Cum îți susții imunitatea în mod natural

Încet încet toamna ne spune la revedere și iarna îți face simțită prezența. Pentru că în ultimul timp vremea se joacă cu noi e bine să fim pregătiți pentru orice. Din ce am văzut pe la meteo prin toată țara e cam la fel. Dimineața iarna, prânz vara și seara toamnă :). Nici nu mai știi cum să te îmbraci și cum să te protejezi de toate schimbările acestea termice. Organismul nostru luptă dar de cele mai multe ori e bine să fie și ajutat. Trecerea la sezonul rece creşte riscul îmbolnăvirilor, în special în rândul copiilor, mai predispuşi la răceli sau alte infecţii.

În general oamenii sunt predispuși să cumpere cam tot ce văd prin reclamele de la tv sau pe bannere. Imunitatea poate fi menținută foarte simplu prin alimentație și nu de fiecare dată e nevoie de flacoane intregi de suplimente alimentare.

Atunci când imunitatea nu e scăzută și vrei doar să te menții pe linia de plutire, trebuie sa ai doar o alimentație sănătoasă. Poți consuma legume și fructe proaspete și acestea îți vor asigura un plus de vitamine. Pe lângă fructe și legume , nu trebuie omis nici peștele și nici semințele de in sau chiar de cânepă.

Pe lângă toată alimentația, adaugă în meniu zilnic câte o linguriță de polen crud și una de miere.  Mierea de mană este o opțiune foarte bună.

Polenul crud conţine toţi micronutrienţii necesari pentru sănătatea noastră, aminoacizi esenţiali, minerale, vitamine, enzime. Acesta este şi un probiotic vegetal, care reglează digestia, reface flora intestinală şi ajută la lupta cu virușii.

Mierea de mană – beneficii

Mierea de mană este un tip de miere pe care albinele o produc prin colectarea sevei de pe frunzele sau ramurile unor conifere precum bradul, pinul, molidul sau al unor foioase precum stejarul și arțarul.

Din punct de vedere nutrițional, mierea de mană are în compoziția sa de 20 de ori mai multe minerale și oligoelemente decât mierea obținută din nectarul florilor.  Acest tip de miere poate fi consumat chiar și de cei de sunt alergici la polen  singura condiție să fie integral miere de mana și nu un amestec.  Mierea de mana are o super proprietate și poate să își păstreze toate calitățile chiar dacă a fost supusă la temperaturi de peste 100° C.

Beneficii :

  • Favorizează refacerea florei intestinale
  • Menține starea generale de sănătate a organismului
  • Are proprietăți antibacteriene – fiind remediul perfect în cazul tuse
  • Susține activitatea nervoasă
  • Îmbunătățește imunitatea
  • Previne osteoporoza

Dacă îți faci un program și consumi zilnic miere de mană, sau miere de orice fel, răcelile se vor ține departe de tine. Astfel că nu vei mai fii nevoită să iei antibiotice și câte o sacoșă de pastile.

 

 Bomboane fără zahăr cu anason 

Dacă totuși ai ”furat-o” sau pur și simplu gâtul dă semne că ar vrea să se inflameze, poți încerca un tratament natural. Tot la Apidava găsești bomboanele fara zahăr cu eucalipt și bomboane fără zahăr cu anason.

Produsele cu conţinut crescut de zahăr slăbesc sistemul imunitar şi pot duce la hiperactivitate și o calitate slabă a somnului. Nu dormi, nu te odihnești atunci scade imunitatea și răceala bate la ușă.

Aceste bomboane sunt perfecte atât pentru cei ce îți doresc un stil de viață sănătos cât și pentru cei cărora le plac dropsurile,dar nu neapărat cele dulci.  După cum ziceam mentolul din eucalipt și anason ajută  căile respiratorii şi menţine o respiraţie proaspătă. Acestea sunt ambalate în punguţe de 70 grame şi spre deosebire de perle sau de jeleuri, bomboanele fără zahăr sunt ambalate individual.

Bomboane fără zahăr cu eucalipt

 

Toate produsele se găsesc atât în online pe Honey-land cât și în farmacii sau magazine fizice de tip plafar.

Mie îmi place să îmi mențin o imunitate puternică consumând fructe, legume dar și produse apicole. Tu cum te protejezi de răceli și cum îți crești imunitatea?

Deyutza

13 Comments

  1. Miere cu lămâie consum eu daca simt ca ma încearcă vreo raceala. Polen am luat mult timp amestecat cu miere si nuca.
    Despre mierea de mana nu știam ca e asa complexa si ca nu își pierde proprietatile la temperatura asa ridicata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.