luna iunie putem vorbi despre variații ale prețurilor apartamentelor din București, un apartament cu două camere însumând aproximativ 62.000 euro, valoare similară cea înregistrată în anul precedent.

Standardele anumitor cartiere din București se ridicau atât de mult, ajungând la o diferență de 40% comparativ cu luna anului anterior. În zona 1 Mai – Domenii, apartamentele s-au scumpit cu 39%, astfel oamenii fiind nevoiți să plătească suma de 74.210 euro pentru a-și achiziționa o astfel de locuință. Astfel, cartierul 1 Mai a câștigat reputația cartierului cu cea mai mare diferență anuală de preț. Imediat după el, se regăsește zona Universitate – Kogălniceanu cu o majorare de 32,14%, prețul fiind unul de 72.236 de euro. De asemenea, un metru pătrat în Complexul Militari Residence București costă 785 de euro.

Pe lângă toate acestea, după o analiză atentă, în capitală putem găsi și apartamente care, de-a lungul timpului, au suferit scăderi de preț. În cartierul Tineretului – Timpuri noi- prețul mediu a fost de 79.986 de euro. Scăderea s-a produs într-un procent de 8.24% față de aceeași luna a anului trecut. De asemenea, se pot observa scaderi ale prețurilor si in zona Titan-Dristor, cu o variație de 5,94% față de anul trecut.

Sintetizând toate aceste numere, de reținut pentru publicul larg este că prețurile cele mai mici se găsesc în Otopeni, pe ruta București-Otopeni și în sudul și vestul Bucureștiului. 10% este procentul pe care-l garantează analiștii reprezentând diferența de preț dintre 2017 și 2019, însă acest număr are, desigur, și o explicație, ce constă în creșterea costurilor de construcție și, totodata, a puterii de cumparare/creditare a populației.

Prețul apartamentelor din București a crescut cu 20%-40% in ultimii ani

 

“Prețul apartamentelor din București a crescut cu 20%-40% in ultimii ani, în schimb pragul de 450.000 de lei peste care se plateste TVA de 19% la achizitia unei locuinte a ramas neactualizat”, sesizeaza Bogdan Oslobeanu, managerul general al Impact Developer & Contractor.

Flatfy este un motor de căutare pe care se pot găsi anunțuri cu imobiliare date spre vânzare sau spre închiriere, care vă stă la dispoziție în scopul găsirii diferitelor complexe. Pentru un metru pătrat util din componența unui apartament nou veți plăti 1.372 de euro, iar din componența unui apartament vechi 1.232 de euro, afirmă analizatorii Flatfy, pentru luna octombrie.

Luna noiembrie vine cu o majorare de 1,7% față de luna precedentă și cu 6,1% față de anul trecut, prețurile apartamentelor noi ajungând la 1.396 de euro/metru pătrat. De asemenea, în cazul apartamentelor vechi, majorarea s-a făcut în valoare de 0,5% față de luna precedentă și cu 2,5% față de anul trecut, aducându-ne la prețul de 1.238 de euro/ metru pătrat.

Prețurile capitalei cresc cu 1,1% în luna noiembrie, metrul pătrat atingând 1.329 de euro. Comparativ cu anul trecut, când proprietarii imobilelor dădeau un metru pătrat la un pret de aproimativ 1.271 de euro, majorarea acestui an este de 4,5%.

Schimbări în prețul apartamentelor vechi apar abia în luna octombrie, de la 1.232 la 1.238 de euro pe un metru patrat util, variatia fiind mică, de 0,5%. În noile ansambluri rezidențiale, apartamentele ajung la 1.396 euro/ metru pătrat, creșterea fiind reprezentată de un procent de 1,7%, de la prețul inițial de 1.396 euro/ metru pătrat.

Ce ne rezervă 2020?

Stagnarea prețurilor este răspunsul găsit de analiști la această întrebare. În 2022 însă, prețurile vor crește în ceea ce privește orașele mari, cu precădere în zonele cu potențial crescut de dezvoltare economică.

Se spune că, pe viitor, potențialii cumpărători de imobiliare vor deveni din ce în ce mai pretențioși. Decizia ce stă la baza alegerii unei locuințe de tip apartament se construiește pe fondul a trei factori importanți : localizare, seriozitate și prestigiu.

Vrei să știi ultimele noutăți despre imobiliarele din țară ? Korter.ro este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.

Deyutza

9 Comments

  1. Foarte scumpe aceste imobile în București ,bine că măcar până în 2022 nu mai cresc prețurile și nu locuiesc în București ,foarte aglomerat și nu cred că mi-ar plăcea ,bine că locuiesc la curte .Mulțumim pentru informații draga mea !

  2. Foarte util este acest articol, mai ales pentru cineva care locuieste in Bucuresti sau isi doreste asta. Preturile sunt destul de mari acum, mai ales din cauza inflatiei.

  3. Foarte scump. Nu mi-ar plăcea să locuiesc în București și nici în vizită nu merg prea des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.