4 mituri despre dinți care îți distrug zâmbetul – Ce NU trebuie să crezi

Multe din informațiile pe care le știm despre igiena dentară, dentist, proteze și alte soluții de recăpătare a unui zâmbet frumos sunt departe de a fi adevărate. Dintr-un motiv sau altul, oamenii cred multe informații fără a le verifica în prealabil. Acest lucru este valabil pentru majoritatea sfaturilor legate de sănătate în general, nu doar de cea dentară. Totuși, pentru a avea un zâmbet frumos, este necesar să încetezi să te mai îngrijești după ureche. Unele sfaturi pe care le-ai primit sunt false și îți distrug zâmbetul. În continuare vom demonta câteva din aceste mituri.

 

Mitul 1: Protezele dentare vor schimba modul în care zâmbești

 

Acum câțiva ani, nimeni nu punea mare accent pe aspectul protezelor dentare. Aveai nevoie de ceva cu care să poți mesteca bine și atât. În prezent însă, tehnologia și noile materiale, le-au permis tehnicienilor dentari să creeze modele de proteze dentare care sunt foarte asemănătoare cu zâmbetul natural al unei persoane.

 

Zâmbetul tău ar putea părea ușor diferit, la urma urmei treci printr-o schimbare, dar aceasta nu este atât de dramatică încât să îți fie teamă că îți va schimba total fizionomia. De fapt, te va face doar să arăți mai bine.

 

Mitul 2: Cu cât perii mai puternic, cu atât îți vei curăța mai bine dinții

Faptul de a peria foarte dur dinții cu o perie de dinți prea abrazivă poate să-i rănească. Acestea erodează o parte din smalțul dentar care protejează cavitatea internă a dintelui, ducând la formarea mai rapidă a cariilor și la probleme cu gingiile. De aceea, dentiștii recomandă folosirea periuțelor de dinții cu duritate scăzută. Dacă nu știi cum să îți alegi peria de dinți potrivită, iată aici câteva sfaturi.

 

Mitul 3: Trebuie să te clătești după ce te speli pe dinți

 

Motivul pentru care majoritatea pastelor de dinți sunt eficiente este fluorul. Această substanță luptă împotriva acidității care este produsă de bacterii. Pentru că noaptea nu producem la fel de multă salivă ca peste zi, bacteriile își pot face de cap, dacă nu îndepărtăm resturile de mâncare de pe dinți. După ce ne-am spălat pe dinți înainte de culcare, nu ar trebui să mai consumăm ceva înafară de apă, dar acesta nu este singurul lucru pe care să îl evităm.

 

Faptul de a ne clăti cu apă sau cu apă de gură după periere îndepărtează fluorul, ceea ce expune dintele la deteriorare. Deși poate fi greu să dezvolți obiceiul de a nu te clăti după ce te speli pe dinți, acesta poate să ducă la scăderea incidenței cariilor cu până la 25%. De asemenea, este posibil să nu folosești o pastă de dinți potrivită. Află aici cum poți alege una bună.

 

Mitul 4: Dacă mesteci gumă fără zahăr, nu trebuie să te mai speli pe dinți

Ar fi ideal ca acest mit să fie adevărat. Așa ar fi fost mult mai ușor să îi convingi pe copii să aibă grijă de dinții lor. Deși mestecarea gumei fără zahăr are un efect protector pentru dinți, mai ales pentru că încurajează formarea de salivă, acesta nu anulează necesitatea de a te spăla pe dinți cu regularitate. Guma nu îndepărtează placa bacteriană, deci încă trebuie să te speli pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi.

 

Zâmbetul este unul din cele mai importante trăsături de frumusețe, și este esențial pentru un proces digestiv normal. De aceea, fă tot ce poți pentru a avea cea mai bună grijă de el!

 

Sursa foto: Shutterstock.com; Pexels.com

Deyutza

11 Comments

  1. Incerc sa acord o atentie sporita dintilor pentru ca incerc sa am niste dinti cat mai albi si frumosi. Evident ca nu-mi iese, dar fac ceva eforturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.