Recenzie – Fata si noaptea – Guillaume Musso

  • Autor: Guillaume Musso
  • Categoria: Literatura Universala
  • Categoria: Carti thriller
  • Colectie: Fiction Connection
  • Editie: Necartonata
  • Editura: TREI
  • Format: 200 x 130 mm
  • Nr. pagini: 352
  • Titlu Original: La Jeune Fille et la Nuit

 

Cea de-a patra carte citită a lui Guillaume Musso a fost Fata și Noaptea. O carte care din nou m-a pus pe gânduri și m-a purtat în zeci de ipoteze.

Recunosc începutul a fost puțin ambiguu, nu înțelegeam de unde să apuc povestea, nu identificam personajele. Pe parcurs s-a făcut lumină iar la final, bum.. Ca fiecare carte a lui Musso finalul e wow, nici în cele mai productive minți și pline de imaginație, nu cred că s-ar gândi la așa ceva. Musso, după părerea mea e unic, sau cel puțin eu așa l-am descoperit.

Recenzie – Fata si noaptea – Guillaume Musso

Riviera franceză, primăvara lui 2017. Cândva de nedespărțit, Manon, Thomas și Maxime, cei mai buni prieteni ai Vincăi, nu și-au mai vorbit de la terminarea liceului. Acum, după 25 de ani, se întâlnesc la reuniunea cu colegii de clasa. Cei trei sunt uniți de un secret copleșitor. În adolescență au săvârșit o faptă înfiorătoare, iar adevărul este pe cale sa iasă la iveala. Un adevăr tulburător și diabolic. Totul începe de la o bătaie între Thomas și profesorul său Alexis, care se presupune că ar avea o relație cu Vinca. Maxime, prietenului lui Thomas îl ucide pe profesor pentru a-și salva prietenul și colegul.

Totul se învârte în jurul Vincăi, cea mai  populară și  iubită de toată lumea.  La un moment dat se  presupune că aceasta ar fi fost într-o relație cu profesorul de filosofie și au fugit amândoi. Asta după ce ambii dispar din peisaj și din școală.

 

Vinca era persoana pe care o așteptasem zadarnic încă de când împlinisem vârsta de a aștepta pe cineva.

 

Dar cei trei prieteni știu că lucrurile nu au stat chiar așa și ei fiind implicați în această poveste. După 25 de ani aceștia primesc, fiecare câte un bilețel cu cuvântul Răzbunare. Toți intră la griji , mai ales că se zvonește că școala vrea să spargă un perete din sala de sport.

Nu ar fi o problemă aceasta pentru un elev oarecare, însă cei 3 au un cadavru acolo și nimeni nu trebuie să afle. Vrând să afle cine e persoana care le-a trimis bilețelul , se începe rezolvarea unui puzzle de întâmplări.

De aici degenerează lucrurile, și abia peste 25 de ani cei doi prietenii află că în acea noapte s-au întâmplat mult mai multe. Au fost implicate multe persoane, printre care și mama lui Thomas și la un moment dat chiar și tatăl său.

Ies la iveală atât de multe secrete, încât nici nu îți vine să crezi. Fiecare are ceva de ascuns. Fata și Noaptea te ține pe jar și chiar dacă acțiunea pare lejeră, pe măsură ce dai paginile, te intrigă ceea ce descoperi.

Ca toate cărțile acestui autor, la final îmi doresc să i le citesc pe toate. Aceste thrillere al lui mă transpun în poveste și îmi pun imaginația la treabă.  De fiecare dată când crezi că știi cum se termină romanul…te înșeli. Crede-mă.

Îmi place acest lucru și mă face să îmi doresc mai mult. Am deja o altă carte pe wishlist și abia aștept să intru în posesia ei.

Această carte am luat-o de pe Libris.ro alături de alte două. Una dintre ele fiind chiar și un dicționar englez- român/român – englez. Pentru că da, pe Libris nu se găsesc doar cărți pentru lectură, de găsesc și manuale, auxiliare sau dicționare.

 

Tu ai comandat cărți de pe Libris? Ce fel de cărți ? Cărțile lui Musso le-ai citit, cum ți se par ?

Deyutza

11 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.