Ce este un vapozon si cum are loc procesul de vaporizare?

Ai auzit vreo data de un aparat care se numeste vapozon? Daca esti cosmetician, sigur ca stii ce e. Daca esti la inceput de cale, trebuie sa afli ce este un vapozon si cum il folosesti. Pentru asta, trebuie sa intelegi, mai intai de toate, ce este vaporizarea?

Vaporizarea cu ajutorul unui vapozon este acea procedura, datorita careia picaturile microscopice de apa sunt pulverizate pe piele sub presiune. Este o procedura bazata pe principiile temperaturii si actiunii mecanice asupra pielii a apei.

Vaporizarea cu ajutorul unui vapozon ajuta la indepartarea celulelor moarte prin incalzirea si curatarea pielii. Eliminarea comedoanelor la fel se face cu ajutorul unui vapozon. Plus la toate, vaporizarea sporeste elasticitatea pielii si reduce semnificativ senzatia de oboseala. Datorita procedurilor pe care le poti efectua cu un vapozon, vei stimula fluxul de sange in tesuturile pielii, ceea ce va duce si la resorbtia eruptiilor acneice.

Ce este un vapozon si cum are loc procesul de vaporizare?

Afla ca exista patru tipuri de vaporizare la etapa actuala si anume: primul este efectul aburului cald, al doilea este efectul aburului rece, alta etapa este temperatura variabila si ultima etapa este cea cu aburi ozonizati sau ionizati. Cea mai flosita metoda este cea cu aburi ionizati sau ozonizati. Sub influenta acesto aburi se imbunatateste tenul, pentru ca vaporii saturati de lampa cu cuart sunt capabili sa patrunda la cel mai adanc tesut si sa-l hidrateze. Cu ajutorul acestei proceduri, datorita unui vapozon, se trataeaza si cicatricle sau leziunile pigmentate.

Pentru a spor efectul, poti adauga in vapozon infuzii de plante medicinale si nu apa simpla. Cele mai benefice pentru piele ar fi musetelul, levantica, rozmarinul, cimbrul etc. vaporizarea o poti face, de asemenea, inainte de procedurile faciale, cum ar fi curatarea sau aplicarea unor masti. Inainte de a incepe procedura cu un vapozon, se curata si se inteparteaza machiajul, iar parul se acopera cu o boneta sau palarie speciala.

Aceasta procedura si durata ei depinde de mai multi facori, unul dintre care ar fi starea pielii. Daca ai tenul gras procedura ca dura circa 20 de minute, iar daca tenul este normal, aceasta procedura va dura aproximativ 15 minute. Timpul maxim pentru un ten cu piele uscata nu va depasi 7-8 minute.

Cum are loc procesul de vaporizare propriu-zis?

Ca si orice alta procedura, vaporizarea cu ajutorul unui vapozon are atat indicatii, cat si contraindicatii. De exemplu va fi contraindicat persoanelor cu boli cardiovasculare, dar si persoanelor astmatice. Daca stii ca suferi de boli dermatologice, cum ar fi eczema, rozaceea, pielea prea uscata, anunta neaparat cosmetologul, pentru ca procedura de vaporizare iti va fi contraindicata, in special daca daca sunt in stadiul acut.

Un vapozon este recomandabil pentru fiecare cosmetician si acesta isi are beneficiile lui, mai ales in stimularea circulatiei sangelui din tesuturi inainte de a incepe o procedura faciala. Acesta nu va ocupa mult spatiu in cabinetul tau, intrucat este amplasat pe un picior mobil si il poti deplasa liber unde iti va fi necesar.

Cine oare nu ar reveni cu placere la cosmetolog, daca ar vedea ca tenul ii radiaza de lumina si este perfect sanatos? Oricine!

Deyutza

8 Comments

  1. N-am auzit de vapozon pana acum, dar cred ca este o metoda mai eficienta decat aparatul de aburi. Desi pt acasa, e mai ieftina varianta cu ceaiul de tei si musetel clocotit intr-o oala, peste care apleci fața cu un prosop pe creștet ca să hidratezi tenul si sa deschizi porii, să poți scoate praful si punctele negre ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.