Cum sa iti protejezi telefonul de socuri si zgarieturi?

Oricat de avansate ar fi ultimele modele de smartphone-uri, acestea inca sunt fragile.La un moment de neatentie poate face ca investitia ta sa necesite alte sute de lei pentru reparatii majore. Fie ca vorbim despre atacurile cibernetice (pe care le poti evita prin instalarea unor aplicatii), dar mai ales a diverselor zgarieturi sau socuri, pentru toate exista o solutie.

E drept ca e mai usor sa “previi, decat sa te lamentezi”, iar cu cat neatentia ta este mai mare, iar telefonul mobil nu are o husa sau o folie de protectie, cu atat pagubele sunt mai ridicate.

In cele ce urmeaza iti voi oferi cateva sfaturi despre cum sa iti protejezi telefonul mobil cu diferite accesorii. Deloc scumpe, comparativ cu preturile de service. Totodata si cum sa iti pastrezi telefonul in geanta, astfel incat sa ii prelungesti durata de viata.

 

Accesorii utile pentru integritatea telefonului tau mobil

 

Husa de telefon

Cati dintre noi nu ne-am scapat telefonul si ne-am rugat la toti sfintii sa nu aiba marginile ciobite sau sparte? Sau, poate, ai vrut sa faci o fotografie, dar telefonul a alunecat si, inveitabil, a facut cunostinta cu cimentul?

Pentru toate aceste momente de neatentie, o husa de telefon pentru iphone-ul tau X este cel mai potrivit accesoriu. Acesta este necesar  sa te scoata din situatii limita. Dincolo de protectia impotriva socurilor, husele de telefoane sunt potrivite si impotriva prafului sau a apei.  Dar ajuta smartphone-ul sa arate si mai bine. Evident, dintr-o gama extrem de variata de modele, cum alegi husa de telefon perfecta nevoilor tale?

In primul rand, verifica compatibilitatea. Cate modele de telefoane exista, tot atatea huse vei gasi. In magazinele online si offline de accesorii GSM vei intalni modele de huse cu toc, de brat (pentru sportivi) sau waterproof.

Spre exemplu, husele de tip “coperta de carte” (book) sunt elegante si rezistente, dar aici vei regasi si modelele clear view standing.  Huse mate, cu capace transparente sau semitransparente care permit folosirea multor functii ale telefonului fara a indeparta capacul.

Husele de tip flip cover sunt create special pentru modelul tau de telefon. Cele de tip wallet au mici buzunarase care iti permit sa tii telefonul impreuna cu diverse carduri sau acte de mici dimensiuni.  Pe piata mai exista si modele  care iti acopera telefonul in intregime sau partial, dar sunt la fel de folositoare. Husele de protectie spate, tip capace (pe care ti-o recomand sa le combini cu folii de protectie ecran) si bumperele (protectii create special pentru marginile telefonului tau).

Husa de telefon este cea care il protejeaza de cazaturi, socuri, lovituri, zgarieturi – provocate intentionat sau nu. Recomandarea noastra este sa optezi pentru modele care sa se potriveasca stilului tau de viata, modului de folosire al telefonului mobil si personalitatii.

 

Folia de protectie pentru ecran

Aplicata pe ecranul oricarui smartphone, aceasta folie de protectie, pe cat de subtire si ieftina, pe atat de importanta pentru integritatea telefonului mobil.  Face o reala diferenta: te ajuta sa scapi “safe” de crapaturi, dar elimina si grija zgarieturilor.  Multe dintre seturile cu folie de protectie pentru ecran, mai scumpe, de altfel, vin si cu protectie pentru lentila foto, pe care o mica zgarietura o poate distruge.

Dincolo de accidente, folia pentru ecran, in principal cea din sticla, ajuta si la intretinerea telefonului. Ofera un grad ridicat de protectie, fara a crea probleme in utilizarea touchscreen-ului. Folia de sticla, spre exemplu, a fost special creata pentru ca atunci cand este aplicata nici sa nu se observe ca exista, dar sa isi dovedeasca eficienta la impact.

 

Sfaturi de protectie a smartphone-ului

 

In primul rand, ai grija unde il pastrezi. Combinatia geanta-chei-telefon este de-a dreptul dezastruoasa.  O clipa de neatentie si o cheie putin mai ascutita poate provoca o mare zgarietura care iti va “zambi duios”.  Inca un motiv in plus sa iti dotezi telefonul cu folie si husa.

 

Nu pune toate dispozitivele in aceeasi geanta. Daca pleci cu laptopul, camera, tableta sau telefonul, este indicat ca fiecare dintre ele sa aiba o husa de protectie. Astfel incat cablurile sau incarcatoarele sa nu zgarie niciun dispozitiv.

 

Evita contactul cu apa si cafeaua. Cele mai frecvente daune sunt produse de apa sau cafea.  In lipsa unei huse sau a foliei de protectie se vor raspandi pana la placa de baza, unde vor produce daune costisitoare sau ireparabile.

 

Curata permanent telefonul mobil. Chiar daca ai o folie de protectie sau husa, este indicat ca, atunci cand ai ocazia, sa folosesti servetele pentru gadgeturi . Astea pentru a dezinfecta, pentru a curata de praf reziduurile sau urme telefonul mobil. In caz contrar, acesta se va zgaria, dar poate provoca si diverse afectiuni ale pielii.

 

Nu tine telefonul mobil in buzunarul de la spate. Fara sa vrei, te poti aseza pe el, zgaria sau chiar sparge, chiar daca ai o folie de protectie. In plus, si hotii stau la panda si risti sa iti fie furat.

 

Ai grija la temperatura. Fie ca ai accesoriile potrivite, cel mai bine este sa nu iti lasi telefonul in lumina soarelui deoarece se va supraincalzi. Caldura excesiva afecteaza si componentele hardware, display-ul, dar si performanta bateriei.

 

 

Deyutza

5 Comments

  1. Niciodata nu stii cand ai nevoie de o husa asa ca este de preferat ca ea sa nu lipseasca. Incidente si accidente se pot intampla in orice clipa

  2. Am destul de mare grijă de telefonul mobil și de aceea nu prea am avut probleme cu zgârieturile sau loviturile. Husa și folia de mobil de obicei sunt cele care nu îmi lipsesc. 😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.