Recenzie- 24 de povești în așteptarea Crăciunului (carte pentru copii)

Da, cam târziu sau cam devreme pentru ați povesti despre o astfel de carte. Crăciunul abia a trecut și până la următorul mai sunt 333 de zile. 🙂

Cu toate acestea e păcat să nu îți povestesc puțin despre cartea 24 de povești în așteptarea Crăciunului . Așa cum pentru noi sunt calendarele advent cam așa e și această carte pentru cei mici.

Timp de 24 de zile vor descoperii câte o poveste frumoasă de Crăciun. De aceea pentru a putea respecta tradiția de 1 pe zi cartea trebuie achiziționată din timp. Copilul mea a primit-o în seara de Crăciun dar asta nu a contat pentru că astfel a citit mai multe povești odată și abia rezista să nu citească în continuare.

După cum ziceam cartea cuprinde 24 de povești care mai de care mai interesante și palpitante. În fiecare zi copilul poate citi câte una, iar dacă începe pe 1 decembrie pe 24 o termină. Chiar și în carte sunt însemnate aceste date. Sincer îmi place foarte mult, e o super idee – Un altfel de calendar advent.

Este o carte magica în care sunt adunate marile basme din folclorul internațional, dar și celebrele povești ale lui Hans Christian Andersen, Charles Dickens sau ale Fratilor Grimm. Acestea sunt însoțite de ilustrașii vii și strîlucitoare. Odată intrată în magia Crăciunului te vei intalni cu personaje de neuitat, cum ar fi bătrânul Scrooge, Spargatorul de Nuci, Fetița cu chibrituri, Cântaretul din Hamelin, Kastanka, cei trei Magi ori Sfântul Nicolae.

Curpins 24 de povești în așteptarea Crăciunului

 1. decembrie Cei doisprezece din poștalion
 2.  decembrie Crăciun în fiecare zi
 3. decembrie Legenda primului brad de Crăciun
 4. decembrie Cizmarul și spiridușii
 5.  decembrie Crăciunul lui lui Tilly
 6.  decembrie Legenda Sfântului Nicolae
 7. decembrie Poveste de Crăciun
 8.  decembrie Bradul
 9.  decembrie Befana
 10.  decembrie Mănușa cu un deget
 11.  decembrie Cântărețul vrăjitor din Hamelin
 12. decembrie Saboții lui Moș Crăciun
 13.  decembrie Ochi de stea
 14.  decembrie Fetița cu chibrituri
 15.  decembrie Crăciunul trolilor
 16.  decembrie Omul de zăpadă
 17. decembrie Kaștanka
 18. decembrie Darurile magilor
 19. decembrie Vis de Crăciun
 20. decembrie Snegurocika
 21. decembrie Clopotele
 22. decembrie Visul de Crăciun al lui Becky
 23. decembrie Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor
 24. decembrie Primul Crăciun.

3 decembrie Legenda primului brad de Crăciun

Poveștile sunt destul de scurte,  maxim două pagini cu tot cu imagini. Copilul nu se va plictisi citind prea mult, iar cei care acum descoperă tainele cititului reușesc să și înțeleagă ce citesc.

 

Prețul cărții este unul bun și până la Crăciun dacă urmărești ofertele Libris o poți lua la un preț mult mai bun și chiar cu transportul gratis.

 

Cartea este de la Editura Curtea Veche și în acest moment, tot pe Libris poți beneficia de o altă ofertă. În acest moment este valabilă o ofertă de 2+1 la toate cărțile de la această editură. Așadar dacă achiziționezi această carte plus încă una, poți să o alegi și pe cea de-a treia gratis. Ca un pont, să știi că la această editură se găsesc cărțile Jamilei Cuisine. Cine n-o cunoaște oare pe Jamila și cine nu a învățat tainele bucătăriei cu ea. 🙂

 

Bun, să revenim – cartea 24 de povești în așteptarea Crăciunului, trebuie să știi că nu e o carte groasă, aceasta are 80 de pagini. Sunt doar 80 dar fiind o carte de dimensiuni mai mari nu se simte cum răsfoiești paginile și cum cele 24 de povești se termină imediat.

Paginile sunt lucioase, iar hârtia este una de bună calitate. Și coperta este cartonată și e foarte plăcută la atingere. După catalogarea celor de la Libris, cartea este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani. Eu aș spune că și mai jos dacă îi citești tu celui mic. De asemenea depinde de copil dar până la 14 -15 ani eu tot aș recomand-o.

Acestea fiind spuse mie mi-a plăcut mult această carte și am descoperit-o cu fiecare poveste. Mi-a plăcut să îmi citească copilul și am fost fascinată de fiecare poveste.

De asemenea mi se pare că poate fi o idee foarte bună de cadou,atât de la 1 decembrie cât și de 6 sau chiar 24.

Cum ți se pare acest gen de carte? Îmi plac cărțile de Crăciun ?

Deyutza

20 Comments

 1. Îmi plac mult aceste cărți de Crăciun și chiar toate cărțile pentru copii au ajuns să-mi placă foarte mult ,îi citesc fetiței mele mai mici și cu această ocazie îmi aduce aminte de anii copilăriei .Te cred că este foarte frumoasă și oricărui copil i-ar place o asemenea carte !

 2. Ce carte frumoasă! Eu aș recomanda-o tuturor copiilor, indiferent de vârstă! Și eu mi-am cumpărat, anul trecut, o carte despre Crăciun și povestioarele din ea au fost o adevărată delectare!

 3. Foarte frumoas ilustrata carticica. Consider ca niciodată nu este prea târziu pentru o poveste de Crăciun chiar dacă este Ianuarie, Iunie sau Decembrie☺️☺️

 4. Citesc cu o usoara nostalgie acest articol pentru ca imi este dor de Craciun si de perioada aia dinaintea Craciunului. Poate ca as putea sa-mi alin dorul cu ajutorul acestor povesti

 5. Vaaai. Ce bine mi-ar fi prins aceasta carte de Crăciun. Nu am citit nici măcar o carte anul trecut pe tema asta 🙁

 6. uh, ce frumoasa este! Buna de avut in biblioteca 😉 As vrea sa avem parte de mai multe zile de Craciun. E atat de frumoasa perioada asta ^_^

 7. Foarte drăguțe cărțile de Crăciun. Eu cumpăr mai rar pentru că nu am copilaș dar uneori chiar nu mă pot abține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.