Nostalgie fără zahăr și bunătăți din copilărie

“Nostalgie fără zahar” este titlul celei mai noi campanii al celor de la Edulcorem și la care ma bucur ca am putut lua și eu parte.

Această campanie vrea să ne ducă din nou în perioada copilăriei când mamele noastre ne pregăteau tot felul de bunătăți. Sunt sigură că în fiecare casă a existat și există câte o mamă care pregătea sâmbătă de sâmbătă cele mai bune prăjituri.

Adevărul e că mama făcea niște prăjituri foarte delicioase iar cu ocazia sărbătorilor, era ceva de vis. Eu din păcate nu sunt atât de pricepută ca ea și recunosc nici nu prea mi-am dat interesul. Încă profit de prăjiturile făcute de ea(cele ale copilăriei) iar eu mă axsez pe altele mai simple. 🙂

Am stat și m-am gândit cu ce dulce aș putea participa la această campanie Nostalgie fără zahăr. Am avut multe idei în cap, rețete simple și delicioase, dar am ales 2 variante dintre cele mai simple 🙂

Griș cu lapte și orez cu lapte, zi-mi tu că nu e delicios și nu ai mâncat în copilărie măcar o dată. Provocarea a venit atunci când am înlocuit zahărul cu îndulcitor cu stevie.

Stevia este un îndulcitor 100% natural, are ZERO calorii și ZERO indice glicemic. Este stabil termic și nu are gustul amărui, specific altor îndulcitori. Edulcorem Stevia poate fi folosit în băuturi, prăjituri, creme sau alte delicii 😍. Are un raport excelent calitate – preț.

Edulcorem Stevia vine pe piață în două variante:
1:1 – putere de îndulcire similară zahărului;
1:2 – putere dublă de îndulcire față de zahăr.

De asemenea se găsește sub formă de comprimate sau stick perfecte pentru ceai, cafea sau orice băutură caldă.  Mai multe produse și prețuri găsești pe NoSugarShop.ro

Nostalgie fără zahăr și bunătăți din copilărie

Să nu mă mai lungesc, după cum ziceam bunătățile pe care le-am preparat eu sunt griș cu lapte și orez cu lapte. Sunt două rețete care în mai puțin de 30 de minute sunt gata. Se fac rapid, sunt delicioase și sunt și ieftine. Nu ai nevoie decât de  4 ingrediente la fiecare.

  • Griș/Orez
  • Lapte
  • Dulceață de vișine/ scorțișoară
  • Îndulcitor cu stevie Edulcorem Stevia varianta 1:1

Atât tati cât și copilul sunt bucuroși când prepar câte un astfel de desert, și uneori acestea două înlocuiesc chiar și cina.

Procesul de preparare e foate ușor și cred că toate lumea îl știe. Totuși să îți spun cum am făcut eu.

Pentru griș cu lapte, am pus laptele la fiert și când aproape a ajuns la punctul de fierbere am început să pun și grișul în ploaie. Se amestecă cu un tel să nu facă cocolașe.În functie de cât griș pui acesta îți va iesi mai tare sau mai moale. Trebuie să ții cont că după ce se răcește acesta se mai îngroașă.  Se adaugă și îndulcitorul și aia e. .. La servire îl poți servi alături de o lingură de dulceață de vișine, cireșe sau așa ca a tare.

 

În cazul orezului cu lapte, întotdeauna orezul se fierbe mai întai în puțina apă! Laptele se adaugă mai încolo după ce orezul a fiert. După ce s-a adaugat și laptele se mai dă un clocot pentru a fierbe și laptele, se adaugă îndulcitorul și aia e. Pentru un plus de gust de poate adăuga și scorțișoară sau dulceață ca și în cazul grișului.

Simplu și rapid nu?

Aceste două deserturi pot fi consumate atât de persoanele care sunt la dietă cât și ce cele care au diabet. Ce bucurie mai mare poți face unui om mai ales când are ceva interzis iar tu îi permiți. :))

 

 

Ție ce bunătăți îți trezesc amintiri din copilărie și după ce tânjești cu nostalgie?  Îți plac orezul și grișul cu lapte?

Deyutza

14 Comments

  1. nu am incercat nimic de la acest brand momentan, si nici o varianta inlocuitoare a zaharului, dar tre sa ma gandesc sa o fac, ca iau proporții in greutate 😅

  2. Si eu sunt maaaare fana a produselor ce ne ajuta sa ne aducem aminte de copilarie si mai sunt si varianta mai sanatoasa. Pe mine grisul cu lapte ma duce instant in copilarie. Varianta facuta de tata. Cu scortisoara, cacao si dulceata cu ce aveam in camara. Il savuram in tihna!

  3. Îmi plac mult ambele ,orez cu lapte fac și eu mai des ,dar gris cu lapte mănânc numai când mă duc în vacanță cu fetele la bunicii mei ,în Moldova !Chiar îmi aduce aminte de copilărie când îmi petreceam sărbătorile de iarnă la bunici cu verișorul meu și bunica ne făcea de toate ,erau vremuri foarte frumoase odată !💖😘🤗

  4. Nu am incercat până acum aceste produse dar sunt sigură că sunt foarte bune din descrierea ta

  5. Nu stiam de acest zahar si parca m-ai facut sa-mi doresc sa incerc si eu aceasta varianta sanatoasa. Orezul cu lapte este absolut delicios si imi place. Am gasit eu reteta si combinatia potrivita care imi place maxim. Un cub mic de unt ii da o cremozitate si un gust super bun. Grisul cu lapte nu prea-mi place. Am ramas cu gustul placut din copilarie doar ca acum nu ma mai da pe spate

  6. Mi-ai facut o mare pofta de gris cu lapte…. O idee tare interesanta pentru a-l indulci natural. Si eu folosesc acest indulcitor si sunt multumita de el. In acest weekend musai fac un gris cu lapte. 😃😃

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.