4 exemple de lucruri inteligente pe care le poți face atunci când vrei să-ți amenajezi casa

Adu-ți aminte ce ai simțit atunci când ai văzut cum arată amenajarea interioară a caselor din reviste sau în emisiunile de profil de la televizor, ai fi crezut vrei clipă că așa ceva este posibil și în România? Ei bine, nu este cazul să-ți ucizi entuziasmul, deoarece ai și tu posibilitatea de a-ți amenaja propria casă, la cheie!

 

Evident, există o nenumărate trucuri prin care poți reîmprospăta atmosfera.  Calitatea mobilierului sau zugrăveala, dar, de fiecare dată, acestor proiecte „DYI” le lipsește ceva, ceva care înseamnă mai mult decât un aspect drăguț, obiecte scumpe și detalii decorative peste tot. Așa că pentru a-ți eficientiza investițiile și a câștiga bani, pe termen lung din această dorință de a-ți renova casa, iată la ce poți să recurgi:

 

  1. Renunță la lucrurile învechite din casă

 

 

Cu siguranță te-ai atașat emoțional de anumite obiecte. Tocmai de asta, orice atestă realizările tale, momentele de fericire sau amintirile de altă dată, fie că sunt sub formă de tablou sau doar un obiect ce-ți provoacă amintiri, trebuie să înțelegi că nu face bine. De cele mai multe ori, acestea nu au ce căuta prin toată casa.

 

Puțin strâns din dinți, puțin efort de a strânge totul în cutii, o un spațiu de depozitare sigur și rămas bun sincer, sunt primul pas dacă îți dorești să ai o casă amenajată modern și în ton cu imaginea casei de vis pe care o ai în minte.

 

  1. Gândește totul ca un puzzle, decorațiunile, mobilierul și atmosfera trebuie să se potrivească perfect împreună

 

 

O problemă mare a celor ce vor să-și amenajeze casa este faptul că aruncă la întâmplare câteva chestii drăguțe pe pereți, mobilă care li se pare loc că este de calitate și la final ajung să se uite cu păreri mixte la „creația” lor.

 

Păreri mixte pentru că, uneori îți place, ești entuziasmat. Iar alteori,te consolezi cu faptul că este conceput de tine, și cam atât. Cu siguranță nu vrei să te afli într-o astfel de situație mai ales dacă ai investit și ceva resurse în acel amalgam de culori, forme și detalii.

 

  1. Nu te lua după vecini sau laudele prietenilor

 

 

Ai foarte mari șanse ca atunci când pășești în casa unei prietene sau a unui prieten pentru prima oară, aceștia să fie nerăbdători să-ți arate „împrejurimile”. Depinde foarte mult ce atitudine vei avea atunci când începi să vezi lucruri pe care poate ți le dorești și tu.

 

Poate îți place foarte mult cum arată baia lor, livingul are un aer aparte sau bucătăria este de invidiat. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să copiezi și tu ceea ce le place celor din grupul tău de prieteni sau apropiatiilor. Chiar dimpotrivă, încearcă să vi cu ceva unic și inovativ.  Ceva cu care vei da pe spate chiar și cele mai „nitpicky” persoane.

 

  1. Apelează la un expert

 

Gusturile nu se discută. Dar, în ceea ce privește acest proces de amenajări interioare pentru case, în joc sunt și banii, bani pe care, evident, nu îi vrei cheltuiți pe ceva care nu este sustenabil. atunci ar fi cazul să iei în considerare perspectiva și calitatea asigurată de modul de lucru a unui expert. Iată ce spune proprietarul casei din imagine, care se află în București:

 

„Am apelat la o firmă în special pentru serviciul la cheie. După o primă discuție mai amplă despre casa mea i-am ales pe ei. Totul a decurs conform planului, ba mai mult, mi-au oferit soluții la care nici nu mă gândeam. Sunt surprins, plăcut, dar surprins. În România e rar”

 

Înțelegi, dacă vrei să transformi casa ta într-o operă de artă, banii nu sunt suficienți, deoarece există suficiente lucruri proaste care pot fi și foarte scumpe în același timp. Mai ales din moment ce magazinele măresc prețul în momentul în care o persoană fizică face achizițiile, astfel, dacă tragi linie la sfârșit, ieși mult mai scump decât ți-ai fi propus.

Deyutza

7 Comments

  1. Pentru un design placut, mi-ar fi placut si mie sa pot apela la un expert. Am crezut ca este mult prea scump si am incercat sa aranjez singura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.