Avantajele și dezavantajele folosirii unui aparat de aer condiționat

Aerul condiționat a devenit de-a lungul timpului o necesitate în casele oamenilor. De cele mai multe ori noi asociem aparatul de aer condiționat cu sezonul estival. Cel puțin eu, până nu demult consideram că un aparat de aer condiționat este bun doar pe timpul verii. Nu am avut nevoie de un aparat de aer condiționat, așa că nu prea m-am gândit care ar putea fi avantajele folosirii unuia. Acum cu încălzirea globală și cu temperaturile ce încep crească pe perioada verii și scad mult iarna, un aparat de aer condiționat îl văd perfect.

După cum am mai spus, nu îi știam utilitățile și nici avantajele. Totuși de când am descoperit site-ul  Simag, am aflat o mulțime de noutăți, dar am dat și peste niște aparate de aer condiționat performante. Cu atâtea informații acumulate mi-e mai ușor să îmi aleg un astfel de aparat. Acum știu că am nevoie de un aparat de aer condiționat chiar dacă vara la mine în casă sunt 22-24 de grade.

Spre exemplu acest aparat de aer condiționat Sensira este un aparat 5 în 1, și are o mulțime de avantaje, dacă te gândești să îl iei.

Cele 5 funcții pe care le are,sunt: autodiagnoza, dezumidificarea, încălzirea,răcirea și ventilația. Așadar acesta este un aparat performant ce te poate ajuta în mai multe situații nu doar să te răcorească vara.

În plus nu este zgomotos și nici nu consumă mult, are clasa energetică A++. Aparatul de aer condiționat Sensira este un aparat marca Dakin.

Daikin este pe piața și în această industrie tocmai din 1924. Au în spate o istorie și vastă experiență în tot ce înseamnă aparate de aer condiționat și nu numai. Am citi de ei numai de bine, deci nu am cum să dau greș.

Avantajele și dezavantajele folosirii unui aparat de aer condiționat

 

Un aparat de aer condiționat poate oferi o mulțime de beneficii. Pe lângă acestea pot fi și câteva dezavantaje însă acestea sunt minore și pălesc în fața avantajelor.

Avantajele aerului condiţionat se referă atât la impactul acestor aparate asupra reglării temperaturii din casă, cât şi la alte criterii.

  1. Confortul ar fi unul dintre aceste avantaje. E foarte simplu să stai în pat și doar cu o apăsare de buton a telecomenzii să te răcorești. Doar cu această apăsare de buton să îți creezi mediul propice pentru tine. Telecomanda e un lucru foarte bun (sau nu) în viețile noastre. Adu-ți aminte de pe vremea când nu existau televizoare cu telecomandă. Mai ții minte cum trebuia să te dai jos din pat pentru a schimba canalul. Așa e și aici, din pat, cu ajutorul telecomenzii îți creezi atmosfera pe care ți-o dorești, indiferent că e vorba de căldură sau răcoare.

 

  1. Nivelul de zgomot este și el un aspect de luat în seamă atunci când îți alegi aparatul de aer condiționat. Astfel că acesta poate deveni dintr-un avantaj un dezavantaj.

 

Tot mai multe firme de aparate de aer condiționat de ultimă generație, sunt foarte atente la acest aspect. Nimănui nu îi place să audă acel zgomot încontinuu.  Zgomotele acestea care îți sună ”în cap” o zi întreagă te sfârșesc atât fizic cât și psihic. Deci dacă îți cauți un aparat de aer condiționat atunci unul dintre criteriile la care trebuie să te uiți este zgomotul. Asta pentru a-l transforma în avantaj și nu într-un dezavantaj.

  1. Aparate cu funcții multiple. Așa cum e aparatul Sensira și are 5 funcții importante așa trebuie să fie orice aparat bun. Cu cât mai multe funții în dotare cu atât mai bine. Avânt toate aceste funcții nu trebuie să mai investești în alte aparate electrocasnice.
  2. Spui adio insectelor și alergenilor. Folosirea unui aparat de aer condiționat te obligă la închiderea ferestrelor pe durata funcționării. Astfel că vei fi ferit de insecte și alergeni. Pentru că ferestrele sunt închise aceștia nu mai pătrund în interiorul locuinței.
  3. Reglează umiditatea aerului. Tot datorită faptului că stai cu ferestrele, închise aparatul de aer condiționat reglează şi umiditatea din aer. Acest lucru ducând la înlăturarea disconfortului provocat de un aer prea umed şi prea cald.

Acestea ar fi câteva dintre avantajele folosirii unui aparat de aer condiționat. Pot să mai menționez doar că vara un aparat de aer condiționat, este indispensabil mai ales pentru persoanele cardiace. De asemenea dacă filtrele sunt curățate periodic, un aparat de aer condiționat te poate ajuta să îți ameliorezi simptomatologia rinitei alergice.

 

Dezavantajele folosirii unui  aparat de aer condiționat

Și pentru că am vorbit doar despre avantaje hai să vedem care sunt dezavantajele folosirii unui  aparat de aer condiționat. Aici nu pot să spun foarte multe iar primul care îmi vine în minte este prețul.

Prețul unui astfel de aparat poate fi puțin mai ridicat. Adevărul e că își merită banii, dar ce te faci dacă nu îi ai. Totuși dacă vrei un aparat de aer condiționat, e bine să investești ceva bani în el. Chiar dacă e mai scump, trebuie să analizezi beneficiile folosirii unui asemenea aparat. Îți vei da singur răspunsul și vei ajunge la concluzia că ”dai un ban,dar stai în față” – vorba aia.

Un alt dezavantaj ar putea fi, că nu toată lumea îl suportă. Oricât de bun ar fi, sunt anumite persoane mai sensibile cărora acest aparat le pot provoca dureri de cap. Eu sincer nu prea îl suport pe cel din mașină, însă la cel din încăperi nu am absolut nici o treabă. De asemenea ar putea provoca dureri de coloană, dar asta doar dacă se stă direct în aer.

Așa că aceste ultime dezavantaje pot fi sau nu, depinde doar de fiecare persoană în parte.

În concluzie avem mai multe avantaje decât dezavantaje.  Aerul condiționat este un real ajutor  atunci când ți-e cald, când ți-e frig sau când vrei să purifici aerul din încăpere sau pur și simplu vrei să scoți umezeala din pereți.

Trebuie dar să îl folosești rațional și să îl alegi pe cel potrivit casei tale.

Deyutza

7 Comments

  1. Ateptam sa-si intre vara in drepturi apoi vrem sa achizitionam si noi un aparat de aer conditionat.

  2. Eu am cumparat un aparat de aer conditionat de la Simag luna trecuta si am beneficiat de montaj imediat. Toata lumea face greseala de a astepta ca vara sa vina, sa cumpere un AC dupa care sunt nevoiti sa astepte 1-2 saptamani, sau poate chiar mai mult pentru a fi montat. EU spun sa profitam de aceasta perioada, mai rece, pentru a beneficia de montaj rapid. 🙂

  3. Eu imi doresc sa-mi schimb aerul conditionat cu unul mai performant si cu o clasa de consum mai mica. Asta ar fi mica mea dorinta pentru aceasta vara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.