Creeză o atmosferă plăcută în căminul tău cu ajutorul lumânărilor

Cui nu-i plac lumânările parfumate? Să ridice mânuța sus și să îmi dea și câteva argumente 🙂

Eu una le văd ca fiind un element de decor esențial în orice casă. Pe lângă asta oferă și o atmosferă primitoare, cozy și perfectă pentru ați crea plăcere. Lumânările sunt importante piese de decor și sunt cu adevărat versatile. Le poți plasa strategic pe o măsuță de cafea, pentru a avea acces la ele sau chiar pe rafturile bibliotecii.

Lumânările parfumate pot oferi un decor festiv nu doar acum de sărbătorile de iarnă sau de ziua îndrăgostiților. Acestea  pot crea o atmosferă plăcută și intimă ori de câte ori le aprinzi. Pe lângă faptul că aceste lumânări arată și creează o atmosferă plăcută prin lumina lor, acestea pot crea și o atmosferă parfumată prin aroma lor. Lumina lumânărilor creează, de asemenea, o atmosferă mai plăcută în nopțile întunecate de iarnă.

Lumânările parfumate prin arderea lor, răspândesc în toată casa un parfum plăcut ce inspiră la o atmosferă liniștită. Uleiurile volatile ale acestora te pot transpune în diferite stări, iar aromele pot fi de la cele fresh la cele mai gurmande.

Pe lângă aspectul estetic lumânările parfumate oferă și o sesiune de aromaterapie și pot transformă o seara banală într-una specială. Mie una îmi plac de fapt cui nu îi plac lumânările parfumate, dar parfumate în adevăratul sens al cuvântului. Aici mă refer la faptul că sunt o mulțime de modele de lumânări parfumate dar după ce le aprinzi parfumul nu mai e.

Eu le-am descoperit pe cele de la Notino și mereu când vreau să creez o atmosferă plăcută mă ajut de ele.

Cum sa creezi o atmosferă plăcută în căminul tău cu ajutorul lumânărilor

După cum ziceam lumânările sunt obiecte de decor foarte versatile și pot fi amplasate pe oriunde prin casă. Alege doar parfumul lor în funcție de stare ta și a sezonului și poți obține doar beneficii.

Idei de amplasare a lumânărilor pentru o atmosferă cozy

1. Dacă te numeri printre norocoasele care stau la casă, chiar casă cu etaj atunci, luminează drumul de la ușă până la dormitor, sau pur și simplu luminează scările. Dacă dispui de o scară în formă de spirală atunci  efectul e și mai frumos. Pentru a evita orice probleme cel mai indicat este ca lumânările să le pui în  vase de sticla simple. Sau mai bine să îți iei direct lumânări în recipiente de sticlă. Pe Notino găsești atât lumânări de la Bath & Body Works cât și de la Yankee Candle  care se comercializează în acest mod.

Vei crea un cadru vizual și olfactiv minunat.

 

Pentru atmosferă romantică, alege lumânări colorate și cu miros afrodisiac. Lumânările celor două branduri menționate mai sus au o varietate foarte largă de arome și culori. Adevărul că aromele gurmande și afrodisiatice sunt și preferatele mele.

Dacă alegi  lumânările  simple și albe cum sunt unele din gama de 49 gr de la Yankee Candle, pune-le în borcanele în forme simetrice pentru a da o nota de eleganță.

 

Pregătește o atmosferă intimă pentru Valentine s Day cu ajutorul lumânărilor

 

De asemenea poți pune pe o tavă sau un platou mai multe lumânări de toate mărimile și diametrele. Cele cu arome de trandafir sunt perfecte pentru perioada ce urmează.

De asemenea dacă vrei să îi pregătești o surpriză  plăcută partenerului tău, poți decora baia cu petale de trandafir și lumânări. Lumânările parfumate  prin atmosfera pe care o creează atât prin lumina difuză cât și aroma lor, vor garanta succesul unei seri reușite.

Iar pentru perioadele de vară poți opta pentru lumânări cu arome marine. Dacă iubești la fel de mult ca mine vara conferă-i casei tale tremurul atmosferei de vară.  Poți opta pentru o  combinație nisip și lumânări albastre cu miros marin. Dacă nu ai nisip apelează la lumânări ca cea de mai jos și clar te vei transpune undeva pe malul mării auzind valurile cum se sparg de țărm.

 

După cum ziceam lumânările se pot folosi în orice combinație, ca și decor dar și pentru a creea o atmosferă plăcută. Lumânările nu trebuie să lipsească din nici o casă, și mai ales în această perioadă când eu una simt mai mult nevoia să aprind în special câte una.

Ce poate fi mai frumos decât o atmosferă cozy, intimă dar și parfumată în interiorul căminului tău.

 

Deyutza

14 Comments

  1. Foarte frumoase aceste lumânări ,au un miros super ,îmi plac mult de tot ! Nu cred ,că există persoană să nu-i placă așa ceva ! ❤

  2. Imi plac lumanarile parfumate si am cateva mereu in casa. Am cateva pe lista de pe Notino, de la Bath & Body Works.

  3. Anul trecut pot spune ca am dobândit o obsesie pentru lumânările parfumate, însă în urma unui articol citit am decis ca anul acesta sa le reduc. Parfumurile sintetice nu sunt cele mai prietenoase cu animăluțele din casa .

    • Aș vrea să te fac să continui să te bucuri de lumânări parfumate. Lumânările cu ceară vegetală, fitil din lemn și amestecuri de esențe pure, sunt o alegere sănătoasă și chiar “prietenoase” cu animăluțele noastre.

      O invit și pe Andreia să testeze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.