Cum să alegi cea mai bună motocositoare

Gradina este un aspect important, un mediu de viata am spune, care necesita ingrijire si investitii. Aceasta poate fi tranformata intr-un loc minunat pentru relaxare, gratare, plantare de pomi si alte culturi. Astfel, in acest articol vom vorbi despre un instrument foarte important pentru intretinerea gradinii si anume, despre motocositoare.

O motocositoare este eficienta mai ales atunci cand nu ai o gradina foarte mare, deci nu ai nevoie de o masinarie profesionala. Pentru comoditatea manevrarii, este recomandata motocositoarea electrica de umar (trimmer-ul) care este dotata cu un motor termic si foloseste miscarea de rotatie pentru a tunde iarba. Acest tip de motocositoare a devenit foarte popular datorita usurintei de folosire, a materialelor de calitate inalta si a pretului extrem de avantajos, inlocuind treptat motocoasele traditionale.

Cum să alegi cea mai bună motocositoare

Totusi, pentru a alege cea mai buna motocositoare pentru gradina ta, trebuie sa tii cont de mai multe criterii importante, cum ar fi puterea, sistemul de taiere, modul de alimentare etc.

Alegand o motocositoare in functie de putere, va trebui sa iei in consideratie dimensiunea gradinii. Daca ai o gradina mica, poti opta si pentru o motocositoare cu puterea sub 2 CP cu motor in 2 timpi. De exemplu, o gradina cu suprafata de cel mult 10 ari poate fi cosita cu o motocositoare de umar, alimentata cu combustibil mix, adica benzina si ulei. Folosind acest dispozitiv, trebuie sa tii cont si de tipul de vegetatie din gradina. Motocositoarea nu se va folosi la nivelarea musuroaielor de cartita, la tocarea bucatilor de lemn din pomi, ci doar la taierea ierbii, buruienilor sau a arbustilor si tufisurilor.

In cazul in care vegetatia din gradina este abundenta, vei avea nevoie de o motocositoare pe benzina, cu motor in 4 timpi cu putere de peste 2CP. Astfel, vei putea cosi si taia maracini, lastari si chiar plante cu tulpini lemnoase. De exemplu, daca vrei o latime de cosire mai mare, va trebui sa alegi un motor mai puternic.
Este de mentionat ca motorul termic al unei motocositoare are unitatea de masura exprimata in cai putere, 1 CP fiind echivalentul a 735 W a unui motor electric.

Un avantaj major al motocositoarei este latimea de cosire care ajunge pana la cinci metri si sistemul de autopropulsie care te ajuta sa manevrezi dispozitivul indiferent de zona si tipul de suprafata.

Fii atent la funcțiile motocostoarei și nevoile tale

Si acum, daca vrei sa faci totusi comanda de cea mai buna motocositoare in functie de nevoile tale, iti recomandam sa ai in vedere urmatoarele lucruri: materialul din care este fabricata puntea (metal sau plastic), rotile din fata sa fie pivotante, tipul de control al vitezei, modul rapid de schimbare a vitezei, parghia de ajustare a inaltimii, pornirea electrica, capul de taiere si, bineinteles, puterea motorului. In cazul in care faci comanda online, te poti consulta cu specialistul magazinului online. Astfel, economisesti timp, bani si ai sansa sa faci cea mai buna achizitie pentru gradina ta.

Deyutza

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.