Ajutorul tau in situatii limita – psihoterapia individuala

Fie ca suntem parinti singuri, mame complesite de sarcinile pe care le avem de indeplinit peste zi, celibatar care simte efectele singuratatii si asa mai departe, trebuie sa intelegem ca povara gandurilor care ne apasa este genul de bagaj de care putem scapa daca avem vointa necesara pentru a face asta.

Situatiile in care un adult poate vizita cabinetul de psihoterapie sunt dintre cele mai diverse si – atentie – nu sta nimeni sa te judece pentru ca iti doresti sa fii mai bine, sa redobandesti acel echilibru interior de care ai nevoie pentru a trai in armonie psihica si fizica.

Calitatea vietii este considerabil influentata de gandurile noastre, de problemele cu care ne confruntam mai ales cand raman nerezolvate pe termen lung. Factorii care pot sa aiba un impact negativ asupra noastra sunt dintre cei mai numerosi. Nu te lasa descurajat de faptul ca situatia ta este aparte si ca probabil nu ar sti nimeni cum sa te ajute cu problema ta. Bagajele de greutati cu care adultii intra pe usa clinicilor de psihoterapie astazi sunt dintre cele mai variate. Nu te gandi ca motivul tau pentru a apela la servicii de psihoterapie individuala adulti e prea atipic pentru a lua in considerare aceasta oportunitate practic de a-ti schimba viata.

Adjuvant in numeroase probleme – psihoterapia individuala

Vei prefera o astfel de terapie pentru ca reprezinta forma de ajutor de care ai nevoie pentru a depasi o situatie limita. Sedintele se desfasoara majoritar prin vorbire si ascultare, deci nu presupun din partea ta nici un efort fizic si nici nu implica nimic de natura medicala. Sedintele de acest fel se vor desfasura dupa tehnici profesionale, bine cunoscute de psihoterapeuti. In functie de situatia ta, exista o sumedenie de metode care pot da roade: dialog comprehensiv, asocierea libera, tehnici expresiv-creative, jocuri de rol, imagerie mentala, metafore terapeutice, dar si povestile terapeutice.

In cadrul Centrului Psihologic PsihArt spre exemplu, o sedinta de psihoterapie individuala tine 50 de minute si se va realiza de fiecare data pe baza principiilor de confidentialitate. Iti vei dori sa revii si pentru celelalte sedinte pe care le presupune un astfel de program pentru ca vei pleca deja mai usor dupa prima participare. Acestea presupun provocari prin tehnici si metode de specialitate. Te ajuta practic sa iti explorezi optiunile, dar si sa gasesti pe cont propriu strategii prin care sa actionezi legat de orice obstacol cu care te confrunti si sa iti fie mai usor si cu cele viitoare.

Cui se adreseaza acest tip de serviciu?

Ei bine, poti apela cu incredere la PsihArt pentru psihoterapie individuala pentru ca vei beneficia de suportul de care ai nevoie, de ghidare in ceea ce priveste diversele probleme personale cu care te confrunti. Unii asociaza acest serviciu cu un catalizator al strategiilor creativ-adaptive de a intampina probleme diverse – cognitive, emotionale, comportamentale. Te poti gandi la o astfel de terapie si daca ale tale sunt de natura socio-profesionala, familiala. Acceseaza site-ul psihart.ro pentru a te pune in tema legat de psihoterapia individuala pentru adulti si pentru a-ti da singur imboldul necesar pentru a cere ajutorul de care ai nevoie in diverse situatii limita.

Deyutza

2 Comments

  1. Informații foarte bune și utile pe care doar din aceste recomandări le învățăm ! Mulțumim pentru articol draga mea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.