Brioșe vegane cu ciocolată fără zahăr și frică fără lactoză

brioase vegane cu ciocolata

Dulciurile prin definiție sunt produse ce conțin zahăr, unele chiar foarte mult. Astăzi vreau să vin la tine cu o rețetă de un dulce, nu prea dulce, dar totuși unu sănătos. Cum poate fi dulcele sănătos ? Simplu pentru că acesta conține o cantitate mică de zahăr sau chiar deloc. Am astăzi pentru tine o retetă de brioșe vegane.

Până nu demult nu știam ce cu se mănâncă veganul,dar m-am interesat și cred că e un stil de viață ceva mai complicat și o dată cu trecerea timpului te obișnuiești.

Veganismul este o dietă și un stil de viață care caută excluderea folosirii produselor de origine animală pentru mâncare, îmbrăcăminte, sau orice alt scop. Veganismul exclude și mierea, produsele lactate și ouăle. În concluzie veganismul interzice folosirea a orice fel de produs animal, fie haine sau alte accesorii.

Nu sunt o carnivoră nici nu ma dau in vânt după lapte, însă un ou mai mănânc din când în când, o brânza sau chiar și un grătar.Mi-ar fi greu să devin vegană sau chiar vegetariană.  Cu toate acestea prăjiturile vegane sunt tare ușor de făcut și crede-mă că sunt și gustoase.

Din păcate nu toți putem să ne bucurăm și să mâncăm tot ce ne dorim. Multe persoane sunt cu diferite intoleranțe, la lactoză spre exemplu sau au diabet. Aceste probleme îi împiedică să mănânce dulciurile pe care le mâncăm noi toți, așa că pentru aceștia trebuie ceva mai special.

Zilele trecute m-am hotărât să fac și eu ceva gustos pentru familia mea dar totuși sănătos. Am fost provocată de cei de la Sweeteria și Meggle și da mi-a plăcut tare mult această provocare.

 

INGREDIENTE BRIOSE VEGANE

140 gr făina de grâu
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
120 ml lapte vegetal (soia, cocos, migdale etc) eu am folosit lapte fără lactoză  Meggle
60 ml sirop de cocos/arțar/agave eu am folosit xilitol
3 linguri ulei de cocos topit
1 linguriță esență de vanilie
1/2 linguriță scorțișoară (opțional)
40 gr bănuți de ciocolată Sweeteria

Pregătire brioșe:

1. Într-un bol mai mare se cerne faina  și se adaugă pe rand toate ingredientele uscate.
2. Se încorporează laptele, siropul(xilitolul), uleiul și vanilia și amestecă cu un tel(mixer) până se omogenizează.
3. Amesteca bănuții de ciocolata în aluat. Unge forma de brioșe cu puțin ulei de cocos. Dacă folosești forme din silicon ai scăpat 🙂 Umple pe jumătate fiecare formă de brioșe.
4. Coace la 180° circa 25-30 minute în funcție de cuptor. Lasă-le să se răcorească puțin înainte de a le scoate din tava. După de s-au răcit complet din 200ml de frișcă vegetală am mixat bine până s-a întărit. Pentru plăcerea copilului am ornat jumătate din brioșe cu frișcă și jumătate le-am lăsat simple.

Aceste brioșe  sunt perfecte ca desert, gustare atât pentru copii cât și pentru adulți. Fără lactoză, fără zahăr doar cu produse bio.  Oricine poate mânca aceste brioșe fără nici o reținere.

 

Bănuții cu ciocolată se găsesc cu 70% cacao , cu 50 % cacao sau cu 40%. Nu sunt adepta ciocolatei amărui însă chiar dacă băunții au 50% cacao sunt mai gustoși decât m-am așteptat.

Și pentru că sunt o coffe addicted am savurat brioșele alături de un pahar de caffe latte tare delicios și el.

 

Cum ți se par brioșele mele ? Cum ți se pare rețeta? Dar ingredientele ?

 

Deyutza

8 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.