Cum dai o comandă și urmărești coletele externe

Comenzile online au devenit un obicei normal în zilele noastre. Să faci o comandă ep site-urile asiatice și nu numai nu mai e de mult o problemă. Singura problemă care ar fi e poșta vamală de la noi din țară, însă și acolo e cu dichis. La fiecare oficiu găsești fel și fel de oameni și e și posibil să nu ai o poștă vamală în oraș.

Dacă nu ai una atunci trebuie să te gândești dacă poți merge până la cea din județ sau dacă ai pe cineva care te-ar putea ajuta cu coletele. Dacă nici unele dintre aceste două variante nu te ajută atunci caută magazine online din UE care livrează coletele prin curier sau la poșta română.

Cum dai o comandă și urmărești coletele externe

Prima comandă e mai complicată dacă pot să spun așa, dar după ce te înveți totul e mai simplu. Trebuie să îți faci un cont pe site-ul de unde dai comanda, trebuie să ai un cont de paypal (cu bani) sau/și un card de bani cu care să plătești comenzile.

Atunci cand iti faci contul pe site completeaza cu toate datele reale si salveaza tot ce ai scris. Cand vei plasa comanda îți va fi mai ușor, și nu va fi nevoie ca de fiecare dată să completezi datele personale.

După ce ai ales produsele preferate și le-ai pus în coș, adaugă adresa de livrare și apoi alege modalitatea de plată. Pe aceste site-uri trebuie să faci plata înainte și nu e cum se întâmplă în magazinele românești și poți face plata la livrare.

Ai nevoie de un cont paypal sau un card cu bani pentru a plăti comanda în avans

Așadar trebuie să ai contul paypal sau cardul după cum ziceam mai sus. Îți alegi metoda de plată care te avantajează dar și metoda de transport dorită. Chiar dacă durează mai mult prin poșta română / vamală aici nu trebuie să plătești taxe suplimentare.

Adevărul că nici prin curierul UPS nu am plătit niciodată și au ajuns coletele și foarte repede. Din păcate nu toți lucrează cu acest curier și majoritatea lucrează cu DHL. La aceștia clar ai de plătit niște taxe, uneori mai mari ca valoarea coletului, dar aici depinde de fiecare magazin cum lucrează.

Verifică numărul de urmărire al comenzii

După ce ai plasat comanda vei primi un număr de urmărire. Cu ajutorul lui vei știi în ce stadiu se află coletul tău și cam cât timp mai are până ajunge la tine. Cam la o săptămână după plasarea comenzii se va actualiza și pe site-urile pe care îmi urmăresc comenzile. De cele mai multe ori aleg platforma Tracktry, asta în cazul în care am doar un colet.

Dacă am mai multe de urmărit aleg de cele mai multe ori Order Tracking.

Aici poți adăuga toate numerele de urmărire și vei știi unde se află coletele tale. Când vine vorba de Aliexpress atunci am mai multe colete de o dată.

 

Cam aceștia sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când plasezi o comandă online. Nimic complicat, dar la început poate părea ceva mai greu. Cu timpul te obișnuiești și plasarea comenzilor și urmărirea lor va fi floare la ureche.

Ai plasat comenzi externe până acum? Tu cum le urmărești?

Deyutza

11 Comments

  1. Eu primesc mesaj in contul site-ului de unde comand cu datele de urmarire, de cele mai multe ori ajung cu bine si nu e nevoie sa verific traseul insa au fost si colete blocate in vama.

  2. Mersi frumos pentru recomandari! Deseori am stat cu inima in dinti pentru ca nu stiam pe unde mi se mai plimba coletele externe.. Asa stiu sigur unde sunt! 😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.