Meserii ce vor disparea datorita procesului tehnologic

V-ati imaginat vreodata, copil fiind, ca masinile fara sofer si calatoriile in spatiu pentru oamenii de rand vor fi posibile? Sau de cat de mult va avansa tehnologia? Cu toate acestea, pentru a avea suficient spatiu pentru nou, vechiul trebuie sa dispara uneori.

Pe masura ce societatea noastra devine din ce in ce mai preocupata de tehnologie, exista o posibilitatea ca multe meserii precum curatarea hotelor si tubulaturilor sa dispara. Tehnologizarea a facut posibila automatizarea a numeroase procese.

Pana si lucruri care pana la momentul actual erau facute de oameni, pot fi realizate in intregime de catre roboti sau masinarii inteligente de curatare. Totul este mai usor, pana si lucruri care aparent par o bataie de cap, un exemplu bun ar fi curatarea conductelor.

Iata cateva meserii care vor disparea in timp:

Taietor de lemne:

Pe masura ce trecem treptat catre un mediu mai ecologic si mai durabil, cu mai putine produse pe baza de hartie care devin digitale, lucrul cu lemnul a fost marcat ca fiind unul dintre locurile de munca pe cale de disparitie. Se preconizeaza o scadere cu aproximativ a 9% a ocuparii fortei de munca pana in 2022. Intr-o anumita etapa, toata forta umana va fi inlocuita de tehnologii avansate.
Postas: cat timp a trecut de cand ati mai primit o scrisoare prin posta? Asteptati-va sa vedeti cu cel putin 28% mai putini postasi in urmatorul deceniu.

Bibliotecari:

daca ati scris vreodata o lucrare de cercetare, stiti ca bibliotecarii sunt cei mai eficienti oameni. Ei ajuta sa va gasiti sursele corecte, dandu-va indicatii pentru a naviga cu usurinta in uriasa colectie de carti a bibliotecii. Cu toate acestea, bibliotecarii nu sunt la fel de rapizi ca un motor de cautare online.

Examinator si colector de taxe:

taxele au intrat si ele in procesul de digitalizare, deoarece majoritatea companiilor deja opteaza sa utilizeze tehnologii pentru rationalizarea procesului de examinare si colectare taxe. Acest lucru ii ajuta sa nu mai angajeze lucratori suplimentari.
Dispecer de taxi: cu aplicatii precum Uber, impreuna cu sharing-ul de bicicletele, dispecerii de taxi vor deveni o specie disparuta.

Agricultorii:

Nu, asta nu inseamna ca toate alimentele noastre vor fi produse cu ajutorul a catorva click-uri pe o imprimanta 3D. Cu toate acestea, sunt necesari din ce in ce mai putini fermieri pentru cultivare in fiecare an, asta datorita proceselor tehnologice si a noilor modalitati de crestere a culturilor mai mari, cu necesitate mai redusa a fortei de munca.

Bucatarii de mancare fast-food: o sa vina acel moment in care robotii ne vor servi un hamburger. Este preconizat ca intr-un deceniu, aceste locuri de munca vor scadea cu 3.6%, asta pentru ca bucatarii cu nivel scazut de calificare pot fi inlocuiti usor cu facilitati avansate de gatit.

Deyutza

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.