Tort sau prăjitură cu brânză și Oreo

Prin noiembrie te-am tot ademenit cu tortul meu făcut super rapid și delicios pe deasupra.  De obicei nu prea îmi place să stau în bucătărie dar la ocazii îmi place să pregătesc câte ceva deosebit.

Cum în luna noiembrie a fost ziua mea de 2 ori și a și căzut sâmbătă, nu am vrut să stau prea mult la bucătărie. Recunosc torturile cumpărate nu prea mai dau pe spate și de multe ori prefer să îmi pregătesc eu ceva făcut cu mânuțele mele. Am vrut să îmi pregătesc un tort deosebit dar nici să nu stau mult la bucătărie.

Totul a coincis și un primirea unui colet din partea celor de la Oreo și totul s-a legat perfect. Pe lângă cele două pungi cu Orea pudră și Crumbers am primit și o carte cu câteva rețete și cum aș putea folosi produsele primite.

Dintre toate mi-am ales rețeta care m-a atras cel mai mult și care se potrivea cu ce aveam eu nevoie.

Rețeța originală este cam așa, doar că eu am adaptat-o puțin.

Tort sau prăjitură cu brânză și Oreo

Ingrediente:

  • 1 blat de prăjitură/tort sau poți face tu unul dacă te descurci 🙂
  • 120 gr. ciocolată
  • 50gr. unt topit
  • 230gr.cremă de brânză la temperatura camerei (eu am folosit Delaco)
  • 100gr. zahăr
  • 400ml frișcă bătură
  • 150 gr de bucățele de biscuiți ( Orea Crumbs)

 

Mod de preparare :

Pregătește blaturile pentru prăjitură. Eu le-am cumpărat deci nu am avut pra multe de făcut aici. În rețetă sunt 2 eu am avut 3.

Pasul 2, peste care eu am sărit este pregătirea ciocolatei. Dacă vrei să ornezi prăjitura ta cu ciocolată pe deasupra atunci, începe cu topirea ei.Pune ciocolata și untul într-un vas de ceramica/yena și pune la cuptorul cu microunde 45 sec max 1 min. Amestecă până când ciocolata se topește și lasă se se răcească puțin. Între timp bate crema de brânză cu zahărul până se omogenizează frumos.

Adaugă frișca bătută și bucățile de biscuiți.

Asamblarea este simplă, peste primul blat de prăjitură pune crema de brânză, nivelează și apoi pune-l pe al 2lea. La final ornează cu glazura de ciocolata topită și lasă la răcit.

După cum ziceam eu am adaptat puțin rețeta și nu am folosit ciocolată. Eu doar am folosit 2 cutii de cremă de brânză Delaco și 500ml de frișcă.

Cele două cutii de brânză le-am mixat cu zahăr apoi am adăugat 400ml din frișcă și bucățile de biscuiți. Pentru ornat am păstrat 100ml de frișcă pe care am aplicat-o deasupra iar apoi am presărat pudră de biscuiți. Iar pentru design am aplicat și câțiva biscuiți Oreo întregi.

Cam asta e tot.  Simplu de tot, rapid și foarte delicios.

Poftă Bună ! 🙂

Deyutza

9 Comments

  1. Chiar este ușor de făcut și cred că se merită ! De bun sunt sigură că este delicios ! Am să încerc și eu cât de curând ,sper să-mi iasă bun ! Mulțumim pentru rețetă !🤗💖😘

  2. Arată foarte bine și sigur este si delicios. Și eu prefer torturile făcute în casă pentru că sunt mult mai sănătoase și mult mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.