Recenzie – Fata din Brooklyn – Guillaume Musso

Îmi place Musso și imediat ce am terminat prima carte a lui Central park mi-am dorit să citesc o alta. Mi-a plăcut maxim modul lui de a scrie și am vrut să citesc mai mult. Cea de-a doua carte a lui Musso pe care mi-am dorit-o este Fata din Brooklyn.

Cartea Fata din Brooklyn – Guillaume Musso face parte din categoria Literatura Universala a librăriei online Libris.ro. Aceasta a fost publicata in 2017 la editura ALL.

  • An aparitie: 2017
  • Autor: Guillaume Musso
  • Categoria: Literatura Universala
  • Colectie: Serie de autor Guillaume Musso
  • Editie: Cartonata
  • Editura: ALL
  • Nr. pagini: 432

Povestea începe încă de la primele pagini fără prea multă introducere.

Subiectul se învârte în jurul poveștii și răpirii Annei sau mai bine zis a lui Claire. Raphaël este un scriitor faimos dar tot odată un tată singur. Curând acesta urmează să se căsătorească cu femeia superbă și ambițioasă pe nume Anna.  Acesta este numele pe care îl știe Raphaël, și cam atât pentru că Anna își ascunde trecutul.

Totuși într-o zi Anna îi arată lui Raphaël o fotografie cu 3 cadavre. Șocat acesta pleacă de acasă, dar la scurt timp chinuit de regrete se întoarce acasă,și Anna nu mai e acolo.

De fapt nu mai e nicăieri și disperat începe să o caute. Înnebunit Raphaël îl roagă pe prietenul său Marc, fost polițist să îl ajute în căutare.

Pornind într-o cursă contra cronomentru, cei doi găsesc în casa Annei, o geantă cu 400.000 de euro și două cărți de identitate false.

De aici începe toată nebunia pentru că Marc și Raphaël  deschid o  anchetă complicată și periculoasă. O dată cu ea ,trezesc și fantome terifiante ale trecutului , scoțând la iveală o poveste cutremurătoare începută cu mulți ani înainte în New York.

Fata din Brooklyn – Guillaume Musso

Cartea asta ma plimbate prin multe stări , și odată luată în mână cu greu am mai lăsat-o.  Citeam , citeam și eram atât de nerăbdătoare să aflu cine e de fapt această fată, ce s-a întâmplat cu ea. Unde a dispărut, sau oare mai trăiește și ce era cu poza de la început cu cele 3 cadavre.

Este Anna o criminală sau este  o victimă? Greu de aflat și până la ultimele pagini ale cărții Musso te ține cu sufletul la gură și nu dezvăluie nimic. Te ademenește capitol cu capitol și vrei să citești mai mult și mai mult.

 

Cu toate acestea recunosc că această carte nu ma cucerit la fel de mult ca și Central Park. Însă cu toate acestea îmi mai doresc să mai citesc cel puțin o carte de-a lui Musso. Deja mi-am pus pe wishlist – Un apartament la Paris . Din descrierea de pe site-ul Libris cartea asta conține tot ce am eu nevoie pentru a mă fascina. Este o carte pe gustul meu , un thriller ca mai toate cărțile lui Musso.

De altfel toate cărtile lui sunt cam așa. Te astepti la orice., crezi ca ți-ai imaginat totul, dar nu te-ai gandit niciodata la ce va urma.

Un amalgam de sentimente care  te face să trăiești povestea pe propria piele.

Tu ai citit Fata din Brooklyn dacă nu ți-ar plăcea ? Ce alte cărți de Musso ai citit și îmi recomanzi ?

Deyutza

8 Comments

  1. La adresa acestui autor am auzit numai cuvinte de lauda si apreciere. Am sa trec si eu aceste carti pe lista mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.