Cum să alegem aparatul de aer condiționat potrivit

În ultima vreme achiziționarea unui aparat de aer condiționat a devenit un must have, dacă pot  spune așa.

Pentru tot mai multi oameni aerul condiționat a devenit o necesitate, de care cu greu ne putem lipsi. Eu nu stau într-o zonă foarte călduroasă iar apartamentul meu e unul răcoros. Cu toate astea observ, vara când merg în concedii, că fără un aparat de aer condiționat am fi  leșinați de căldură.  S-a nimerit odată să alegem o cazare și să nu dăm atenție, acestui detaliu. Nu am fost atenți să vedem dacă are sau nu ,  aer condiționat. Când ne-am văzut în fața faptului împlinit, ne-am spus că niciodată nu o să mai ignorăm acest aspect. Aparatul de aer condiționat este necesar și dacă nu ai unul trebuie neapărat să îți iei, pe timp de vară face minuni.

Prețul unui astfel de aparat poate  fi comparabil cu cel al unui frigider, televizor sau calculator,însă după cum spuneam este un must have.

Cu toții ne facem griji în privința prețului, a consumului de energie, a zgomotului pe care-l face și cine ni-l va monta.  Pentru că și soțul meu e în căutare de un aparat de aer condiționat, prima lui oprire a fost pe Simag.ro

Aparate de aer condiționat Skyworth

Aici a găsit cam tot  ce avea nevoie, o gamă largă de produse, toate la prețuri avantajoase, și sunt și specializați în montajul aparatelor de aer condiționat, cea ce simplifica pentru noi procesul de căutare.  Prima lui opțiune a fost brandul Skyworth. Compania Skyworth a fost înființată în anul 1988. Skyworth este o corporație high-tech specializată în dezvoltarea și fabricarea de bunuri electronice de larg consum, dispozitive digitale de afișare, set top box-uri, sisteme de supraveghere, comunicații de rețea, tehnologie de iluminat cu LED-uri.

Mai mult decât atât, grupul s-a implicat în industria aparatelor de uz casnic, cum ar fi frigidere și mașini de spălat. Recent, Skyworth a adăugat cercetarea, dezvoltarea și fabricarea de aparate de aer condiționat în gama largă de activități a companiei.

Fabrica de aparate de aer condiționat a început să producă în iunie 2014, devenind un membru indispensabil al Grupului Skyworth .

Soțul meu a tot dat târcoale unui Skyworth Premium, dar acum depinde de el, dacă va fi decizia finală sau nu. Împreună cu el am lucrat la o listă cu criterii după care să te ghidezi atunci când vrei să alegi cel mai bun aparat de aer condiționat.

Cum să alegem aparatul de aer condiționat potrivit

 

Tehnologia aparatelor de climatizare a evoluat, modelele noi cu o clasa superioara de energie, având un consum mai mic.

1. Principala caracteristica a aparatelor de aer este numărul de BTU. Aparatele de aer condiționat de 9000 BTU sunt destinate pentru încăperi cuprinse intre 10 şi 25 mp; Cele de 12000 BTU pentru încăperi cuprinse între 15 – 35 mp, 18000 BTU pentru pentru 30 – 50 mp; 24000 BTU pentru 40 – 70 mp.

Dacă nu știi exact ce cauți întreabă un profesionist, cu siguranță te va lămuri.

2. Fii atentă la ce funcții îndeplinește. Dacă are funcții ca răcirea, încălzirea, ventilarea, dezumidificarea, jet,  programarea, autocurățarea, invertul și split dublu atunci e printre cele mai bune aparate de aer condiționat.

3. Fii atentă și la filtre. Aparatele de aer condiționat sunt dotate cu mai multe filtre. Ai de ales între:

 • Filtru antipraf
 • Filtru electrostatic antibacterian
 • Filtru dezodorizant
 • Filtru catechin

4. După cum ziceam și la început, toată lumea se îngrijorează de consum. În funcție de eficiență, aparatele de aer condiționat se clasifică în clase de energie de  de la A, până la G. Cele cu litera A sunt cele cu cel mai mic consum, iar cele cu G sunt cele cu cel mai mare consum de energie.

5. Nu ignora nici zgomotul pe care-l face. Este de preferat să alegi un aparat de aer condiționat cu un nivel de zgomot cât mai scăzut.

Aparat de aer condiționat  SkyWorth Premium

Aparatul de aer condiționat Skyworth Premium e unul dintre aparatele care îndeplinesc criteriile de mai sus. Așa că acesta este pus în capul listei de așteptare. În plus are garanție timp de 60 de luni și clasa energetica de A++.

APARAT DE AER CONDITIONAT SKYWORTH

Are un nivel al presiunii sonore de numai 20 db, fiind aproape insesizabil. Funcţia TURBO răceşte sau încălzeşte rapid încăperea pentru asigurarea unui confort maxim. Telecomanda cu infraroşu  este User Friendly şi are încorporat un Timer care îți va permite să programezi  pornirea sau oprirea aparatului oricând vrei tu.

Un alt aspect care contează este sistemul special de filtrare a aerului. Acesta este format dintr-un filtru de praf de înaltă densitate şi generatorul de ioni negativi Cold Plasma ce elimină praful din încăpere şi descompune mirosurile neplăcute provenite de la fumul de ţigară sau animale de companie.

În plus acest sistem de filtrare reţine şi descompune microorganismele dăunătoare cum ar fi bacterii, virusuri sau alergeni. Făcând toată treaba asta, el  împiedică dezvoltarea de mucegaiuri și asigura un aer lipsit de impurităţi în încăpere.

Așadar un aparat de aer condiționat nu e doar pentru a răci aerul din încăpere, cum ar crede mulți dintre noi. Un aparat de aer condiționat bun are mult mai multe funcții și, după cum ziceam la  începutul articolului, este un must have.

Sincer și pe mine m-a convins cel de la Skywoth pe care l-am găsit pe Simag.E nevoie de un astfel de aparat în casa noastră.

Pe tine te-a convins? Tu după ce criterii de ghidezi când alegi un aparat de aer condiționat?

 

Deyutza

18 Comments

 1. La fix a venit acest articol pentru ca ne pregatim sa ne luam un aer conditionat😁

 2. Foarte interesant articolul tau si de ajutor ptr cei ce sunt in cautarea unui aer conditionat

 3. Încă nu m-am gândit să cumpăr un aer condiționat, deoarece stau la etajul 2 și am mulți copaci în jur. Însă, cu siguranță mă voi muta și voi avea nevoie de un aparat de aer condiționat atunci.

 4. Nu stiam nimic despre aceste aparate, dar imi va prinde bine la vara cand dorim sa achizitionam si noi unul.

 5. Foarte folositor articolul, eu nu stiu daca as avea nevoie, nu este insuportabil de cald vara la mine in apartament, dar cine stie.🤔

 6. Din moment ce vine caldura cj pasi repezi trebuie sa ma oriengez si eu neaparat spre un aparat cu aer conditionat.

 7. Eu in fiecare vara am probleme cu caldura si chiar mi-au prins bine informatiile astea pentru ca oricum as vrea sa imi achizitionez un AC.

 8. Sa vad cum se comporta aparatul meu de AC, si daca observ ca incepe sa dea rateuri, voi arunca si eu o privire dupa unul nou.

 9. Eu am un aparat de aer conditionat vechi si chiar mi-as dori unul nou. Primul motiv ar fi ca imi doresc unul cu un consum mai redus de energie si ca sa nu mai vorbesc ca nu i-am curatat filtrele de cand il am

 10. Sa stii ca am nevoie de unul! In bucuresti deja se simte atmosfera foarte greoaie de la caldura 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.