Chec cu banane fără zahăr

Îmi plac dulciurile dar nu mă dau în vânt după ele. Din când în când simt nevoia de ceva dulce și atunci mai fac câte ceva în casă. E adevărat mai cumpăr și din magazin dar prăjiturile făcute în casă nu se compară cu nimic.

Pentru că cei de la Sweeteria au lansat de curând gama de îndulcitor cu extract din frunze de Stevie, am primit și eu câte o cutie din fiecare sortiment. Această gamă Dulcișor are 3 sortimente de ambalare acestui îndulcitor. Acestea vin în cutie vrac, în pliculețe dar și sub formă de cubulețe. Acest îndulcitor este perfect pentru a fi folosit atât în ceai, în cafea sau orice dulce vrei să prepari. Acesta înlocuiește cu succes zahărul obișnuit și nociv de altfel.

Indulcitor de ultima generatie obtinut din extract, de inalta puritate, din frunze de Stevia Rebaudiana si eritritol (obtinut din porumb).

Multumita procesului inovator de productie, cele doua ingrediente vegetale fuzioneaza intr-un singur cristal cu gust omogen, oferind consumatorului experienta unui inlocuitor perfect al zaharului sau al indulcitorilor artificiali.

– 1 lingurita Dulcisor (5 g) = 1 lingura zahar (10 g)

 

Pentru că am primit o ”comandă” de ceva bun, m-am hotărât să fac un chec de banane pentru că, oricum îl aveam în plan de ceva vreme.

Chec cu banane

Ingrediente:

  • 3 banane mari
  • 4 ouă
  • 100 g îndulcitor Sweeteria
  • 200 ml lapte (poate fi și vegetal)
  • 50ml ulei
  • 400 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • bănuți din ciocolată Sweeteria ( sau ciocolată clasică)
Mod de preparare :

Curăți bananele și le zdrobești cu ajutorul unei furculițe. Cerni făina cu praful de copt și bicarbonatul. Bați spumă gălbenușurile cu îndulcitorul cu extract de stevie Sweeteria. Adaugi laptele călduț,uleiul, bananele zdrobite și amestecul cu făina cernută. Albușurile le bați spumă cu un praf de sare. Cele două compoziții cea cu făină și banane și cea cu albușurile se amestecă ușor și cu grijă împreună. Albușurile trebuie să rămână tari pentru ca această compoziție să fie una aerată. Pune câte o lingură sau din spuma de ouă și amestecă de jos în sus.

Pui toată compoziția în tavă și presari bănuți se ciocolată. Acum îmi pare rău că nu am pus și câțiva albi cred că se vedeau frumos în mijlocul checului.

Se dă la cuptor pentru 30-40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea, totul e în funcție de cuptorul fiecăruia.

Checul merge foarte bine împreună cu un lapte cald, un ceai sau mâncat dimineața la cafea. Eu am încercat toate variantele și toate îmi plac.  Și copilul a fost tare încântat de acest chec. Nu e foarte dulce dar e gustos și e perfect atât pentru adulți cât și pentru copii.

Tot pentru copii e perfectă și Greentella, dimineața la micul dejun pe pâine sau pur și simplu o gustare atunci când ai poftă de dulce.

 

Dulciurile fără zahăr sunt perfecte pentru oricine nu își dorește să consume zahăr, pentru copii sau pentru diabetici.

Tu consumi astfel de dulciuri? Pe cele de la Sweeteria le-ai încercat ?

Deyutza

10 Comments

  1. Nu le-am încercat până acum deși am citit doar lucruri minunate despre ele. O sa încerc și acest desert.

  2. Încerc sa evit și eu cumpărarea inutila când pot sa fac în casa. Eu am înlocuit zaharul cu mierea in dulciuri. De acest îndulcitor am aflat pe fb. Produsele le-am gustat la un târg pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.