Peeling chimic la tine acasă – ce este și cum ajută pielea

Mă număr printre persoanele cărora le place peeling-ul și exfolierea de orice fel și oriunde. :)) Pentru a avea un ten curat, perfect și bine îngrijit trebuie să respecți câțiva pași de îngrijire.

Pe lângă hidratare, demachiere tenul nostru trebuie să scape și de impuritățile acumulate de-a lungul zilei.  Pe lângă exfolierea și curățarea tenului cu produse destinate acestui procedeu, e bine ca periodic să se facă și un peeling chimic.

Înainte de a apela al un peeling chimic e bine să îți exfoliezi tenul și cu un peeling clasic. Acesta se poate obține foarte simplu, în fiecare dimineață sau seară. Nu ai nevoie decât de un produs destinat acestui proceduri, și apoi să îl aplici pe ten.  Sau dacă nu vrei să dai bani pe asemenea produse poți încerca cu zaț de cafea, făină de mălai sau zahăr brun. Fii atentă, mai ales dacă ai un ten sensibil, aceste ingrediente îți pot sensibiliza tenul și mai tare.

De asemenea acestea au o acțiune destul de  slabă asupra tenului. Ele ajută la eliminarea impurităților dar, doar de la suprafața pielii.

Ce este peeling-ul chimic și cum ajută pielea

În schimb peeling-ul chimic este o metodă de întinerire facială care presupune exfolierea epidermei cu ajutorul unei substanţe chimice. Acestea au rolul de a îndepărta celulele moarte şi de a stimula regenerarea celulară.

Peeling-ul chimic poate rezolva probleme precum acneea, cicatricile provocate de acnee, ridurile fine de expresie sau ridurile cauzate de expunerea la soare sau de îmbătrânire.

Acesta este recomandat a fi folosit de cel mult o dată pe săptămână. Această tehnică presupune o leziune controlată a pielii.  În acest procedeu organismul, încearcă să vindece rana și astfel începe să regenereze noi țesuturi. Astfel că pielea moartă este exfoliată, iar cea regenerată este de obicei mai fină și plăcută ochiului.

Tipuri de peeling

1. Peeling Superficial

Acest peeling  este cel mai blând cu pielea și poate ajuta persoanele cu tenul uscat. Dacă cicatrici cauzate de acnee, pete pigmentare sau ridurile fine acest peeling superficial te poate ajuta să remediez problemele.

2. Peeling mediu

Peelingul mediu este folosit pentru cicatricile mai profunde (acneea cronică) , dar și pentru petele pigmentare cauzate de vârstă. În principiu după efectuarea acestui peeling, este recomandat să nu ieși  la soare sau cel puțin să folosești un produs cu spf 50. Pot apărea reacții adverse și mai bine le eviți.

3. Peeling profund

Acest tip de peeling este cel mai puternic. Acesta pătrunde în straturile profunde ale pielii. De aceea acest tip de peeling este recomandat a se face la salon. Se realizează doar cu anestezie locală, și necesită chiar și o perioadă de  refacere de 10 zile. Pacienta trebuie să poarte un bandaj pe față în tot acest timp, ceea ce nu prea e drăguț. Acest tip de peeling se utilizează în cazuri grade și profunde se cicatrici și riduri.

Indiferent de tipul de peeling ales, aspectul pielii va continua să se îmbunătăţească săptămânal timp de o lună.

După o sesiune de peeling chimic este indicat să folosești un spf 50, așa cum ziceam mai sus. De asemenea e bine să îți ingrijești tenul și să eviți anumite ingrediente. Printre ele se numără  și retinol, vitamina C sau alfa hidroxi acizi, pentru că irită tenul. De asemenea ar fi preferabil să nu te machiezi iar dacă este absolut necesar indicată este utilizarea unei pulbere minerale. Aceasta să fie folosită cu o pensulă curată și fără bacterii pentru a evita înfundarea porilor. Toate acestea cel puțin 24h .

 

Tu apelezi la acest procedeu? Cât de des îți faci un peeling ?

Deyutza

13 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.