Cum am aflat că vine Barza la mine

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei. Sincer în ziua de astăzi tot mai puține femei reușesc să se bucure de acest privilegiu. Indiferent dacă este așteptată sau este surprinzătoare aceasta vine la pachet cu emoții, trăiri, gânduri, bucurie.

Multe dintre femei își doresc un copil dar sunt câteva și care nu îți doresc. Sincer spun că aceasta perioadă de sarcină este cea mai frumoasă perioadă,care poate fi unică și irepetabilă. Chiar dacă poți avea 2-3 sau 5 copii nici o sarcină nu e la fel.

Sunt de părere că o sarcină și un copil trebuie să vină când ești pregătită dar nici foarte târziu. Vârsta optimă din punctul meu de vedere vârsta optimă ar fi undeva la 24-26 ani.

La mine Barza a venit acum aproape 9 ani pe când aveam 22 de ani.  Pe atunci am crezut că e prea devreme, însă timpul le-a aranjat pe toate și acum sunt bucuroasă că s-a întâmplat când s-a întâmplat.

 

Cum am aflat că vine Barza

 

Aveam aproape 21 de ani și ne pregăteam de nuntă. La un moment dat am observat că menstruația nu mi-a mai venit. Am făcut un test, am făcut două, zeci și toate îmi arătau la fel. M-am speriat și am fugit la ginecolog. Acesta mi-a confirmat sarcina dar asta nu mi-a modificat cu nimic starea. Tot speriată am rămas și cu o întrebare eu ce o să mă fac cu un copil. Sunt eu un copil, încă nu sunt pregătită.

După vreo 2-3 săptămâni și după ce m-am liniștit și m-am obișnuit cu ideea, s-a întâmplat să sângerez. Nu doar sângeram ci îmi era și foarte rău. De fapt toată perioada, stat mai mult în pat și am consumat multe acrituri. Speriată am fugit din nou la ginecolog, după un consult amănunțit mi-a spus că e o iminență de avort și să nu îmi fac multe speranțe. Mi-a dat un tratament de menținere și am sperat să fie bine. Din păcate nu a fost și la scurt timp am pierdut sarcina.

Recunosc nu am fost foarte afectată însă toate aceste lucruri m-au marcat. După ce m-am mai liniștit puțin am zis că sigur am  o problemă că nu pot să mențin o sarcină așa că mi-am propus să vizitez un alt ginecolog. Voiam o altă părere și niște teste mai amănunțite.

În scurt timp urma nunta și mi-am propus ca după ea să merg la un control. În toată această perioadă am fost ok, nu mi-a mai fost rău, doar trăiam cu impresia că am ceva și nu pot ține o sarcină.

În sfârșit a trecut și nunta și mă pregăteam să merg la un alt ginecolog. M-am tot interesat, am tot întrebat în stânga și în dreapta, până am găsit ceea ce căutam.

Testul de sarcină Barza Ultrasensibil

La un moment dat am realizat că mie trebuia să îmi vină menstruația și deja a întârziat de câteva zile. Hm am intrat la bănuieli 🙂 Am fugit repede la farmacie și mi-am luat un test de sarcină Barza  ultrasensibil. L-am ales pe acesta pentru că testul de sarcină Barza Ultrasensibil CASETĂ este un test rapid care depistează prezența hormonului hCG în urină, încă din primele zile ale sarcinii. Testul poate fi utilizat cu 5 zile înainte de data probabilă a următoarei menstruații*, în orice moment al zilei.

Șoc șoc, testul avea din nou 2 liniuțe.  Nu mi-a venit să cred și m-am dus să mai cumpăr câteva. După ce le-am făcut pe toate și după ce am văzut că toate au același rezultat, motivul vizitei mele la ginecolog s-a schimbat. Voiam să mă asigur că de data aceasta va fi bine și nu voi mai avea probleme.

Până să ajung la medic mi-am mai făcut așa de capul meu și un test al ph vaginal. Când am cumpărat testele de sarcină l-am văzut pe raft și am zis că trebuie să fac și eu.  Trecuse cam jumătate de an de la sarcina pierdută și eu eram puțin ”paranoia”.  Acum eram pregătită și îmi doream un copil, sincer atunci trăiam cu frica că nu voi putea avea nici unul, dacă nici de data aceasta nu reușesc să mențin sarcina.

Test Veneris de pH pentru infecții vaginale

Mi-a fost frică să nu am vreo infecție ceva care să dăuneze. Deși nu aveam nici un simptom,eu voiam să știu sigur până ajungeam să fac analizele la medic.  Mi-am luat un Test Veneris de pH pentru infecții vaginale și s-a dovedit că nu aveam nimic.

Echilibrul pH-ului este o componentă fundamentală a sănătății vaginale. Un vagin sănătos este ușor acid, cu un pH, de obicei, în intervalul de la 3.8 la 4.5. Aciditatea vaginului ajută la controlul bacteriilor şi oferă o protecţie naturală împotriva infecţiilor bacteriene şi micotice. Modificările care afectează pH-ul acid duc la scăderea numărului de lactobacili vaginali şi astfel la creşterea riscului de infecţie vaginală. Simptomele infecţiilor vaginale pot include mâncărime, iritație, arsură, secreţii anormale cu miros neplăcut. Nu avem nici un dintre aceste simptome.

Mă mai liniștisem și abia așteptam să vină ziua să merg la control. Când aceasta a ajuns, medicul mi-a confirmat sarcina și mi-a spus că sunt sănătoasă tun. Nu am avut de ce să mă îngrijorez și mi-a promis că totul va decurge bine.

Așa a fost, doar că mie mai bine de 6 luni mi-a fost rău, și eram la baie foarte des. Pe lângă greața cea de toată ziua 🙂 urinam și foarte des. Am purtat sarcina jos și bebe îmi apăsa pe vezică.  Pentru că nu puteam să mă spăl mereu, aveam cu mine tot timpul  șervețelele umede cu bicarbonat de sodiu. Au fost tare practice și chiar le recomand tuturor nu doar graviduțelor.

După 8 luni și două săptămâni, ceva mai devreme decât îl așteptam, a venit bebe. Un băiețel de 3000gr sănătos, vânjos care ne-a umplut sufletele de bucurie.

Acum are 8 ani jumătate și este la fel de grăbit ca atunci când a venit pe lume. 🙂

Te pregătești de o nouă sarcină ?

După ce am născut mi-am dorit să îi fac pereche, am vrut să fie cât mai repede,dar nu s-a întâmplat. Sincer nici nu am insistat prea mult. Apoi timpul a trecut și am considerat că diferența dintre el și un posibil frate/soră ar fi prea mare.  Am spus să ne oprim la unul și de aici și de aici și părerea mea că perioada sarcinii poate fi ceva unic în viață.

Nu știi niciodată ce îți rezervă viața și nu știi cum se ”aliniază astrele” 🙂 . Dacă Doamne Doamne ne trimite cu Barza un nou îngeraș atunci noi îl primit cu brațele deschise.

Dacă printre cititoarele mele sunt și fete care doresc să devină mămici, am văzut că Barza a pregătit și teste de ovulație. Pe ”vremea mea” nu cred că erau sau cel puțin nu am văzut atunci și nici nu ma interesat.  Mi se pare super ideea acestui test, dacă îți dorești un bebe, un test făcut rapid te poate ajuta să concretizezi ceea ce ți-ai pus în plan.

 

Teste de ovulație sau plasturi împotriva durerilor menstruale?

Testul de ovulație Barza este un test rapid, care depistează prezența hormonului luteinizat (LH) în urină, pentru a afla care este cea mai bună perioadă în care poți rămâne însărcinată. Acesta se face ca și un test de sarcină și se găsesc cutii cu 3 sau 5 teste.

Tot de curând am aflat și de plasturi împotriva durerilor menstruale. Se spune că după sarcină totul se reglează, menstruația nu mai e abundentă și nici durerile nu mai sunt cum erau înainte. Ei bine din păcate la mine nu e așa. Dureri destul de mari, și flux abundent cel puțin primele 3 zile.  Nu sunt adepta pastilelor și de multe ori stăteam în pat într-o poziție antalgică și așteptam să treacă.

De când am descoperit acești plasturi minune, perioada menstruație nu mai e tocmai un chin pentru mine.

Îi folosesc frecvent și de cele mai multe ori când durerile sunt insuportabile. Aceștia fac față cu brio, și dacă nu i-ai încercat încă și ai nevoie, ții recomand. Mai multe despre acești plasturi am scris aici.

 

Mai pe lung sau mai pe scurt ți-am povestit despre cum am aflat că a venit Barza la mine. La tine a venit? Cum ai aflat ?

Deyutza

11 Comments

  1. Cred ca esti foarte bucuroasa de baietelul tau!!!Si eu am avut o sarcina cu greturi foarte mari pana inainte de nastere!Ma bucur ca am aflat despre aceste produse.

  2. Ma bucur tare mult ca ai reusit sa pastrezi sarcina pana la capat si acum ai un baietel minunat. Folosesc si eu produsele Barza si sunt tare multumita.

  3. Imi pare rau pentru tine, noi am reusit de prima data, sper sa fie la fel si cu a doua sarcina.

  4. Asa este, fiecare femeie are propria poveste, eu cred ca nimic nu este intamplator, viata mi-a aratat asta si sunt unele lucruri pe care nu le putem schimba. Felicitari pentru baietel!

  5. Ma bucur ca acum sunteti sanatosi si fericiti si ati trecut de greutati!! 😘 Eu folosesc servetelele si plasturii Barza si imi sunt de ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.