Recenzie – Un apartament la Paris Guillaume Musso

Musso pot spune că a devenit unul dintre scriitorii mei preferați. Am ajuns deja la a 3a carte scrisă de el și mi-o doresc și pe a 4a. Pentru cine a citit cel puțin o carte de-a lui îi cunoaște stilul și știe despre ce vorbesc. Cine nu l-a citit recomand, mai ales dacă vrei să îți treacă prin minte toate gândurile.

Omul ”ăsta” te duce pe toate culmile gândirii și imaginației. Înainte de a citi ce se va întâmpla, îți imaginezi și îți faci propria poveste,dar vine Musso și schimbă tot.

Intrigi,povesti întortochiate și finaluri neașteptate cam așa sunt cărțile lui Musso, cel puțin cel pe care le-am citit până acum. Se joacă cu mintea ta de-a șoarecele și pisica și te duce mereu pe piste false. Deznodământul nu e niciodată așa cum ți-l imaginai, sau cu credeai de la început.

 • An aparitie: 2018
 • Autor: Guillaume Musso
 • Categoria: Literatura Universala
 • Categoria: Carti thriller
 • Editie: Necartonata
 • Editura: ALL
 • Nr. pagini: 432
 • Titlu Original: Un appartement a Paris

 

Un apartament la Paris Guillaume Musso

Am început cartea cu mare interes. Descrierea e interesantă și am zis că nu are cum să nu îmi placă. Stupoare citeam capitol după capitol și parcă acțiune nu prea era și nici stilul lui Musso nu îl regăseam.

Printr-o greșeală misterioasă,Madeleine, o tânără polițistă britanică și Gaspard, un scriitor francez închiriază același apartament. Apartamentul este al lui Sean Lorenz un pictor celebru. Devastat de moartea fiiului său, acesta moare un an mai târziu, lăsând în urma sa 3 tablouri care încă nu au fost descoperite.

Fascinați de această poveste Gaspard și Madeleine pornesc în căutarea adevărului. De la cele 3 tablouri acești ajung să facă săpături adânci și află din ce în ce mai multe secrete.

Ritmul descoperirilor era năucitor iar cu cât înaintam în poveste totul se complica din ce în ce mai grav.  Îmi doream să citesc, și să citesc cât mai mult să aflu deznodământul că așa mă rodea. 🙂

Povestea celor 3 tablouri i-a făcut pe cei 2 protagoniști să ajungă să afle motivul morții copilului lui Sean Lorenz. Apoi au aflat și motivul morții pictorului, dar și tot ce s-a întâmplat de-a lungul celor doi ani. În decursul a câtorva zile cât timp a durat ancheta lor, au descoperit noi personaje și povești inedite.

Începutul cărții ne dezvăluie date despre ucigașul copilului lui Sean Lorenz. Oferă chiar și detalii, despre cum el și mama sa au fost răpiți. Până aici totul bine și  parcă plictisitor pentru că prea era totul pe tavă.

Dar după cum am spus totul se complică de cum dai câte o pagină a cărții.

Secrete, personaje noi, criminali de la care nu te așteptai,decizii, frustrări,minciuni totul într-o singură carte. O carte care după felul cum a început nu îi dădeam nici o șansă. Totuși pe parcurs și-a revenit, iar finalul a fost wow. Nici prind gând nu mi-ar fi trecut că s-ar putea încheia așa.

Recomand cărțile lui Musso

Toate finalurile cărților lui Musso mă fac să îmi doresc să citesc altele și altele. Sunt curioasă ce povești mai are acest autor și până unde poate duce imaginația lui.

Cartea se găsește pe Libris.ro iar alături de ea poți să mai citești și Fata din Broklyn, Central Park, Fata și Noaptea, După 7 ani, Mâine sau multe altele.

Tu ai citit cărțile lui Musso? Cum ți se par ?

Deyutza

12 Comments

 1. woww, sunaa chiar binee, daca e cu investigatii politiste și descoperii ma atrag si pe mine🤗👏multumiim pt recomandare

 2. Nu am citit nimic de Musso. Chiar o sa caut si eu cate ceva din recomandarile tale, ca indata vremea ploiaosa ne inchide in casa.

 3. Mulțumim pentru recenzie ,o carte foarte interesanta. Nu am citit cartea, dar imi pace autorul si o voi trece pe lista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.